MALAS!

Tu yang aku malas tu...Tu laa...
Tu yang aku sangat2 tak gemar...
Bile orang tegur, aku mule la sentap...
Sentap dalam erti kata yang tak sebenar laa...

Haha...
Dah cuti seminggu, dah naik lemak...
Naik lemak dalam erti kate yang sebenar dan tak sebenar..
Satu; naik lemak nak masuk kelas, nak membebel sambil mencurahkan ilmu yang sebu di dada ni.
Dua; naik lemak terutama di beberapa bahagian badan aku. Ye la, dah cuti tak pi mane2, dan mak aku tu masak...

Dan ayat klise Mama tatkala suh aku makan...

Ko tak nak makan ke aku masak tu. Penat aku masak...

Haha...Last2, aku kena makan gak...
Bile dah makan, tau2 je laa...Dah naik lelemak degil di beberapa bahagian badan aku ni.

Aku TERperasan yang perut comey aku ni naik lepas sorang Cikgu JIRAN meja aku (?) ni tegur, dan2 lepas punch-in pagi tadi..

Ur stomach is getting bigger now laa...

Huh??
Aku buat muke tak bersalah...

Biase...! Dah dok umah bersama masakan ibu...

Aku bagi excuse klise jugak....haha
Dah la, aku nak give-up makan!
Titik. :P

Esok aku tak pi sekolah dalam erti kata yang sebenar, ke erti kata yang sebenar.
Mane2 laaa...Lantak! Sebab aku pi taklimat SU UPSR di SK Kg. Lindungan yang memang terlindung itu...
Berpusing2 mase aku recce sekolah tu aritu...Dan hampir disaman dengan RM 700.
Gile! 3 kesalahan, yang aku sendiri pun tatau...
Nasib baik la Encik Polis tu percaya dan cair dengan pujuk rayu aku. Sebab aku cakap benda yang betul.
Allah tu mmg nak tolong aku...
Alhamdulillah...
Aku kena tahan lepas polis buat roadblock kat area Sg Way tu...
Bawah fly-over yang macam jambatan Penang tu...
Lepas ditahan, aku berdialog secara aman dengan Encik Polis tu...

source: flickr.com by mohd fahmi

Aku kena tahan sebab 3 kesalahan, yang aku tak bape ingat mase Encik Polis tu sebut...Yang aku ingat dier cakap aku berhenti dalam kotak kuning, itu kena RM 300...Lagi 2 kesalahan aku tak ingat sebab tengah cuak lepas kene tahan...
Cuma totalnya RM 700.
Kalau kena samanlaa...memang lari bajet aku bulan ni...
Mati kering sebab kayakan PD*M je....
Lepas menggoogle, barulah jumpe dengan bantuan Google Maps...
hampeh...

ps: Jangan malas2 seperti kucing ini ye....



23 Superb Comments!:

  1. Psst...jampi apa kau hembus kat polis tu..he..he..
    Esok pi Kg Lindungan...moga kau dilindungi, Ameen.

    Penat cuti raya Cina tak habis lagi. Esok rakyat Perak disuruh cuti lagi...la...la...la...

    ReplyDelete
  2. xiiinam
    saye tak mandrem ape2 pon ckLah..
    saye merayu smbil mengayat...tu je...
    yg penting, kite ngaku slah, walaupun kite tak ngaku salah...

    erm..perak cuti ape kak??bday akak ke??
    huhu

    ReplyDelete
  3. akak ingat chekgu ambik gambar polis yang saman tu..

    boleh tak, kalau kena tahan polis, kita mintak nak ambik gambar dengan dia.. cakap kat dia, kita nak buat entry pasal tu and nak letak gambar dia.. agak2nya.. dia bagi penampar tak?? hehee..

    ReplyDelete
  4. mak aih! byk saman. ko pandu besit ke wak. huhu

    ReplyDelete
  5. Neeza Shahril
    huhu...
    maybe bulih kut...dorg pon nk glemer gak...haha

    cikgu jawe
    sib baik tak kne..
    byk kesalahan lalulintas je...
    aku berenti dlm petak kuning ngn apentah..
    tak igt, sbb aku tgh panik!

    penyapubaru
    mane de, pemandu berhemah dan bersopan santun je...
    saje je encik polis tu...

    ReplyDelete
  6. mesti ayat baiiiik punya kan Cikgu BH...alhamdulillah Cikgu tak kena saman...dan Cikgu selamat kan..kan..

    ReplyDelete
  7. seb bek tak kene RM 700.. kalau aku kene nageh kat situ gak la...
    Hahaha..hmmbek ati plak pkcik polis tuh..selalu bengkeng memanjangggg..

    ReplyDelete
  8. :O aku baru je bayar RM300 langgar lampu merah padan muka aku, nak cepat konon, lansung kena saman

    ReplyDelete
  9. Salam... cepatlah bagitau .. apa yg ko ayat pak polisi tu sampai dier cair... ko baca mandrem yer...

    ReplyDelete
  10. hahaha.... kesalahan yg tak diketahui...
    kekadang kita tak perasan kita buat salah bila terlalu memberi perhatian pd sesuatu!

    ReplyDelete
  11. sbb ko nak g sk kg. lindungan. tu psl ko dilindungi dr kena saman, haha

    ReplyDelete
  12. HABIHA69
    selamat...alhamdulillah...
    terima kasih Allah...menyampaikan rasa kasihanNya melalui encik polis itu....

    juelee
    dier kesian ngn muke innesen aku kut jue...haha

    haritz
    taste of ur own medicine...
    kdg2 kite langgar, tp tak kne pun kan??
    ni dah nak kene...nk wat camne...

    Nazz
    ha-ah nazz, aku mandrem...
    nntila aku gitau ape nk bace...haha

    kuIna Jentayutiara
    tu laa...mmg blurr gile mase kene tahan tu kak...
    dah hampir tingtong campur bengang sbb tak jumpe2 sekolah...

    hayad
    haha...polis ni kdg2 bukan kire...
    nasib aku baik haritu...

    ReplyDelete
  13. biasanya.... saya pon ada gaks penyakit malas ni

    ReplyDelete
  14. pewut sdh maju ke dpn yek ? :p

    pergh..ekceli kan, saman tu, yg palg rmi org minx diskaun is kaum ca ya nun alif, kaum mim lam alif ya wau bodo2 jek pegi byr hrga asal..sbnarnya blh dpt diskaun..

    ReplyDelete
  15. aku pon baru jer kena saman.. hehehe...

    ReplyDelete
  16. Belum kawin salahkan emak pasal suruh makan. Lepas kawin salahkan isteri pasal suruh makan. Kalau macam saya yg emak duduk sekali dgn kami, double trouble.

    ReplyDelete
  17. kheirul
    huhu...normal ek??
    size does matter??huhu

    snm
    huhu...
    kene keje kuat kasi turun saiznye...
    jenuh laaa...
    erm...saman tu kalau tunggu lame sket, maybe ade diskaun kut...
    kene jupe org atas kut, bru dpt diskaun...

    Jard
    lor, saman malu ke??haha

    Yunus Badawi
    haha..dikiri-kanan jalan penuh liku ye YB...haha

    ReplyDelete
  18. hehe kesian ko siap kena saman lagi tuh

    ReplyDelete
  19. KNizam
    HUHU...aku tak kena, tapi hampir kena...
    nasib aku cukup baik aritu...

    ReplyDelete
  20. maner kayakan pd*m - teww duit rakyat one uooolssss.. uhuhu

    ReplyDelete
  21. en_me
    sori en me, aku ngaku silap konsep...
    huhu

    SK. SEKSYEN 24, SHAH ALAM
    ye la tu ustat...saje nk suh saye tukar status la tuh...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png