Menanti Hari Esok, sekali lagi???

Minggu yang panjang bagi aku. Jenuh dah aku sok-sek-kan kat sini. Hanya Tuhan yang tahu. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Nak buat macam mane. Itulah rencah hidup. Cuma aku risau, main core business aku kat sekolah sedikit sebanyak akan terabai. Sian anak-anak aku tu....
Tapi, itulah cikgu...Jadi jangan sembrono cakap cikgu ni itu dan ini.

Oklah, walaupun sibuk macamane, rase tak puas kalau tak update kat sini. Just a simple and nice entry la ye.

Persiapan Persaraan guru kecik sekolah aku.


3 jenis persembahan dengan iringan Cikgu Azwar yang manis itu.

Malang memang tak berbau. Kepala budak "baik" ni "bertelur" gara-gara hilang kawalan semasa dalam "pelarian" ke kelasnya. Besar betul benjol tu, tu dier sendiri tuam dengan ais. Moga surut cepat la ye...

Taklimat dan kemasukan nama pengawas peperiksaan UPSR 2009. Tak setel lagi. Bila la nak abis....


Roti telur itu nikmat!

Jangan jeles. Tiap-tiap hari, hampir setiap pagi, mak aku tak pernah ketinggalan sediakan bekalan untuk anak manjenye ini. Huhu...
aku tak mintak, tapi dier dah bagi, amik je laaa...
Air tangan ibu, rugi la tolak kan??

ps: Bini aku mampu ke nak buat cemni nanti??



24 Superb Comments!:

  1. perghhhh roti telurrrrr sattuuuuuu. hehe :)

    ReplyDelete
  2. benludin
    nasib badan...nk wat camne...

    KNizam
    wah, ko igt kedai mamak??
    nak ke?? nnti aku suh mak aku buatkan utk ko...

    ReplyDelete
  3. salam cikgu

    ibu mane tak sayang dan ingat anaknye... tetambah cikgu ni kan bz... :) ibu takut anaknye bz sampai tak ingat nak makan...

    ReplyDelete
  4. adat bekerja....pasti kena kerja. mai sekeping roti tu. terliuk la pulak.

    ReplyDelete
  5. bab bawah tu

    * bini aku mampu ke nak buat mcm ni

    eeemmmmmmmmmmm.....nak cari bini mcm mak ke?

    ReplyDelete
  6. manje
    tau xpe, mak i sygkn i...mak u ade ke??
    haha

    ONE ZABA
    dah abis la wan...

    Jard The Great
    erk!

    Kujie
    erm...depends kut kak, saye ni high-taste...haha

    ReplyDelete
  7. moga cepat2 dpt bini..

    akak tunggu mkn nasi minyak aja..

    ReplyDelete
  8. kuIna Jentayutiara
    erm...org skg dah tak buat nasik minyak dah kut kenduri...
    kolesterol tinggi...org makan nasik putih je kak..huhu

    ReplyDelete
  9. salam ziarah..

    berdedikasi! hari guru nanti sure dpt hadiah byk dr murid2.. teruskan usaha cikgu!

    ReplyDelete
  10. kalau nak bekal, jgn cari bini yg kerjanya cikgu....
    Akak takut nanti, cikgu bh yg tolong belikan bekal utknya..

    ReplyDelete
  11. NuR
    erm, saya tak harapkan ape2 pon, tapi kalau ade balasan cemtu, saye amik...

    cikgu_math
    baik kak!

    ReplyDelete
  12. kanak2 ribena ni tahu menilai.
    dah jadi cikgu ni, if diaorg fhm ape kita ajar, tu dah cukup memadai.. tul tak cikgu? :D

    ReplyDelete
  13. aku doakn ko dpt wanita idaman ko tu... amin..

    ReplyDelete
  14. orang dah offer adik orang nih...tak nak ker?? wat bini... adik ambo cute lagi..putih..alim..perempuan solehah..suaranye..sama cam kakak nyer..bln 6 nih balik Jordan..hihih

    ReplyDelete
  15. NuR
    betol betol betol...

    princess damia
    err...aminn....

    Muslimahsolehah
    aiyak!
    erm....tak elok terburu2 nih....huhu

    ReplyDelete
  16. ramai dah offer 2 macam mana.... nak ikan apa...
    hehehehe...

    ReplyDelete
  17. wah cikgu BH..ape lagi.. dah ramai org offer tu.. :D

    ReplyDelete
  18. carik le bini yg xkeje...sempurna sarapan pagi mu! hkhik!

    kalau pilih cegu, sama2 ler sarapan di kantin sambil jeling2 kat budak yg wat kesalahan displin! huhuhu....

    ReplyDelete
  19. su
    saje tau bagi cdgn cemtu...
    nanti2 laa...
    malas nk pikir...

    ReplyDelete
  20. hehe...cikgu BH dah pening ler tu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png