Cerita Duo: Gathering@IKEA

Dah lame tak jumpe....Kalau dihitung-panjang-pendeknya...Dekat 3 tahun tak jumpe.
Dorang ni pernah jadi bestfren aku suatu mase dulu...Time mude2 aku blajar dulu..
Alaa...kat UMT (Uni Msia Tganu) dulu...
ces, malu nk sebut KUSTEM, takut orang tatau

Lantak...Sebab masing2 dah ade halatuju dan karier masing2....
Yang dah kawen, yang masih single; menunggu bulan jatuh ke riba agaknye..
Dorang ni sume dok jauh dari KL ni, Tiha ngan Dila kat Terengganu, Eja sbg PTD N9, dan Shae paling "jauh" dari KL...Seksyen 17...Haha...
Sangatlah dekat dengan rumah aku....Tapi jumpenye jarang2 nampak btanag idung....
Masing2 menyombong kan??? Ye laaa, sapelah Cikgu BH ni kan??


Lepas plan segala bagai, dorang yang baru balik dari bersukaria kat Bukit Merah, Perak kebetulan gatal nak jalan2 dan singgah la IKEA ni...
IKEA mane lagi, Damansara ni laa....Hari minggu lak tu...

Orangnye ramai, tak yah cakap laa...Korang yang memang kaki IKEA tau la camne...Gini2 orang kat IKEA...Entah ape yang menarik kat IKEA tu pon aku tatau...

Orang pompuan suke la kut shopping barang2 rencam atau barang2 remeh kat IKEA ni...Hermmm, aku je yang shopping ape2 kat sane...Member2 aku yang lain habis diroundnye IKEA tingkat atas dan bawah....

Heheh...Tapi berbaloila, sebab sebelum tu kami dah melantak semua hidangan2 yang lazat di bawah ini...
Malas nak ghoyak banyok, sile la layan foto2 berselera ini...oke??


Yang paling sedap ialah Meatball tu...huhu....Kalau ikut hati memang nak tale banyak2...Ade set 5 ketol, 10 dan 15 ketol...Ni aku amik 10 ketol...Tapi cam cukup je...
Kalau hidangan pasta cam makaroni or spagetti tu mmg tak sedap...Dah la caiyor je sosnye....Rege tu tak kisah sangat as long it is sedap...Ini rase cam *tuut* hantu je...
Chicken Leg tu pun ala2 je rasenye...

Kalau desertnye, mmg SUPERB! Walah! Daim cake ngan Princess cake tu mmg sedap...Rase nak order lagi je.....

Daim cake ngan Princess cake satu lagi, Mamak!

Gambar2 seterusnye adalah aksi sebelum dan semasa melantak makan....

Yang kat bawah ni adalah sesi posing maut dak2 ni...Aku kena layan, kalau tak ugut nak nanges kat situ, sape nak jawab..Haha....
Layan je....Lantak!


Itu je laa...Sekian...Selamat Tahun Baru 2009.
Hari ni meeting lagi...
Dan esok...
Selamat Kembali Ke Alam Persekolahan!



22 Superb Comments!:

  1. cikgu bh yang ensem tu kan sombong gak..
    wpon dok se-kl, mana la nak jumpa..
    hihi

    terfitnah ar plak

    ReplyDelete
  2. baru harini melihat wajah cikgu BH hehe hensem jugak

    bermain photoscape ya sekarang hehe, hai adik manis salam perkenalan :x

    ReplyDelete
  3. :D..cekgu,trimas ya krn mek sy kt umh..
    adeh...mmg cekgu sgt sombong..name je umh dkt ngn aku tp kalah anak dare lagaknye..asek duk umh je..smpei aku kompius..xkua ne2 ke mmt nih?

    cekgu na tnye sokla(smbil angkt tgn ke atas)
    "cekgu nih gune jln ne g sek ye?":)):))...:?:?...

    nyhow,mmg happening jupe dorg,kn..:s:s...nsib amry d reseacher xde..kalu x..lg havoc..

    weh, pe kes eja d PTD jd puan?ngamuk c eja nnt..:)):)..

    nape dorg sume kate ko nsem?adeh,,,:~:~..
    peyut pcik saket la..nnt pcik smbung komen ye..

    p/s: dorg neh slh tgk pe ke?:((:((:?:?...lalalala

    ReplyDelete
  4. HELO,fuh nice blog,nice story but if u got sweet time,always visit my new blog at http://seluarkakiketat.blogspot.com erm ok thanks n bye

    ReplyDelete
  5. wah mcm sedap jer makan tu.. pulak tu dah 3 tahun tak jumpa..

    yg itew cikgu BH ker... ermm ensem gak.. he he

    ReplyDelete
  6. Sblm aku jwb komen, aku nk terima kasih atas mereka yang memuji keenseman aku, ahaks...
    takde laa..aku ni bese2 sgt, takde yg istimewa...


    kan shae?? haha...

    Luth Textile
    mmg aku sombong...tp baik hati..haha

    Rjuna
    lor, dh byk kali aku ual muke, bru arini nmpk ye??
    hehe...
    nk aku ejaskan kan?? nk mane satu??pilih je...

    cCHaaKk-eEE
    ko buat karangan rumusan ke hape nih???
    tu laa...ko tak nmpk ape yg dorg nmpk..
    dorg lagi pndai menilai...kan??
    haha..

    UM@R_SkyWaLkeR
    hai, promo blog ye??

    Kasawari
    ye la tu...itu aku...hensem ke??
    :D

    oRanGeLiLY
    dah sedap ape lagi...pegi laa...

    ReplyDelete
  7. adeh..nape korg sume kate ko ensem?:~:~
    dorg neh rabun ke pe ke?x(x(

    cekgu..sy sje na suh cekgu tgk cmne ngn rumusan sy..oke x?:)):))..lepas x?bape markah ye?lalalala

    adeh..tulun jgn puji cekgu lg..TIDAKKKKKK...:~:~:~
    :|:|:|:|..kalu cekgu ensem..ktorg msti da usha die kaw2 time study dolu..adeh..apakah?????:@:@:@

    ReplyDelete
  8. :(( alamak...semua org kata cekgu ensem...hehehehe...kena try check balik nie...aku anak murid ko,mcm mane ley dpt "kak" nie...tak puas ati nie....

    ReplyDelete
  9. dila twin...

    ko na try usha cekgu ke?adeh..jgn la bg cekgu perasan lg..:((:((..tuh la dulu aku scandalkan ngn cekgu..ko tidakkan..(adeh..kisah lame neh)..:)):))..

    jgn dibongkarkan kt cni..xseswai tuk tontonan umum..:f:f:f..

    ReplyDelete
  10. cCHaaKk-eEE
    aku ade kelas aku yg tersendiri laa...
    dulu aku lain,takpon ko tu yg bute kayu...
    haha..

    ko sepatutnye pandai menilai..
    "yg mane intan, yang mane kace" hahah

    rumusan ko fail, out of 10. aku bg -1 je...
    mane de org buat rumusan pakai bhse pasar cmtu..hehe

    dla
    cek la balik ye...jgn tak cek...
    tak pon ko tukar spek ko ngn lens kaler turquoise ke ape2 je...yea??
    ko kan mmg kakak...kan??
    haha...

    ReplyDelete
  11. cCHaaKk-eEE
    teet..!!
    ish2...tak baikla korang rebut2kan aku..
    malu ai taw...
    haha...

    ReplyDelete
  12. cikgu.. suka hati jer letak puan.. ni nak marah nih... aku belum kawen lagi la... malu eh ko promote aku PTD.http://kendhin.89http://kendhin.890m.com/emoticon/marah.gif0m.com/emoticon/marah.gif.. sesungguhnya kita adalah manusia biasa.. ada ape pada jawatan...
    http://kendhin.890m.com/emoticon/wow.gif

    mcm mana lah org kata ko ensem.. mana ada.. sweet tu ok kot.. hahahahttp://kendhin.890m.com/emoticon/kagum.gifhttp://kendhin.890m.com/emoticon/ngakak.gifhttp://kendhin.890m.com/emoticon/muntah.gif

    ReplyDelete
  13. eja
    dorg dah bagi, aku dah nafikan dah, tp dorg berkeras nk panffil aku gitu...aku terima laa..

    ja, ko kalau nk pakai emoticon ni, ko kene letak code je...
    cam shae buat...mmg byk dier pakai, nk muntah aku tgk...

    allaa...aku main2 je panggey puan, ko kan officer..kan??
    haha

    ReplyDelete
  14. :~:~:~...aku nk pi check mata,aku ke kena check mata?????:?
    skandal????:)):))

    ReplyDelete
  15. kiranya aku dah terlepas utk tgk cekgu hazren yg encem la ni
    alamak ruginya :x
    abg aku xckp dia nak g ikea, kalu x aku direct jer g ikea dari shah alam lepas amak keta tu...
    sedihnya
    nak jumpa korg
    bila lagi leh jumpa
    huhu
    si jane kem slm sama korg semua
    dia ada kat sbh
    korg x ajak norm ke?
    aik?

    ReplyDelete
  16. eh lupa lak..
    aku pika la..
    :D
    akuxreti betul menatang blog2 ni..hehehe

    ReplyDelete
  17. pika..welkam..welkam..
    eh..nape aku yg xcited welkam ko nih?
    pttnye cekgu tao..:f:f..
    ampon cekgu..tbuek cm blog sndri plak..:)):))

    pika..
    da ajak morm+chon tp dorg tuko num xckp kt ktorg..
    so, jari lentik i nih da nk pth dial num dorg tao..adeh..x(x(..

    pika..
    biler2 nnt kte jupe ye..
    tp rugi gk la xjupe cekgu neh..:~:~..(sume kate die ensem..pe komen ko?ke aku kne g check mate lg?)..adeh..twin..jop kite check mate reramai..:)):)):))

    nnt bile de pape gather2..aku roger ko ye..
    na gk tao cite psl ko..bakal doctor nih..adeh..
    lmbtnye na bis blajo..pntnye..:((:((..

    p/s:ampon cekgu..tbuek cm blog sndri plak..:f:f..bkn kite share ke?:$:$:$

    ReplyDelete
  18. Lantak...
    aku malas nk jwb..
    aku dah ade assistent ni yg tlg jwab..
    aku tak suruh, tp dier nk jugak...ambik !

    welkam pika...jemput dtg lagi sini ye..
    eh, doctor pika...

    shae, tenkiu sbb tlg jwb...aku pon letih nk jwb...
    ko kan suke jwb berjela2 ni kan??? overteruja...takpe...

    ko ngn KAK DILA mmg kene pi cek mate..
    pastu musti korg akan nmpk KEBENARANNYA...
    haha

    ReplyDelete
  19. seronoknya seme berceloteh dkt blog hazrenn ni yerrr..

    ReplyDelete
  20. tiha
    haha..biarla, janji dorg tak kaco idup aku takpe laaa...

    ReplyDelete
  21. ish dah ramai gile ckp meatball kat ikea tu la paling heaven! aku jugak yang tak sampai2 kt sane! T__T oh hibanya!
    belanja aku wehh!!

    actually kan,aku pun mcm ko la.
    i mean.. kawan tu dok dekat je,kadang tu bawa umah je,tp nk berjumpanya..
    mcm org tu duduk oversea :p

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png