Warna-warni Persaraan Itu...

Kereta yang menjadi kenderaan rasmi Pn. Rakayah untuk dihantar ke terataknya....

Idea membebaskan burung merpati dari sangkar emasnya, mungkin idea yang brilliant...kan??

Ustaz T dok menyiapkan kelengkapan anak buahnya, segak!

Koleksi gambar kat bawah ni rentetan peristiwa semasa jamuan perpisahan tempohari...

Jemput makan!

Makan lagii...

Dan lagi...Jangan terlebih makan dah la ye...

Time ni semua dah mengular kekenyangan...tinggal saki baki dessert je untuk dihabiskan...

Sebagai entry penghabisan, aku sertakan kronologi perjalanan majlis hari-hari terakhir cikgu yang diraikna itu.


1. Punch card di pejabat sekolah. 2. pelajar dan guru berbaris di kiri-kanan jalan menuju ke pintu keluar. 3. bersalaman dan berkucupan pipi-ke-pipi sesama guru. 4. budak2 kompang mengiringi yang dirai sampai ke akhirnya.

1. Si Penjaga Burung bersiap siaga untuk menanti dilepaskan burung peliharaannya. 2. budak2 kompang masih lagi kelepak-kelepuk mengiringi pemergian yang dirai. 3. Si Penjaga Burung bertungkus-lumus mengeluarkan burung dari sangkar emasnya. 4. akhirnya, si Burung dilepaskan terbang bebas ke udara, sambil disaksikan oleh warga SKS24...(sila abaikan si penjaga burung itu ye...)

Okelah, tamat di sini catatan untuk mereka.

ps: Kredit untuk Abang R sebab foto2 dalam entry ni memang dier punye...Thanks!


21 Superb Comments!:

  1. kesian si penjaga burung tu..
    khidmatnya diperlukan sampailah burung tu nak dilepaskan..
    lepas tu dia tak berguna lagi
    heheheheeeeee...

    nampak semua wajah2 tu... glamer la diorang lepas ni ;)

    ReplyDelete
  2. Neeza Shahril
    kite bagi chance semua kuar muke...
    takde la yg kecik ati...kan??
    :)

    ReplyDelete
  3. Selamat jalan Puan Rakayah...Memang meriah...

    Kronologi pembebasan burung merpati dari sangkar emasnya yang best.

    Siap paluan kompang hasil anak didik Ustaz T lagi tu...

    ReplyDelete
  4. al-hussaini
    time kite bersara nanti camne la agaknye??

    ReplyDelete
  5. meriahnya...

    cantik kombinasi warna bunga dgn kain hijau. terserlah ke'ekslusif'an kereta itu. aiya! marah cikgu yg ajar bahasa melayu dgn ayat sy tu.. :@

    ReplyDelete
  6. NuR
    cikgu BM bulih maafkan kesalahan tu...
    erm, ade kut perkataan tu...wujud laa...

    ReplyDelete
  7. adakah encik yang menjaga burung merasakan ingin terbang bersama burung berkenaan?
    (ehehe soklan temuramah tahap skema tak hengat :f )

    ReplyDelete
  8. amboi amboi buka rahsia http://kendhin.890m.com/emoticon/bigsmile.gif ye team blogger sks24

    ReplyDelete
  9. mademoiselle azieshakespeare
    jwpn klise artis: NO COMMENT!
    haha...

    Ibn Hajar
    bukan bukak rahsia, tapi kite bg glemer nih...
    eksklusif nih...huhu

    ReplyDelete
  10. cheit... pnat jek cik michelle duk terjah2
    ahahah

    ReplyDelete
  11. ohoo... bagusnya sambutan ni... mesti yang pergi tu ingat sampai bila bila...

    ReplyDelete
  12. lepaskan burung dr sangkar..hurmmm, mmg biasa kalo persaraan org wat mcm tu. nmpk sgt bekerja ni ibarat terkurung dlm sangkar kan?

    dah tua br bebas... huk huk!!

    ReplyDelete
  13. Mesti ada perkisahan riwayat dari awal kelahiran hinggalah ke detik persaraan. mesti ada tayangan multimedia mengiringi perkisahan tersebut... biasa ada dalam majlis2 persaraan ni.

    ReplyDelete
  14. seronok tgk semua org nampak hepi..yang penting skali,4 sure la tuan empunya badan yang diraikan tu kan.. : )

    ReplyDelete
  15. mademoiselle azieshakespeare
    tu laa, len kali bagi salam, jgn main terjah je...

    Adry
    harapnye gitu laa..
    cume, kdg2 org yg dirai tu wat derk je, kite je yg lebih2...
    huhu

    hayad
    tau xpe...
    harapnye bebas sebebas2nye laaa...

    TokNabe
    erm, ade pengkisahan semula, tapi bace lisan je...
    takde tayangan ape pun, simple2 je...

    ReplyDelete
  16. Nadine Zuharra
    tu yg kite nak...semua happy..
    manenyer tak happy, dah kenyang perut, suke hati laa...

    ReplyDelete
  17. oo..wujud ek? alhamdulillah ! :)

    ni cikgu BH ajar subjek ape?

    ReplyDelete
  18. hek ellehh..nape chekgu BH letak gak gmbr MS...alamaks...bahaye nih..hihi

    ReplyDelete
  19. NuR
    rasenye ade...tanye pn rakayah yang baru bersara tu..dier tau...
    saye ngajar science je...
    tp minat dgn bahasa melayu...ayat musti kene mau power...

    Muslimahsolehah
    relaks arr, berani kerana benar..haha

    ReplyDelete
  20. nasib baik. kalo tidak nur merosakkan bahasa melayu. yelah, skrg kan dah byk berlakunya code-switching. bahasa melayu dirojakkan dgn english. english pula dicendolkan dgn bahasa melayu.

    ReplyDelete
  21. woi.... nape letak pic aku bh...
    lain kali bubuh la pic yg comel2 skit..
    ni pic kita tgh makan...
    mmg teruk la u ni... malunya aku.....

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png