Rindu Tak??

Salam.
Lama tak dengar citer dari chekguBH kan??
Hari ni chekgu takde citer bergambar. Cume cerite-ceriti itu dan ini, pasal ape? Ape lagi kalau bukan sekolah aku. Semalam, 2 malam sebelum, 3 malam sebelum aku tau, ramai rakan seangkatan dok pening kepala nak tune balik minda nak biasekan diri dengan rutin seorang guru sepanjang 10 bulan yang akan datang. Dah liat, sedap cuti panjang kan??

Aku rase aku nk jadi Hebat laa...Macam yang aku cakap sebelum ni;

Aku ingin menjadi SUPERB, walaupun dalam kelasnye yang tersendiri....


Tak kisahlah keje kite ni ape, tapi selagi kite ikhlas dan sepenuh hati buat sesuatu bende, janganlah risau, sebab Allah tu Maha Adil lagi Mengetahui. Setiap bende baik yang kite buat tanpa memohon balasan, akan ade balasan yang akan menanti, kalau bukan dalam nikmat duit, dalam nikmat kesenangan dalam hati, dalam fikiran dan sebagaimya.

Dengan karenah yang pelbagai terutama dalam bidang pendidikan yang aku pilih, jangan berkire dengan mereka, sebab mereka adalah ujian untuk kite, dan kesabaran dan keteguhan kite menangani mereka akan membuahkan buah atau hasil yang manis....

Dalam sebulan yang pertama ni, banyak bende yang akan berlaku dalam sekolah aku; Road Run aka Merentas Desa, Program Maju Diri (PMD) tahun 4, 5 & 6....
Untuk PMD ni pun ade plan nak gantikan aktiviti senamrobik dengan POCO-POCO...Korang tau ke???
Aku suke gile dowh Poco-poco nih...Pastu, aku plak kene jadik Instructornye..hampeh! Aku takle pandai sgt, tapi ade org yang lebih tahu akan ajar nanti..hehe...

Pagi tadi ade mesyuarat tergempar rumah sukan. Korang dah bace kan, aku ni cikgu RUMAH UNGU kan?? RUMAH Purple yang kiut...:mGelak:Bukan semua sekolah ade rumah UNGU ni, sekolah kat bandar besenye ade, kan?? Yonna cakap sekolah dier takde...Sekolah lame aku pun ade...SK Seksyen 17, Shah Alam...dulu name sekolah aku SRK Seksyen 17, skrang ni baru diselaraskan name daripada SRK ke SK sahaja...kan???

Meeting hari ni diadakan untuk memilih AJK sahaja, dan maklumkan sape cikgu2 yang terlibat sebagai guru penasihat rumah...Aku dah pakat2 ngan Cikgu Shadiey ngan Cikgu Maria sbg timbalan ketua rumah yang kitorg musti menang acara perbarisan tahun nih...haha!

Sebelum ni, mase aku praktikum pon aku pernah menjadi antara tulang belakang dalam parade rumah sukan aku mase tuh, rumah hijau...Aku letakla sikit snippet of the hari sukan....


Haha, bala tentera dari angkasa Hijau!




NAK TENGOK LEBIH lagi?? Klik la sini ye??

InsyaAllah, kite tengok nnti camane...

Rumah aku pun aku tengok muke budak2nye takdela muke kaki sport, bintang dalam sukan ni, tapi kalau kite push dan korek bakat dorg, bulih....Aku kagum dengan Idola aku, CJ yang tahun lepas dah berjaya memenangkan rumah sukannye walaupun bukan rumah feveret sukan...

Hari ni dah tune balik kut cikgu2 sekolah aku, cume makin dah tune otak bagi align ngan rutin, makin la banyak keje...Sebab 1st week ni berduyun2 orang nak meNAZIRkan diri dorg ke sekolah...Jadi, all things must be in place laa....

Takpe, macam Cikgu Fadz yang baru hari ni dapat bernafas dalam lumpur sikit sebab baru habis pengurusan kelas baru, fail baru dsb...Tuhan je yang tahu.

Mak ayah pun dah kurang kut yang intai2 anak yang baru masuk sekolah. Takleh nak salahkan dorg, sebab kalau kite ditempat dorg pun, musti kita kan buat bende yang sama. Kerisauan kalau2 dorg ni takleh nk berdikari dsb.

Jangan risao, cikgu2 yang ada di sekolah ni tak akan mengabaikan kebajikan mereka, kan cikgu2 SeMALAYSIA???


Okla, itu sahaja sok-sek chekguBH untuk hari ni...

29 Superb Comments!:

  1. budak rumah kuning tu, pakai t shirt je...tak jaki ke depa tengok budak rumah hijau yg canggih tu...kalau ckLahjd budakrumah kuning tu,ckLah tak sudi pandang kanan....nk pandang kiriiiiiii je..nyampah!:))

    Aku: Hanya cikgu kecil di sekolah cemerlang...

    ReplyDelete
  2. yeay! hidup rumah hijau!!

    aku dulu masa sekolah rendah & menengah, rumah hijau.

    ReplyDelete
  3. xiiinam751
    musti kene tempias cemerlang kan???
    ckLah kan MC tetap dan berpencen, no one like u...huhu

    Mr PenyuBiru
    hijau kan pembangkang... :P
    hehe

    ReplyDelete
  4. adoi..
    cikgu bh..
    bapak alien..


    ala.. nanti ok la balik..
    jadi cikgu superb

    ReplyDelete
  5. Luth Textile
    tingtong!

    Kujie
    kuning tak kuat sgt...besenye rumah yg kuat, hijau ngn merah...hehe

    ReplyDelete
  6. first time akak dengar rumah ungu..
    nampak sangat akak ni lahir kurun lama hahaha!!!

    ReplyDelete
  7. aku suke baca bila ko citer psl sekolah nih...hehee..boleh kongsi idea...:-)

    boleh gak aku ciplak design bala-bala tentera ko tu....hehehe..

    ReplyDelete
  8. dari entry cikguBH:
    "Takpe, macam Cikgu Fadz yang baru hari ni dapat bernafas dalam lumpur sikit sebab baru habis pengurusan kelas baru, fail baru dsb..."

    err... aku je yg baru bernafas.org lain dah lama kut...huhuh...sbb aku blur blur kambing... hahahahhaa...

    ReplyDelete
  9. kapallayar
    bulih jea, aku sedia bg tunjuk ajar..
    haha...

    kapallayar
    same la cam aku...

    ReplyDelete
  10. comel nyer ahli umah ijou..
    nape zaman aku takde umah ungu..
    erkkk???

    ReplyDelete
  11. rumah ungu? tak pernah kulalui pengalaman berumah ungu atau menentang rumah ungu.

    apakata tahun depat buat rumah ungu, rumah magenta, rumah merah jambu, rumah maroon... mesti meriah!

    ReplyDelete
  12. Salam ziarah... maaf lama tak masuk sini... busy...

    uish.... gempaknya baju seragam perbarisan tu.... ish ish ish...

    rumah ungu... first time dengar... favorite colour tu... hehehe

    ReplyDelete
  13. Salam Cikgu BH... hi..hi..Saya cam maner pon suker umah Hijau...tak tau lar kenape...umah unggu nih sayer tengok kalernya "skema" jer...Sukan tahunan tu bulan brape Cikgu?buat kat stadium maner?..moga-moga Ketua umah Ungu tu tercapai hajatnya nak menang perbarisan yer..good luck..all the bess...

    ReplyDelete
  14. :@ comelnyaaa

    heheh boleh cilok idea nih

    ReplyDelete
  15. juelee
    tau xpe...tgk cekgunye pun comel gak, haha...

    Abahfateh
    oit...magenta is kuning, maroon is merah...ungu je yg lain namenye...ungu is violet kan??
    Ungu ni unik...:P

    Adry
    tu arr..bz ye ko nih? Lame tak nmpk...
    kaler pepel sgt besh...

    HABIHA69
    buat kt skolah je ustaz...tak mampu nk buat bsr2, sbb bajet takde..
    Ungu la, bukan UNGGU...hehe...

    penyapubaru
    tau xpe!

    ReplyDelete
  16. kat sekolah aku pun takde rumah UNGU...

    rumah pink takde ke??

    p/s: budak2 tu tak terkezut ke ko duk amik gamba dorang ??

    ReplyDelete
  17. ku tak sempurna
    terkejut?? budak2 skg ni la yg gile bergambar...
    gambar yg senonoh ngn tak senonoh.... :)

    ReplyDelete
  18. Halezza Ibrahim
    syokk wooo poco-poco nih..
    bulih kuruskan badan...hehe

    ReplyDelete
  19. kepalaku pong x stabil lagik neh! hehe....

    ReplyDelete
  20. Opppssss...semua kumpulan cikgu ke..????Sembang pasal rumah sukan pun kecoh...apa punye mentaliti....jangan mare...

    ReplyDelete
  21. Saje-saje
    habis tu takkan nk bincang pasal politik kut...
    dah cikgu, inilah bahannye....nape?? tak suke??
    tak suke, silalah ke blog yg lebih berfaedah....
    blog ilmiah lain kan byk???

    ReplyDelete
  22. razifembi
    selamt bertugas jugak utk cikgu razif!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png