Investment For Health...

Haa...Inilah entry yang kunun2 di nantikan tu...
Takde ape sangat pun, cume sebuah mesin yang sangat berfungsi bagi menjadi alat untuk mencari alternatif kepada mereka yang diuji oleh Allah dengan pelbagai musibah penyakit.

Sebelum ni aku pernah buat entry terapi elektrik yang pernah aku and family try kat Sekinchan mase balik kampung beberapa bulan yang lepas. Dengan dikenakan cas 3 hingget satu sesi untuk setengah jam.

Lepas tu je, Mama ngan Abah dah jadi "gile karen" dan selalu pi terapi elektrik secara percuma kat pusat terapi AlphaOne kat Seksyen 3 tu. Abah keje sendiri, jadi suke-suki la nak masuk keje sendiri.

Abah selalu gak bawak Mama pi terapi pagi2 terutama mase Mama terlantar sakit sebab kaki yang dibelah dan tak dijahit tu...Romantik kan?? Abah melayan Mama tanpa keluh kesah sepanjang Mama terlantar dulu.

Dan dengan Kuasa Allah, dengan berkat kesabaran, luka Mama yang hampir sejengkal kat tapak kaki tu semakin mengecil dan sembuh sekarang ni. Asbabnya mungkin berkat madu yang ditempek hari2 dan ditambah dengan terapi karen ni; pokok pangkalnya semua dariNya.

Ate, udoh hari2 pi center tu, entah ape yang penceramah terapi tu mandrem parent aku, dorang tergoda akhirnya dan "terbeli" mesin ni...haha

Mengikut cerita, mesin Bios 9000 ni banyak kebaikannya. Sesuai dengan harganya yang beriban itu. Dekat 16K, maunye tak banyak kebaikan. Ade hikmah Mama ngan Abah share beli bende ni;
  • satu; untuk kegunaan sendiri, segala penyakit yang sedia ada dan bakal menjelma dapat dielakkan dari melarat
  • dua; kawan2 Mama dan jiran2 pun dah selalu kunjung2, jengah2 teratak rumah aku ni, untuk berterapi...kire semakin akrab la silaturrahim sesama jiran2 kat sini.
  • tiga; mungkin bulih dapat side income lebih kut...sebab dorg yang buat terapi ni pun tak balik kosong je. Mama tak mintak, tapi dorg paham2 sendiri laa...tapi mak aku tak hadap pun...
  • empat; dulu tempat yang Mama letak mesin ni ade satu almari yang cukup berserabut. Lepas alih dan Mama berpeluang mencari perabot tambahan untuk rumah ni, suka la dier....orang perempuan kann??
Orang perempuan mane dlm dunia ni yang tak suke tambah aksesori perabot dalam rumahnye kan??? Normal la tu....

Katenye, mak kepada Rjuna yang comel itu pun turut memiliki mesin ini?? Jadi, sape2 yang rase berminat nak try, rajin2la datang bertandang ye...hehe...

okla...banyak bende nak kena settlekan ni, sebab minggu depan ade meeting PIBG lak, dengan entry yang akan datang lagi..aku buat2 sibuk ni...ye?? Ade lagi entry pasni...

Salam terapi karen!

ps: lepas ni entry pasal sekolahku syurgaku itu!


18 Superb Comments!:

  1. aku takut le terapi karen. takut karen terlebih alir. haha!

    ReplyDelete
  2. katil CERAGEM yg aku pi urut pun rm15k lebih.tp mmg berbaloi la kalo beli. byk kebaikannya.

    ReplyDelete
  3. Duduk tak rasa pon karen tu

    Tapi awas kalau ko salam dengan orang yg tak duduk, mungkin ko kena aura Karen Man

    datang la umah saya, 40 minit 2 hengget kui kui

    ReplyDelete
  4. cikgu jawe
    ni selamat punye CJ...
    takde hal...

    hayad
    yg ni pon berbaloi gak...
    ok laa...

    Rjuna
    haha...sempat promote...

    ReplyDelete
  5. mak oi!! mahaknya.. RM16K tuuuu..
    tapi bagus gak kalau untuk kesihatan kan..
    diorang yang datang terapi tu hulur duit color biru ke hijau?? heheheh...

    ReplyDelete
  6. Neeza Shahril
    biru2 je kak kalernye...
    tak harap sgt pon..lebih utk kegunaan sendiri je...

    ReplyDelete
  7. haaaa, aku pernah try terapi karen nih

    best gak, free je dia bg terapi nih hari2,
    tp tulah mesin dia mahal gile

    kalu bagus, tak salah beli kan kan

    ReplyDelete
  8. penyapubaru
    mahal pon utk kesihatan jugak, kalau tak beli bende ni, duit habis gak utk bende lain kan???

    ReplyDelete
  9. hoooooooooo.... aku pasan satu jelaaa... mak ayah kite, ble dh smpi usia camnih, anak2 pon dah besar mulalaaa stat beli benda2 camnihkan..??

    mak akupon de byk bnd2 camnih, kusi osimlaaa apalaaa..... hohohoh... wpun kdg2 aku rasa bnd tuh takde papepon, tp kalo bertindak sbg placebo pun pe salahnye....

    janji dorg eppy dan bertambah sehattt...

    ReplyDelete
  10. salam..akak jer..lum tambah2 lagik perabot rumah...:)

    ReplyDelete
  11. uiiiihhh... taku aku dgr... kerusi karen...

    tetiba teringat kat kerusi elektrik yg satu tu...
    hukuman mati...

    ReplyDelete
  12. benda ni pun femes gak kat alor star...bapak aku pn ada attend gak dia punya terapi..tp buat masa skang belum betul2 termakan pujuk r..ooo mcm tu la rupanya ek..aku ingat mcm bench pjg..hohoho

    **16k...banyak tuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  13. jgn terlebih karan dlm badan dah la...

    ReplyDelete
  14. theconfused
    lantak dorg laa...duit dorg..
    janji sihat dah le...

    Muslimahsolehah
    takpe, kumpul duit dulu...
    dah kaye bru beli perabot mahal2...

    ku tak sempurna
    itu kerusi maut...
    ni kerusi kesihatan...

    ~attahrel~
    huhu..tu la namenye pelaburan...

    akim
    ni mesin mahal nih...takkan kot...

    ReplyDelete
  15. akak nk g umah chekgu la... nak g terapi karen & terapi silatulrahim...

    ReplyDelete
  16. kuIna Jentayutiara
    huhu...bulih2...
    jauh tu...

    ReplyDelete
  17. e eh.. lepas kena karan guna mesin ni takde dpt power special2 ker? :f

    ReplyDelete
  18. salam bro!.. saya mahu beli, di mana ya? tolong saya mahu beli utk mak saya. t.kasih.
    email saya : nbj2147@yahoo.com

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png