Kalau tak percaya sudah...Saya tak mintak pun awak percaya...

Ini foto paparazi profesional SKS24. Kalah cikgu Halim yang ber-dslr itu.
Siapa wanita bertudung kaler-krim itu??? :)


Haha...Panjang kan tajuk entry aku kali ni? Macam ber-drama-swasta pulak kan?
Aik, kate sibuk la, penatla, minda dah tepu la, exhausted laa, tapi masih ngepos...Ape kes??

Tu laa, aku pun tatau...
Sebab aku suke kalau orang bace dan komen entry aku.
Aku suke orang yang bace, tapi tak komen entry aku.
Aku suke orang yang bace tapi tak komen atau tak buat ape; tapi jumpe aku secara private untuk berkata sesuatu. Tak kisah laa...

Cuma harapnya, entry2 nakal aku tak mengganggu-gugat kehidupan sesiapa pun. Kalau ade, aku mintak maaf, sebab memang aku tak niat.

Tujuan aku ngepos pasal hidup aku, bukan nak expose diri aku. Bukan nak kate aku gini dan gitu. Terpulang nak nilai macamane. Yang penting, sedikit sebanyak orang yang bace entry aku mungkin akan tau serba sikit tentang hidup seorang guru ni. Aku tau, aku bukan shiapa2...

Aku bukan jurulatih pasukan kompang, atau jurulatih pasukan bola sepak sekolah.
Cuma cikgu permulaan saje, yang ambitious...Dan sedang diuji...Diuji kemampuannya. Mentalnya agak ting-tong tapi dalam cara yang sihat...Boleh??
Orang yang tak kenal atau baru kenal aku mungkin ingat aku cikgu sombong yang mentah, lagi pendiam. Orang yang kenal aku dari blog ni atau dah keje sekali dengan aku mungkin dan kenal aku dari segi inside and out (kut??)...
Lantaklaa..

Kurangkanlah membebel, nanti cikgu jiran sebelah meja aku ni jeles lak sebab aku dah berjela2 membebel kat sini, dier masih terkial2 nak siapkan blog impiannye...
Huhu...Jangan marah ye cikgu R...
Kite kan kawan....Kalau susah2, meh aku tolong buatkan blog tu, tpi aku charge harga member-member laa...haha

Aktiviti minggu ni...
Rehearsal APC 2008

Hari Sabtu ni akan berlangsung meeting PIBG dan hari Anugerah Kecemerlangan 2008...Acara yang simple dan sederhana. Aku cume Encik MC dibimbing oleh Cikgu Muslimah Solehah itu. Itu pun belum tentu dapat menandingi ckLah yang memang hustler bab emceeing ni...
Aku budak baru belajar...

Skim Baucer Tuisyen - English

Skim baucer tuisyen ni aku di-paksa-rela-kan oleh cikgu S yang petite itu untuk mengajar dorang. Bukan ape, ramai cikgu yang tolak sebab takut tak boleh bagi komitmen, sebab dah berumah tangga dan sebagainya. Aku ni lainla. Aku kan bujang lagi empat, jadi tak ade (kut?) masalah nak bagi full komitment.

Budak2 ni diberi peluang mendapat tuisyen secara percuma untuk 4 subjek teras. 1.30 - 3.30 petang. Dan makanan percuma turut diberi. Hanya mereka yang benar2 layak je dapat SBT ni. Tapi malangnya, mereka yang berpeluang dapat, mensia-siakannya. Tak dapat, ponteng dan beberapa sebab/alasan klise yang biase didengar.
Mase kelas aku pun, tak semua datang...jadi yang mane ade, kite curah je la ilmu yang ade. Semoga berkat dan dapat membantu mereka.

Okla, itu je kut. Sambung keje balik....ok??
Sedikit kata2 hikmah dari mereka yang bijak berfikir:

Jangan tertarik kepada seseorang kerna parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerna kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerna hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah.


Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan.

ps: jangan cepat tak percaya dengan keindahan bilik guru sekolah aku yea...belajarlah untuk terima kenyataan itu, walaupun pahit...
haha...

29 Superb Comments!:

  1. oooooo cikgu muslimah dn cklah tu sama sklh dgn ko ye BH. :)

    aku juga cikgu baru belajar. baru bljr menulis blog dn bljr jd cikgu. hehe

    ReplyDelete
  2. oooohh skang dah ada skim baucer tuisyen lak..
    hmm bagus tuh membantu org yg kurang mampu..
    tapi tu lah setengah org neh ada peluang tapi sesiakan..
    huhuhu
    all the best la cekgu!

    ReplyDelete
  3. CJ
    cikgu MS tu satu sekolah, tp ckLah tu cikgu sekolah atas bumi yang same...huhu..
    erm, CJ ni same ke ngn cikgu jawe tu??
    konfius...

    juelee
    kite buat ape yg termampu je...

    ReplyDelete
  4. kalau curiga usah percaya
    kalau percaya usah curiga

    ReplyDelete
  5. kujie
    sudahla kak, saya tak suke org berbasa-basi..
    tak suke, tak suke, tak suke..!
    hahaha
    terimalah kenyataan yg pahit tu...haha

    ReplyDelete
  6. hehe jadik paparazi plak ko eh. ehe :)

    ReplyDelete
  7. yang pakai tudung krim tu cikgu muslimah solehah kut..amboi,paparazi di sebalik tingkap tu.. :D
    *bestla tuisyen,teringat zaman2 skolah rendah dulu...

    ReplyDelete
  8. mademoiselle azieshakespeare
    huhu...seorang cikgu haruslah versatile..
    bulih jadi doktor, jadi pengasuh, jadi ustat/ustazah, pakar motivasi dan sebagainye...
    hehe

    ReplyDelete
  9. cikgu oi...itu last quote matching sangat r ngan aku...rupa xdak,duit lg xdak...tp hati baikkkkk sangat :~ ....hehehe
    **macam tu ek skim baucer tuisyen????..baru aku tau..aku ingat dapat fulus n daftar kat luar...ish3

    ReplyDelete
  10. hmm.. rase nak jadi cikgu plak... org kata lumayan gak.. heehe..

    ReplyDelete
  11. percaye xpercaye percayee jelaaaaa..
    hihihi.. cikgu BH jgn mare..
    kalau suke katakan sukee..
    hehehe.. mmg sgt kenal cikgu..
    Dari segi penulisan blog laa.. hahaha..
    :x

    ReplyDelete
  12. ~attahrel~
    eh...belajar dlm sekolah je...

    Jard The Great
    luamayan ke??
    entah laa...

    Ecah
    percaye je laa...

    ReplyDelete
  13. so what? cikgu BH is still a rockstar,
    u got your rock move

    lalallalalalallalalallala

    ReplyDelete
  14. kerja cikgu tu sangat mulia..
    tapi ada cikgu salahguna kerja..

    anyway, akak tahu chekgu seorang yang sangat berdedikasi (nape dedi kasi bukan mami kasi heheee)

    ReplyDelete
  15. penyapubaru
    sempat lagi menari2 smbil goyang2kan punggung tu...
    i like it move-it-move-it...
    haha

    Neeza Shahril
    mane akak tau saye daddykasi ni??
    saye cume menjalankan ape yg sepatutnye...
    semoga apa yg kite dpt lebih berkat...
    tu je...

    ReplyDelete
  16. cikgu halim ada blog kerr.. atau flickr sajer.. uhuhu

    ReplyDelete
  17. en_me
    flickr saje...
    aku tgh jeles dgn dslr dier la nih...
    makan hati sungguh...

    ReplyDelete
  18. cikgu, salam kenal. saya ni lompat lompat lompat dari mana ntah, tetiba landing kat sini

    ReplyDelete
  19. wah chekgu kepada murid dan chekgu kepada
    cikgu @ka cikgu blogger ar. hehehe impressive
    :)) thaniah~

    ReplyDelete
  20. iEn
    blom lagi laa...
    lambat ckit kut...

    enchek || CAMERA™
    tu arr...mmg aku nk sambar sebijik...
    tunggu je mase...
    tpi d90 aku tak mampu laa...d60 suda...

    Mak Su
    salam kenal maksu...
    paksu mane???
    :)

    Mr. Azman @ Kreuger
    huhu...aku cikgu blogger tak bertauliah...

    ReplyDelete
  21. haha...kalau pakai dslr camera.. memang puas hati betul. Hehe, angkat ler satu... :D

    ReplyDelete
  22. ni aku la...abang hang la...sedi..tq tolong aku tadi...jasamu dikenang

    ReplyDelete
  23. gud luck eh...dan teruskan perjuangan utk mencapai cita-cita ko jadi superb teacher..:-)

    sekolah aku APC harini. sama la..aku pun ngajar SBT gak, math y6. and same case..tak semua yg dtg.. bg free pun takmo.. huhuh..
    err...just asking.. bukan dah tukar 'skim bantuan tuisyen' ke nama dia?

    ReplyDelete
  24. TokNabe
    tu ar toknabe...
    mmg nk angkat nih...
    tunggu je arr...

    sedi73
    eh-eh...sedi?? sedi mane nih...
    hahah...
    kitekn adik-beradik...

    tolong2 jugak...
    jgn lupe byrkan makan minum aku bile2 laaa...
    hahaha :)

    kapallayar
    haha...same la kite ye...
    SBT tu aku pun tak sure the B stand for wat...
    lebih kurang kut...
    aku esokla APC nye...
    sekali ngn PIBG...layan je laa...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png