Membikin Super ke Superb!

Memandangkan aku pon sedang kemaruk berblogging ni, biarlah aku buat ape yang aku suke, ape yang aku minat. Lagipun skang ni tengah cuti sekolah...kan???

Sebelum tu aku nak say thanks, many thanks to all reader, either vocal or silent-reader sebab tak jemu2 saling melawat, saling berkongsi rasa dan minda...
Menyokong maupun mencemuh, aku syukur sangat2 sebab itu tandanya seseorang tu memberikan perhatian atas ape yang aku coretkan, paparkan kat sini.

Tak kurang mereka yang sebelum ni begitu asing pada aku, dah jadi macam family kepada aku...korang tau kan korang dalam kategori mane. Dan kite bertemu dan bermesra atas satu name, blogger! Walaupun di alam maya...

Kalau dulu, Kakjie sorang je yang dok menyokong dan memberikan maklum balas pada ape yang aku contengkan kat sini, sekarang tak lagi, sebab sekarang ni dah

:mNo:RAMAAAAIIIIIII....

Terima kasih semua.

Siapalah Chekgu BH ni tanpa korang semua kannnss... (tiru ayat en_me hehe)






Ye, aku mengaku, aku perfectionist; semuanye musti lengkap dan mantap, selagi tak capai tahap tu, itu bukan aku...Kalau dulu motto utama aku ialah

I Wanna Be Superb GURU BaniHassim

sekarang aku mengubahnya menjadi satu misi yang tak kurang pentingnye,

Bukan Melukut Di Tepi Gantang.


Malas nak cerite banyak, cume nak hebahkan pasal beberapa laman sesawang (ceh, sesawang la pulok!) yang dah lame dan baru aku buat, khas untuk pengunjung setia aku di sini. Cewah, cakap feeling cam artis realiti lak...hahah...:mCamera:


Semua link untuk laman sesawang tu bulih diklik pada menu bar kat atas tu...Okeh???

Antaranya ialah:

*SIJI

Senarai blog link kawan2 yang telah dikumpulkan, mungkin ade yang tertinggal. Kalau ade, dan aku belum link back korang, jgn segan2 gitau aku, okeh??

klik LINKS > CLICK'S LINK

dan kalau nak tengok updates semua blog yang aku follow, klik pada BLOG UPDATES.
Ia sebagai satu interface yang memudahkan aku checkout your hottest news updated. Tu je...

klik LINKS > BLOG UPDATES

*LORO

Kalau rase nak tengok artikel yang aku dapat kebanyakannya daripada email, aku compile dan publishkan di sini, dan ade yang besh, ade yang agak ngeri, lucah, politikus semasa dan lain2...
Kalau suke bulih klik...ye??

klik GELAK SANTAI

*TELU

Dan ini sebagai hiburan kalau rase boring2 dengan melayan TV Online.
Koleksi video youtube aku yang tak seberapa tu [on ade...nak tengok, klik je...
Aku dah carik beberapa link TV tempatan yang mungkin bulih membantu, manela tau kalau hujan2 ni kan Astro memang kaput.

So, just choose ur fav channel dan klik play button as if the player is idle.

TIPS:

Klik banyak2 kali pada play button, dan tunggu sampai kuar word "buffering...."
sebab server provider ni kadang2 sesak, so capaian korang berdasarkan
"on your best effort"...
Best man wins...haha..

klik TV ONLINE > YOUTUBE/TV1/TV2/TV3/TV9

*credit untuk cik ein muncet yang baik hati atas link TV Online ni, tenkiu...gudluck utk jawatan di syarikat hosting tu ye...hehe

*PAPAT

dan yang terakhir, kalau2 korang nak kenal aku dengan lebih lanjut, nak tau hati budi dan pekerti mulia serta sopan susila seorang Cikgu yang bergelar CHEKGU BANIHASSIM ni, bulihlah klik link BIODATA dan pilih yang mane berkenan di hati.
Nak add YM pun bulih, nak bagi hadiah sempena harijadi pun bulih, nak berkenalan pun bulih, nak hantar rombongan meminang pun bulih...

Kalau nak tengok aku ni sape di mase dulu, sekarang dan selamanya, kliklah pada MY ALBUM untuk layan gambar yang aku upload thru PicasaWEB tu...okeh??


Aku rase itu sahaja. Dan selamat berlibur di http://banihassim.blogspot.com/
Kite ENJOY!

*edited
ps: kepada kak NeezaShahril yang jauh di mate tu serta kengkawan yang kureng jelas pasal ape dier MELUKUT DI TEPI GANTANG tu, klik link ini utk lebih penjelasan okeh??
pss: aku jogging pagi nih...hahaha...:mPeluh:


27 Superb Comments!:

  1. fly
    ape yg ko skong ek??
    yee...aku sokong 200peratus...(padahal tatau ape yg disokong) haha

    ReplyDelete
  2. tv online tu cam beshhh jeee.. nanti nak gi ahhh hehehee...
    melukut di tepi gantang tu apa sebenar-benar maknanya eh cikgu?

    ReplyDelete
  3. blog ko walaupun blogspot dah kira pro dah ni, teruskan promosi, lawat blog org lain, dan komen

    tgk tv pon boleh dah fuh mmg blogger jadian la ko nih hehehe

    ReplyDelete
  4. Secanggih-canggih dan se'vogue-vogue' engkau dalam berblog (engkau memang vogue lah!), tapi engkau masih kuat jati diri ya...



    Ha..ha..ha...kiraan siji...loro..tu yang akak tak tahan tu....

    ReplyDelete
  5. Neeza Shahril
    TV Online tu rasenye ok, cume kdg2 xok kalau ramai viewer, enjoy!
    er...ade entry pasal melukut tu kak...
    kang saye edit entry...

    mOhD^.^rAz
    eh-eh...cam puteri la...haha

    Rjuna
    hahah...
    org berbudi kie berbahasa...

    xiiinam751
    hehe...ngomongnge wong jowo...
    iyolah kiro siji-siji meneh...hehe...
    btol ke ni aku ngomong jowo ni kak, akak lebih arif kan?? akak pon wong jowo rak???

    ReplyDelete
  6. ammvoiii, chekgu dah femes n superb one uooolsss.. gittewww..

    ReplyDelete
  7. superb guru neh. hehe bagus!
    aku support. hehe :)

    ReplyDelete
  8. en_me
    tp takleh lwn otai cam en me laaa...gitewww...hehe

    KNizam
    kalau ade rezki aku igt nk pakai domain sendri cam ko...
    kan besh??

    ReplyDelete
  9. No...no...no...no..
    I'm not JAVAnese....I'm Japanese...he..he..

    Hari-hari akak bantai tengok senetron komedi "Suami-suami takut isteri" kat TV. Suami akak selalu kata, "Tak kelakar pun gelak?" Ha..ha...ha...hanya orang yang faham bahasa dia je yang akan gelak lawak bahasa dia...

    Akak tau kau suka tengok cerita2 'hayalan' tengahari kat TV3 tu...macam 'Kelinci Emas' tu kan? Jangan terpedaya tau...Memperoleh isteri tak semudah dalam cerita-cerita fairy tu,,,he..he..

    ReplyDelete
  10. masuk meminang??? huahuahuahua...perlukah?

    ReplyDelete
  11. mmg astu pendekatan yang bagus..meletakkan TVOnline..ermmm good idea...

    ReplyDelete
  12. xiiinam751
    baik bu, sye terima segala nasihat ibu...huhu

    oRanGeLiLY
    perlu laa...hehe

    chuckiesd
    ko pon buat la gak...welkam to the blog :)

    ReplyDelete
  13. errrkkk bila nk belanja or buat kenduri ker...

    ReplyDelete
  14. kuIna Jentayutiara
    ayark! mau buat kenduli kaa???

    ReplyDelete
  15. salam..wahh seronoknya bila cuti sekolah dan cikgu turut bercuti....apa aktiviti utama cuti2 ni?

    ReplyDelete
  16. waduh... kamu mahu jadi SUPERB ya... kagum aku... :))

    lepas balik jogging pg tadi, makan apa?? nasi lemak 2 bungkus, roti canai 3 keping... cukup ke?? :S

    ReplyDelete
  17. arsaili
    dah nk abis pon cuti ni bro...
    plan nk pi sane sini, tp xdpt nk pi...
    len kali...xpe, save sket duit...hehe

    ku tak sempurna
    aku makan ati je...hehe...
    nk mulakan gaya hidup sihat skg...
    hahah, baru nak mule...

    ReplyDelete
  18. budak sorang ni rajin sungguh tukar tagline dgn tukar nick..hahahaha

    erk..ni jenis tak setia ni...wahhhhhhhh....speku2 lagi!

    cikgu..jgn nk suka suki sgt.....tak lama lagi nk buka sekolah dah pun..kt supermarket tu dah gantung banner " back to skul"

    ReplyDelete
  19. Kujie
    mane taw ni?? berkwan biar satu, berkasih biar seribu...hahah...

    dah tgh buat preparation nk ke skolah dah ni...neves ni...hehe...

    ReplyDelete
  20. baguihhh la hang ni cekgu....
    makin mantap la blog hang..
    i like!

    ReplyDelete
  21. juelee
    chaiyok2...utk aku...
    lepas ni amik domain pulak...

    ReplyDelete
  22. Sudah semakin ramai kawan. Alhamdulillah. Kitalah BLOGAWAN yang memeriahkan dunia blog.

    ReplyDelete
  23. terima kasih kerana sudi lawat sawanila gaks...

    ReplyDelete
  24. Abang Long
    harapnye semakin byk ler... :D

    SawaNiLa
    i suke pi, sbb cik abg yatie minat DSLR, kalau ade artikel DSLR, lagi bagus..
    skg ni pon besh gak...bace citer org lain..

    ReplyDelete
  25. 1 2 3 4,
    bahasa jawa ke tu :D
    hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png