Tak Cukup Dengan PMD, Lepas Ni LADAP Pulak!

Bukan sekolah aku je yang ade PMD skang ni, sekolah Cikgu Jawe, Cikgu Su dan mungkin cikgu-cekgi yang lain pun tengah don sibuk buat Program Maju Diri atau PMD ni. Mase ni la budak2 akan diberi segala input untuk memajukan lagi diri mereka terutama dalam aspek kurikulum. Sebab kadang2 ade lagi budak2 ni yang blur2 lagi cikgu-cekgi pun ade gak yg still blur2, sebab dah lame sgt cuti, hiks! pasal subjek yang aka dorg belajar dan exam, berserta dengan format serta petua untuk score dan sebagainya la....

Ingat lagi aku buat entry Poco-poco tu???
Aku pulak "digesa" dan dipohon dengan baik oleh penyelaras senamrobik PMD utk jadi instructor untuk Poco-poco tu, macam takde pilihan lain je dalam skolah aku...kan? Hehe...

Menganga dan terkesima dorg tengok aku gelek Poco-poco kat atas stage tu...
Haha....



Aku buat stail Poco-poco siap dengan tangan2 aku nih, korang bayangkan je laa...
Pastu Cikgu Jonid dok merakam "aksi gedik" cikgu lelaki itu yang baru berjinak2 dengan Poco-poco tu....
Haha....

Hasilnye, dengan persembahan mantap aku dengan penari backup Poco2 yang lain, kontrak aku mungkin disambung untuk Latihan Dalam Perkhidmatan (LADAP) utk staf pulak...Huhu....
Aku bukan pandai sangat pun, aku pun budak baru belajar...Tapi aku SUPERB...ahaks! Puji diri sendiri...lalalala

Ayuh Sebarkan Poco2 Ke Seluruh Duniaa...!
:puteh_28:

Itu cerita-ceriti Poco2, ini satu lagi cerita...Aku kan pengerusi Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan sekolah aku yang mude lagi heroremaja kan??? Aku sangatlah mentah dan hijau dalam bab memimpin mereka yang lebih senior. Tapi atas sebab ingin menjadi SUPERB seperti biasa, aku sahut cabaran tu....Tak salah kan?? Kita kalau tatau mintak tunjuk ajar...kan??

Sebagai Pengerusi yang belum sempat nak adekan meeting untuk melantik mereka yang bertanggungjawab untuk menjawat portfolio tertentu demi kebajikan cikgu-cekgi sekolah aku, aku mulakan dulu laa....

Dimulakan dengan mengembang duit bulanan yang kami kumpulkan untuk acara grand hujung tahun nanti. Kalau diikutkan kehendak ahli, ade yang request nak buat lawatan ke luar negara laa, nak buat lawatan ke sekolah luar negeri Selangor ni laa...Dan macam2 lagi laa...
Dan aku rase paling reasonable dan "MUNGKIN" mampu dibuat adalah FAMILY DAY untuk staf dan cikgu-cekgi semua...InsyaAllah...

Kite merancang, Tuhan yang menentukan...Ye tak?? Sebagai permulaan, aku mulakan dengan buat bisnes ni, jual minuman dan makanan ringan aka kudap2 untuk menambahkan income kelab...Aku ambik alih perampasan kuasa sementara, menunggu AJK yang sepatutnye...aku solo-molo je beli barang2 ape yang rase bulih buat duit dari kedai borong NSK kat Taman Sri Muda tu...


Memang penuh peti ais tu...Dengan pricetag dan model tak berbayar yang macho bergaya yang comel, aku harap bisnes akan laku laa...Dengan promosi muke tak malu aku dalam bilik guru tu...Aku yakin akan laku dan meletop2 bisnes kelab aku tuh...Haha...

Mase nak promosi 2-3 hari mule2 tu, memang asyik muke aku je yang asyik bukak, tutup, bukak, tutup peti ais tu...Sebagai promosi menandakan dah ade sesuatu la dalam peti ais tu...
Dan ternyata berhasil kempen promosi aku tu...haha...Secara tak langsung aku jadik model tak berbayar untuk promosi bisnes itu...Takpe, demi kebaikan kelab jugak kan....

Okla, tu jea...Lesson plan aku tak siap lagi nih..Keje2 lain pun banyak yang belum beres...
Selamat BerPoco2!

ps: esok ade sambutan kecil2an Maal Hijrah sekolah aku...Buat kecik2 je, sebab takde bajet dari mane2 yuran yang memang belum dibayar...
Pendidikan kat Msia ni kan free jea....
Gasak!
Haha...

18 Superb Comments!:

  1. mane klip video poco2 cikgu mude yg girang tuh??? nak tgk gak! ihiks!

    ReplyDelete
  2. Sekarang aje pendidikan free kat Msia. Masa saya dulu melainkan sekolah kebangsaan, aliran lain semua kena bayar. Kalau aliran Inggeris RM9/bulan. Masa tu kira mahal jugak terutama bagi yg tak berada mcm saya.
    Oh ya, selamat berniaga dan mengumpul dana utk persatuan.

    ReplyDelete
  3. su
    biarlah rahsia je...huhu

    Yunus Badawi
    org assume sume free...tu yg silap tu...
    skg ni zaman duit...takde duit, xde bisness...kan, YB?

    ReplyDelete
  4. miahha
    x der plak
    video poco poco
    HIHI
    nak air kotak 2
    bleyh
    nak rm2
    hingget ~

    ReplyDelete
  5. uish... kalau ada video tu kan best... hahahaha... hebat hebat!! poco poco rules!! hahaha

    ReplyDelete
  6. moga bisnes utk badan kebajikan itu berhasil....jangan songlap tau nanti BPR dtg cari CikguBH...hu..hu..

    ReplyDelete
  7. :D chekguBH..slmat blenggang :))

    bagusla ko chekguBH, mulakan thn baru dgn sesuatu yg SUPERB :x teruskan dgn gigih okey!

    ReplyDelete
  8. Hadoi... poco2 tu... kalo kat sini da popular chicken dance da skang nih... cube la cari chicken dance... best gak...

    Latest post Wubi : Linux Ubuntu untuk Windows

    ReplyDelete
  9. seb bek maal hijrah dorg tak suruh ko wat poco2.. keh3

    ReplyDelete
  10. wahhhhh... jd bisnesman nampak...

    banyak untung?? :D

    ReplyDelete
  11. oh pocot!

    jgn melatah masa poco-poco ye...

    ReplyDelete
  12. nanti rakam tang poco2 tuh, tak sabar nak tengok

    ReplyDelete
  13. e n c h e k || C A M E R A™
    nah, amiklaa...huhu

    Adry
    haha...malulaa nk tunjuk...

    HABIHA69
    takut kene tuduh songlap... :P

    snm
    tenkiuuu...

    19zim
    tarian ayam???

    ReplyDelete
  14. theconfused
    astaahfirullah...hehe

    ku tak sempurna
    boleh la nk bagi mkn anak bini...haha

    benludin
    eh,xde melatah punye...

    Rjuna
    haa?? malu arrr...

    ReplyDelete
  15. amboii senarai harga ada upin ipin :p
    hahaha gile comel.
    mmg sesuai untuk budak2 pon..

    murahnyaaaa
    kat luar kalau bertuah la nk tgk harga seringgit ni alahaii..

    weh! ko mmg dah sgt2 sinonim ngan poco2! hahaha
    no wonder la ko jadik ketua pon :p
    tp poco2 mmg best!
    lg best dr aerobik apa semua

    ReplyDelete
  16. yOnnA
    ok laa...aku pun br belajar...
    tak lame lagi master la ku poco-poco ni kalau slalu prektis...

    ReplyDelete
  17. fuyoh poco poco ittewww.. salam ahad cekgu BH ittewww..

    ReplyDelete
  18. en_me
    amvoiii en me takmo join ke???
    salam hari ahad...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png