Burpp...Ekskius Mii...

Nape ni?? Apsal antop semacam je ni?? Makan biawak ke??
Heheh...
Sebenarnya, hajat aku dah tercapai.
*antop (bhs jawe) = sendawa


Hajat nak menikmati hidup berumahtangga satu lagi kenikmatan menjadi manusia; Makan.
Tapi makan ape?
Makan ini laaa....

Taraaaa...!



Dah lame pakcik idam2kan bende Allah ni...Sebab seumur hidup tak pernah merasa. Sian kan???
Aku kan budak kampung je..uweekk!
:mHihi: kampung la sangat BANDARAYA SHAH ALAM ni...
Aku dah citer kan yang aku terlalu idamkan wanita cantik nak merasa hidangan tahunan ni kan??

The price was quite costly gak..tapi sebab nak melampiaskan nafsu serakah pelahap aku ni...
Dan ikut kate snm yang dah mnjadi pengkaji sejarah Prosperity Burger (PB) ni..beberapa tips dan trik yang diturunkan kepada aku sebelum membeli PB ni..

Dan aku pun ikutlah petuanya....Petua orang tua kalau tak ikut kang kate melawan pulak.





Shortly, ini pendapat peribadi aku sebagai 1st timer PB:

  • Rasenya shedap, not bad...Kolesterol tinggi of course...
  • Twister friesnye pon ok, rase ade mirip2 curly fries A&W
  • Disertakan dengan air orange yang pahit (ikut kate snm) dan kalau takmo amik risiko air tak abis, tukar je ngan soft-drink bese...
  • Saiz burgernye membolehkan pemakannya (jika bernafsu binatang besar cam aku) menggigit paling banyak 10 gigitan sebelum semuanya lesap ke dalam tembolok.
  • rase sos blackpepper-nye begitu ketara dan jika budak2 yang makan pasti akan uhhh--aahh--uhh-- kepedasan, kalau mak atau bapak budak yang makan pon lebih kureng laa...
  • Regenya dikatakan semakin mencanak2 naik ikut kate snm juge...dan beliau telah membuat kajian berkaitan trend harga PB itu. (ye ker??)
  • Illustrasi di dalam iklan media cetak dan media elektronik hanya sekadar hiasan. Paham2 je la ek??
  • Kesimpulan: Bolehlah di cube di kala tiba musim mengawannya tahun baru dan tahun baru Cina ye?? Sila kunjungi cawangan McD terdekat dengan anda..Okeh??
  • Pergilah cuba, kelak kempunan merana diri.. :mKenyang:Yang penting, pakcik dah konyang..



Anda pernah dan sedang mencuba PB ini?? Setakat yang aku tau, kengkawan blogger yang memang hantu/dah pernah makan PB ni ialah:

KNizam (ni bapak habtu PB, jgn mara aa...), snm, cikin, liedz (asbennye benje, suke hati la tu :) ) , ecah (bertingkat2 dak ecah ni beli) ..... sape lagi arr???

yang lain, kalau dah rase, bgtau la..bulih diselitkan dlm list ni...

Oklaa, im lovin it!

ps: Kesian kat Bush sebab pemergiannya dari kancah politik US disambut dengan sepasang kasut saiz 10! Haha..
Serve u right!

30 Superb Comments!:

  1. ko g makan sowg ye brO
    tercapai jugak hasrat merase prosperity burg
    tahniah~
    cam menang awar je komen cikin neh
    hahaha
    yg penting ia nye memg shedap :D

    ReplyDelete
  2. ✖cikin✖
    aku tapau balik umh je cikin...
    xde org nk teman..huhu

    ReplyDelete
  3. ooo.. suka ya?? boleh la makan tiap2 hari yek hehee.. kat sini tak surelah ada ke tidak burger ni..

    ReplyDelete
  4. Neeza Shahril
    sane makan burger prosperity kambeng kut kak...
    ke burger unta prosperity..

    PB ni takle sedap sgt..ok-ok je kak...

    ReplyDelete
  5. setiap tahun bila nak dong dong cheng nk mai nie yg aku cari.. Kangar xdak mekb (kita senasib ya Adry)

    ReplyDelete
  6. zamz
    ai laik it tuu...

    kuIna Jentayutiara
    sian na kat hang kak...akak kenala dok merantau nk makan mekdi...
    saya simpati... hehe...

    ReplyDelete
  7. hahahah..aku x kisah..aku dah makan..tak terliur
    nanti aku tepek jua gamba ku

    ReplyDelete
  8. ammvoiii chekgu sonoknyerr makan burger one uooolsss..

    ReplyDelete
  9. Kawan ckLah kata...makan biawak bagus...boleh cantikkan kulit...memang gebu kulit dia!!!

    Jangan try pulak ya!
    Kawan ckLah tu Paggy Samrit namanya! Pompuan siam!

    Psss: Orak becek antop ngarep wong!!!!

    ReplyDelete
  10. oRanGeLiLY
    NIKMAT DUNIA...makan!huhu

    en_me
    makan mmg seronok, tp xsronok sbb makan sorg2 je me... :(

    xiiinam751
    Haha...aku wes antop, aku boco "alhamdulillah" kak...okla tu...
    hehe...

    ReplyDelete
  11. thn lps aku tingin sgt nk mkn. pastu aku pun beli. dan aku rasa itu la kali terakhir aku beli. lidah aku kata tak sedap burger nih!

    not fix my taste, hehe

    ReplyDelete
  12. hahaha ingatkan pe la.. ruponyo gi makan mcd gak.. erkkkk awat xorder yg double patty dua? hak3x..

    apasal name xde dlm list? uhuk3x.. org pun hantu gak la.. stakat nih da 3 kali beli double patty prosperity tp take away jek laa.. :))

    ReplyDelete
  13. iskk..cikgu cakap saya hantu yek??!! sabo je le..
    yg saya kata oren x sedap tu McFlurry Orange dia..Pahit sikit..air dia tu saya xmo amik sbb masa tu dh malam..so malam2 minum air sejukk..uisshh..betul saya ckp kan? harga dia mencanak dah naik..cikgu makan double prosperity x?

    ReplyDelete
  14. smlm lied pun pergi mkn kat MC D gak,sedap nya Prosperity ....lagi bertambah sedap sebab Hubby yg blanja

    ReplyDelete
  15. hayad
    btol gak ape yg ko ckp tu...ak pon rase gitu, regenye pon makin mahal..
    aku dah dpt rase idokler termimpi2 lagi pasni, hehe...

    Ecah
    aku bru nk merasa ecah, kang tak sedap rugi lak...
    tp bg aku, ok-ok laa...dtambh ngn rege makin mahal..
    mcm yg aku ckp kt atas ni la "aku dah dpt rase idokler termimpi2 lagi pasni, hehe..."
    noted! ur name's in the list...

    snm
    tu laa...btol la ape yg ko ckp...
    dah malam kn?? mcm yg aku ckp kat atas ni la, nape beli setingkat bukan 2..
    "aku bru nk merasa ecah, kang tak sedap rugi lak...
    tp bg aku, ok-ok laa...dtambh ngn rege makin mahal.."

    kalau org bayar aku amik je laa.. :P

    Sayang_Liedz
    noted liedz, u'll be in the list..hehe...

    ReplyDelete
  16. haha betul2 aku memang hantu giler ngan prosperity burger neh. mungkin sebab dia pedas. aku suka pedas. haha

    aku dah makan dah. neh nak makan lagi. haha

    cuma aku terkilan sebab apa takde green tea eh ?

    ReplyDelete
  17. KNizam
    haha...ko xtersedak2 ke aku sebut2 name ko sbb ko mmg hantuu PB nih..
    aku google, tgk ko ade buat post psl PB ni dlm wordpress ko tu..mmg gile PB...

    ReplyDelete
  18. sedap tu burger tu... tapi tgh diet plak..takpe kena mkn gak untuk thn 2009... sodap....

    ReplyDelete
  19. oik! mai hantaQ mekdi kat umah aku plaak grr grr!

    ReplyDelete
  20. ko ni buat aku nk call mcd skang je! hahaha
    aku dah tau harus la sedap gila!
    raya cina dah nak mai
    tu depa pulun buat properity ni balik :p
    ishh balckpepper tu heaven

    ReplyDelete
  21. yatie sawanila
    huhu, on diet ke??
    langgar je! sekali skale...nnti kalau abis, pulak tgh kempunan masetuh...nangessss...

    iEn
    haha...hahaha....

    yOnnA
    pi la call...skg jugak! :)

    ReplyDelete
  22. aikkkk camne cekgu dah makan burger nie??saya belum makan lagi nie...umaaaaaaaaaa :~

    ReplyDelete
  23. juelee
    pi la ajak encit lee hang makan..bulih paw dier skali..
    paw kaw-kaw punye yea??

    ReplyDelete
  24. mlm td pegi makan lagi :p
    habuan utk org majuk :p 2 set = rm31..
    habis le diet aku!!

    ReplyDelete
  25. snm
    gilooo...ish3...
    mmgler diet ko tu sgt tak berkesan...

    tp demi yg tersayangg kan?? sume rela...hahahaha

    ReplyDelete
  26. ni mesti terpengaruh ngan iklan PB... masa ko makan tu takde ke amoi cantik yg dtg tegur ke... bg tisu ke... apa????? takde??? kesian....

    kihkihkih

    ReplyDelete
  27. ku tak sempurna
    err..aku makan tak toleh kanan kiri..hahah

    ReplyDelete
  28. Haha ko buat aku terliur lah pulak, kena pergi ni, tapi kena rasa makaroni dulu pepehal :D

    ReplyDelete
  29. Rjuna
    makaroni suh la awek ko masak ke...
    tak pon order kat mane2 seafood restaurant...

    yg ni kene cpt, kalau tak abis...nk kene tggu musim lain...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png