Balenggang pata-pata...

Jom Poco-poco...!
Aku skg tengah dok angau ngan poco2 ni. Siang tadi, sambil tengok2, pantau2 budak2 bola ni train, sambil tu aku train carik budak nak buat demo Poco2 mase PROGRAM MAJU DIRI nanti. Minggu ni Selasa dan Rabu untuk tahun 6, minggu depan untuk tahun 5 dan the following week is for year 4. Mase PMD ni ade satu slot senamrobik...





Poco2 steps

Tapi aku la gatai mulut cadang kat commitee suh buat Poco2, sebab senamrobik dan biase sangat, try la Poco2 pulak...Aku rase mungkin akan SUPERB kang...haha...

Korang tau kan Poco2 tu?? Tarian Poco2 ni aku rase satu seni tarian yang diulang2 yang mengikut lagu Poco2 oleh Yopie Latul...Stepnye memang agak susah nak ikut, tp kalau dah biase, rase naik syeh pulak...

Dah la, aku nk praktis kejap2 kat dalam bilik sorg2 ni, mane la tau kalau2 aku kene jadik instructor Poco2 Dance ni kan... Haha...

Practice Makes Perfect!




Balenggang pata-pata
Ngana pe goyang pica-pica
Ngana pe bodi poco-poco

Cuma ngana yang kita cinta
Cuma ngana yang kita sayang
Cuma ngana suka biking pusing

Balenggang pata-pata
Ngana pe goyang pica-pica
Ngana pe bodi poco-poco

Cuma ngana yang kita cinta
Cuma ngana yang kita sayang
Cuma ngana suka biking pusing

Ngana bilang
Kita na sayang
Rasa hati ini malayang
Jau… uh… ci ya … ci ya

Biar kita ngana pe bayang
Biar na biking layang-layang
Cuma ngana yang kita sayang

Balenggang pata-pata
Ngana pe goyang pica-pica
Ngana pe bodi poco-poco

Cuma ngana yang kita cinta
Cuma ngana yang kita sayang
Cuma ngana suka biking pusing

(ulang dari atas semula)


36 Superb Comments!:

  1. wahhh sehati berdansa dah merebak ke sekolah eh. hehe

    ReplyDelete
  2. wah bagus neh! leh lah sey owang minang ni blajar! siap ade step lagik! su pon ade PMD..jadual lom dpt lagik tp su ade terlibat dlm program tuh....lama da cari step poco2 neh! hehe..

    ReplyDelete
  3. tgh tensen, godek2 blog mcm sengal jadinya...meh nk hilangkan penin dgn poco2 jap

    ReplyDelete
  4. Saya dengar ramai org menari poco2 ni termasuk yg dah usia emas. Tapi saya tak pernah try lagi. Mungkin Chekgu BH boleh tolong ajarkan.

    ReplyDelete
  5. aku tak reti nari poco² la. kalu ade instructor pompuan nak ajar, aku ok jer.... adehh! (kena cubit ngan bini aku kat sebelah la.hehe)

    ReplyDelete
  6. KNizam
    bukan sehati berdansa tp sekayu berdansa..haha

    su
    ulau melangkau di atas pagau...ahaks!
    layann je poco-poco ni su...

    Kujie
    ok gak tu, kool ape!

    Yunus Badawi
    bulih je...bende ni senang...
    salalu warga emas pon suke poco ni, YB warge emas dah ke?? huhu

    Mr PenyuBiru
    haha, nakal nii...mmg patot kene cubit..haha

    ReplyDelete
  7. i missed pkn! T__T
    dulu selalu aerobik pagi2 sure buat poco2!!
    lagu tu mmg sgt2 kenangan la.
    tp kitorg belajar step sikit je :p
    dia ade byk gile step kan?
    hhehehe
    eh
    ni poco2 time bile ni?
    pj? :p

    ReplyDelete
  8. best poco2 ni...
    student memang suker giler kalo sebut je poco2...
    mesti diorg kate nak lagi..nak lagi...

    coz kat area sekolah kakak aku ngaja, tiap hari khamis petang sebelum gotong-royong bersihkan sekolah, poco2 memang wajib dulu..kalo x, semua student mogok x nak buat kerja..hehe

    ReplyDelete
  9. CBH bleh la masuk sehati berdansa lak.dgn syarat kena kawin dgn artis le ye..

    ReplyDelete
  10. kami pernah buat poco-poco ni dengan staff.. hancuss.. entah apa apa je step.. maklumlah murid tua.. :))

    ReplyDelete
  11. macam2 arr ko ni BH..poco-poco lah pulak

    ReplyDelete
  12. Bukan sekadar tarian. Tapi senambrobik memang menyihatkan.

    ReplyDelete
  13. yOnnA
    ade steps yg advance, tp yg ni pon kitorg just yg basic je, kang ade yg pening kepala sebab complicated...huhu

    al-hussaini
    pulak...ini namenye ketagih nih..haha

    benludin
    haha!
    artis skg ni mane nk carik cikgu cam aku..
    lainla aku ni kayeraye dan bermisai tebal..kann??huhu

    Neeza Shahril
    yg ngajar pun kenela sabar...ngajar org tua ni lain cm ngajar org mude...

    nordee
    haha...saye kan multitasking..haha...

    Abang Long
    yg ni pun kdg2 mengah ga abg long...huhu

    ReplyDelete
  14. wakakaka... haritu aku pernah ikut menari poco poco ni... best gak.. hahahaha

    ReplyDelete
  15. keh keh keh chekgu... kalau dengar
    dari mane tariannye... cam nak tegelak
    pon ade... tapi kalau aktiviti ni dibuat
    dengan selamber kodok sure best...

    buat macam muke tak bersalah je mase naik atas
    stage tuh.. hopefully chekgu salah sorang
    instructor yang duk kat atas stage tuh nanti.

    memang muke rase setebal tembok besar cine
    *itu untuk org tak biaser laa... tapi, kalau
    kite ni dah memang hidup slamber... sure kijer
    yang kite buat akan rase best..

    year... menari dengan lenggok.. jangan memalu
    woraite... yippeeeyy.... co chekgu~ :))


    Kreuger®

    ReplyDelete
  16. Bab ni...memang akak kongkang....he..he..

    ReplyDelete
  17. oRanGeLiLY
    syok wooo..naik syeh...

    Adry
    tau xpe...

    Mr. Azman @ Kreuger
    aku jenis slumber je bro...haha...
    cume kdg2 pemalu bile berdepan dgn wanita cantik..haha

    xiiinam751
    kongkang cam mawi ke??haha

    ReplyDelete
  18. poco poco pica pica pikachu uhuhu :))

    ReplyDelete
  19. cikgu,

    lepas nie buat breakdance... best dan ada kelainan juga tue...

    ReplyDelete
  20. Abahfateh
    tak termampu la...tak terbawak dek berat badan nih....haha

    ReplyDelete
  21. sebenornyer... ko ske kan kalo dpt jadik instructor?? keh3... best kan?? aku rasa antara yg plg mudahlaaaaaaa... keh3

    ReplyDelete
  22. pas ni ko kena beli suar baru la nmpknya..

    hiksssss....

    baper kilo dah turun?? :D

    ReplyDelete
  23. theconfused
    mane tau nih...huhu...
    yg lain sume tolak, aku la yg kene...
    tp aku suke jugak laa...

    e n c h e k || C A M E R A™
    syok woo....kalau yg basic2 ni ok laa....
    yg advance kene kursus intensif...
    huhu

    ku tak sempurna
    entah laa...
    tp aku dah rase longgar sket suar aku nih...haha...
    jom poco2..??

    ReplyDelete
  24. chekguBH, aku poco2 smpi sengal peha okey!
    poco2 masa kursus induksi dulu :f

    smga ko berjaya train budak2 ko yek :x
    dlu, ms aku study, ada program dgn budak2 skolah..smpai dh hbs program, budak2 skola tu siap kecoh2 menari poco2 dgn kwn2 yg lain kt skola diorg. :))

    ReplyDelete
  25. cikgu nak berpoco2 pulak ke. Kalau kat johor orang pakai J-Robik.

    Hehe..poco2 pun best jugak tu!

    ReplyDelete
  26. snm
    dah berjaye dah pon...
    kontrak aku disambung..haha

    TokNabe
    mmg besh pun, naik syeh neh...hehe

    en_me
    amvoiii en me ittew...

    ReplyDelete
  27. best giler poco poco nie...
    masa p kursus aku ada buat poco2 ni tok riadahhh..
    best woooo

    ReplyDelete
  28. juelee
    tau xpe...kalau dpt step tu lagila syok...

    ReplyDelete
  29. o.k lah tu poco-poco. Boleh lah murid murid sekolah terutama perempuan tergedek gedek atas pentas. Bagus tu..ada nilai=nilai murni. Selama ni pun kita dihidangkan dengan breakdance, shuffle dan street dance. Bertuah anak murid sekarang didedahkan dengan budaya=budaya sebegitu.

    ReplyDelete
  30. http://kendhin.890m.com/emoticon/wow.gif
    pada pn kujie, intan, cikgu bh dan lain-lain yang sewaktu dengannya. Harap maaf lah sebab tulisan saya kebanyakkannya bersifat pembangkang, tapi saya bukan dari parti pembangkang.Tapi apapun saya seronok tengok poco-poco bukan pocong

    ReplyDelete
  31. sahapj
    pandangan ko ni terlalu sinikal...dan tak adil...
    ape maksud ko tergedik2 atas pentas??

    bende besifat riadah, bukan tarian sgt pon...
    mcm senamrobik...
    kite tak suh budak2 ni terkinje2 atas pentas, cume sbhgaian drpd acara senamrobik tu...

    yg conduct pon cikgu laki, kalau cikgu pompuan tu terpulang la ko nk kondem ke ape..

    niat aku bukan nk galakkan budak2 ni terkinje2...cume sbhagian drpd senaman..

    aku rase ko ni cikgu PJ kot saha, dan ko ni jenis yg suke membangkang kut...
    bukan takleh nak membangkang...tp kalau membangkang, tp tak bagi cara lain utk buat, atau alternatif lain, hentikan je laa...

    aku pun tak minat nak dengar, jangan tau nk kondem je...
    terima kasih...

    ReplyDelete
  32. tgvtdtvra hiuohinjh89nuyinhgb kjzklk,lk,mknh9b uj

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png