Just Pulling The Legs...

Salam.
Harap kawang2 jangan marah2 kat aku yea tentang entry ikan chekgu tu...
Kite gurau2 je....Tak ade niat tak baik mahupun kotor pun...
Just pulling the legs...Atau jawe kate, aku arek gurau2 je...
Ok?? Takmo gaduh2 yea...Peace!

Pstt!
Nak dengar tak?? Aku bagi tau korang je...
Aku nak cakap ni kena berlapik 2-3 lapis skang...Tak bulih nak secelupar dan secapoi dulu...Huhu..
Kenapa??

Sebabnya, salah 1 dari PK aka Bos dah tau pasal Blog aku ni...Itu pun secara tak sengaja.

Kisahnye terjadi mase Cikgu R dan Ustaz T yang dedikasi tu dok membelek2 blog aku ni nak bace ape yg aku dok umpatkan kat sini, dengan tidak semena2, seorang PK ni datang menghampiri dekat dengan gerombolan manusia yang dok mengerumuni blog aku yang manis ni...

Ibarat gula menghurung gula...Gitula gamaknya...Puan PK tu siap tanye ape addressnye...
Aku ade mase kejadian mengerikan tu berlaku...Aku hanya mampu menelan dan meneguk air liur je, membisu dan membatu tak cakap ape2 bile Puan PK tu dok interrogate Cikgu R dan Ustaz T dan rakan2 tu...

Maknanye, lepas ni, aku kene amalkan konsep ni laa...

Cakap siang, pandang2,
Cakap malam, raba2 dengar2...
Kan?? :)

Oklaa...
Habis kisah blog aku diketahui semakin ramai cikgu sekolah aku. Lepas ni dah semacam tak ade rahsia la antara kite. Semakin ramai yang buat2 sesat, tersesat masuk blog aku ni...
Bace segala isi hati aku (kunun2 laaa)...huhu...
Bagusla gitu...

Dan aku rase, aku semakin dapat mempengaruhi dorg untuk berblog. Tak caye bulihla klik beberapa link cikgu2 sekolah aku yang semakin aktif berpolitik berblog, dan menulis...Dan aku cuba membantu ape yang termampu kalau dorg tanye pasal basic skills of blogging ni....entah...
  1. Ustaz T dan pasukan Kompang amaturnya
  2. Cikgu Muslimah Solehah
  3. Cikgu R (akan datang...)
  4. Cikgu ???
(sambil memekik seperti selalu dalam bilik guru)
Sape nak blajar buat blog??
Sapa mau blajar...Marey-marey-marey...Selonggok due hingget, selonggok due hingget!

Aku dah slalu jadi tukang promote dalam bilik guru, kalau lalu bilik guru aku, dgr sore merdu chekgu laki jerit-memekik mempromotekan sesuatu, itu sah la aku...haha...

Satu lagi, aku semakin kuat bergurau...ye laa, takkan nak keras cam kayu je kan?? Langsung takde warna?? Aku bukan macam tu...Cume masalahnya aku kene control je laa..sebab takutlah kalau2 terover the lines...kan?? Kite gelak2 jugak, hati menangis sape yang tahu kan??

Aku jugak dah semakin selalu cerita-ceriti pasal cikgu2 sekolah aku ni. Cerita pasal Cikgu R, Ustaz T, Cikgi M, Cikgi S etc...Bukan ape, kadang2, kite bercerita mungkin sebab aku admire dorg, admire semangat dan dedikasi mereka yang dah lama manjadi insan yang bernama guru ni. Kalau apa yang nak diusahakan tak dapat sambutan, buat keje sorang2 pun menjadi. Tabik spring!

Lagipun, dorang semua ni aku dah anggap macam abang2 dan kakak2 aku, sebabnya...aku kan yang paling mude kat sini...Akulah adik bongsu dalam sekolah, jadi kenala mengada2 (tapi buat keje) lebih sket..Haha...
Kunun2 la paling mude...Gasak!

Sebelum habis, just a sneak preview of my upcoming entry:


Thanks for dropping by yea...

ps: Cikgu MuslimahSolehah + Ustaz T, dah tolong promote...takkan takde ape2 ke??
hehe...



29 Superb Comments!:

  1. bagus la makin berkembang kaum kerabat

    ReplyDelete
  2. cikgi
    waa...bagus jugakla chedah dah pandai tinggalkan komen skg...
    ade kemajuan...bagus...

    ReplyDelete
  3. there's always a fine line kan kan kan

    tengok keadaan dulu weh
    see clear ke tak

    ReplyDelete
  4. hehehe... akak tak tahu.. akak tak tahu.. PK dah tahu blog chekgu.. hehehe..
    tapi mesti dia suka sebab chekgu pandai meluahkan perasaan di blog dan bukannya pada orang lain (mengumpat)..
    bravo chekgu!!

    berapa comission chekgu dapat promote buat blog tu hehee..

    ReplyDelete
  5. penyapubaru
    pandai makan, kenela pandai simpan kan??
    huhu

    Neeza Shahril
    ngumpat di blog je kak...haha
    saya buat keje amal je nih, tolong kawan2...

    ReplyDelete
  6. bile cikgu cikgi ramai2 pakat buat blog,bertambah meriahlah bilik guru tu nnti..ehehe

    ReplyDelete
  7. Nadine Zuharra
    tu yang kite nak tu....cikgu pun celik IT

    ReplyDelete
  8. Oh mesin duduk letrik tu parent aku baru beli

    katanya bagus untuk kesihatan, umpama lari 3 padang bola, 40 minit

    Katanya la..aku just try jer

    ReplyDelete
  9. promote lah kita org gak...
    tp jgn le lelong²

    ReplyDelete
  10. Rjuna
    parent aku pon baru bli gak...
    bulih tahan regenye...
    pelaburan utk kesihatan...

    Kujie
    mai-mai-mai...
    lelong2...
    selonggok 2 hingget...
    selonggok 2 hingget!
    hahaa...

    ReplyDelete
  11. blog bukanlarr hakmilik.. kekalss..
    keep it up chekgu BH tewww.. ahaks

    ReplyDelete
  12. salam..ahahaha cakap siang pandang2....tapi sekarang ckp siang pun kena pandang, dengar dan rasa...ahaks

    ReplyDelete
  13. en_me
    giteww en me...kannss??
    haha

    arsaili
    hahah..pendek kate, ckp yg baik2 je laa...
    supaye semua hati tak terluke...

    kuIna Jentayutiara
    bisnes mende??? takde ape nih...
    biase2 je kak...

    ReplyDelete
  14. hahaha,,lpas ni post2 akan menjadi lebih skema la ek..mana x nya..rakan2 guru n anak2 murid baca..musti mau kontrol hensem jugak kn??...hahah
    **no more la kisah2 mesin basuh..huhu..chekgu aku siap bukak lagi ni,blog rakan2 chekgu tu..hohoho

    ReplyDelete
  15. Salam... camne aku nak komen nih.. ramai cikgu2 jer nih... huk huk aku bukan cikgu.. sekolah dulu pun kantoi.. skrg jd kuli jer... isk isk isk :(

    ReplyDelete
  16. ~attahrel~
    ah...pedulik ape aku...aku buat entry mcm dulu gak...
    skema2 ni tak besh sgt...
    biaq pi laa...

    cuitnazz
    lor...ape nk kesah...cikgu ke kuli ke...komen je laaa...
    ade aku kesah ko sape??
    kan kite blogger...

    ReplyDelete
  17. wah...kat sek ckLah pun gitu. cklah digelar raja blogging! Tapi tk semua ckg ni terbukak mindanya....ada yg pandang serong pada wanita tua yang masih ada masa nk ngadap internet mcm bebudak....ada yang masih bertanya... "Errr...blog tu ape ek" (korok mu :jwbku dlm hati)

    Sbnrnya....murid2 ckLah yg lebih mengetahui akan kewujudan blog ckLah...sbb satu sekolah hafal no plat kereta ckLah...lg pun, memurid ckLah ni glngan remaja...mrk lebih celik IT dari chek egu2 tua mereka...he..he..

    ReplyDelete
  18. sambung aaarrr!!!
    Maka dengan itu...apa yg ckLah cerita selama ini adalah benar belaka, tiada yang tidak benar kecuali yang benar..sebab banyak pembaca senyap yg sentiasa tunggu masa mau hantam ckLah(er...tambah temberang sikitlah...)

    ReplyDelete
  19. xiiinam
    akak, raja ke ratu??
    RATU BLOGGING la kan???
    huhu...

    sekolah saye ade yg lebih tua dari akak, pon blogging jugak...tp blog dier lebih berjiwa lama...

    akak maybe intermediate kut...tak lame, tak baru...tengah2..

    saye pun cerite bende yg betul tiada yg betul selain daripada kacamata seorang saya...
    itu je...

    dorg nk hentam?? erm...saya pun ade perasaan gak, kite kalau bulih jgn sampai malukan org dah le...masing2 ade ke"malu"an masing2 kann??
    huhu...

    ReplyDelete
  20. heheheh adui ai... bleh ternkantoi laa plak.
    tapi lain plak dengan hal aku... walaupon
    bebudak pejabat tau aku ade blog... tapi
    aku bleh kategorikan mereka dari yang bukan suke
    pembaharuan dalam dunia pembelajaran.. kalau ade
    tuh, mungkin la sorang dua jer...

    yang lain... dengan dunia dia. tak mo belajar,
    dah la tuh budoh sumbong.. malas lagi... hahaha
    bukan aku dengki sebab blog aku tak pames
    kat pejabat... tapi sedey dengan bangsa aku yang
    tak mau nak maju, even aku volentier nak ajo..

    *teruk kan mereka... lantak la... aku tak
    rugi ape ape pon.. hehehe

    anyway, selamat menjadi cikgu blogger yang
    terpemes kat skolah....

    erk... bile nak kawinnye chekgu *tetibe soklan
    cepu mas terkeluar... hahaha~

    ReplyDelete
  21. Mr. Azman @ Kreuger
    huhu...
    aku mude sket kut dr ko, tkpe, kite bg yg senior dulu lepas...
    boleh?? haha

    dorg yg takmo buat tu, biar je laa...
    org takmo, takkan nk pakse...

    ReplyDelete
  22. org dah makin glamor..
    hehehe..
    kalah Mawi..

    ReplyDelete
  23. mOhD^.^rAz
    jaguh kampung je laa....
    glemer mendenye...

    ReplyDelete
  24. Dulu orang pakai diari....boleh sorok2.
    La ni orang pakai blog....boleh sorok2 tapi tak best.

    Menulis jangan sampai menyakitkan hari orang, okeylah. Tak payah takut2 sapa yg nak baca. :D

    ReplyDelete
  25. TokNabe
    tu la cikgu, aku pun rase gitu...
    kite bulih outspoken, tp jgn smpi menyakitkan hati, ckp2 yg agak kasar...

    kite jadilah blogger yg berstatus "U"

    ReplyDelete
  26. lepas ni cikgu ajar anak-anak murid plak menulis blog..baru gempak hehehe

    ReplyDelete
  27. ~Cinta Cukulet~
    bulih je ajar...
    tp kene byr sket laa...
    aku buat tusyen, bulih?? hahah...
    takdelaa, free je...
    nk blaja ngn aku??

    Luth
    aku pun gelak2 jugak laa...
    ahahahah

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png