Dia Pulang, Hati Kembali Girang...

Alhamdulillah...
:puteh_11:Terima kasih atas doa teman2 semua, Mama aku dibenarkan discas dari "rumah berduka" tu semalam...

Hati Mama berbunge2:pandaGeli_08:...Gembira kerana bukan lagi menjadi sebahagian daripada tempat itu...
Bukan Mama saje yang gembira, KAMI turut gembira...
Terima kasih Ya Tuhan...!

Terima kasih juga kepada sahabat handai dan saudara yang datang melawat...
:pandaGeli_07:Dan pastinya pelawat Mama pasti akan mendoakan kesejahteraan Mama yang menjadi seperti doa yang akhirnya dimakbulkan Allah...


Mama belum pulih sepenuhnya, :pandaGeli_18:tapi jika dengan izinNya dan atas usaha Mama sendiri seperti menjaga makan, menjalani rutin rawatan, luke di kaki Mama bulih sembuh...InsyaAllah...
Yang penting, harapan Mama untuk beraya di rumah termakbul...:pandaGeli_15:


Aku pun dah berhajat, jika Mama pulih, aku akan....[antara aku dan Allah]
Aidilfitri ni Allah memberikan peluang kepada Mama dan kami sekeluarga untuk meraikannya...
Cume keadaan Mama sedikit berbeza...Tak kisahlah, yang penting semangat...

Kami jugak bulih memasak...Abah, aku, Olien except Azroy aka Azam mmg lah "good cook"...Kirenye basic masak memasak ni, celah jari je...
Mama kali ni jadi sous chef je...
Hehe...
Takpela, sebab Mama dah banyak kali, uncountable cook for the family since day one Abah and Mama being together...

Abah cukup tabah dan sabar menghadapi dugaan semenjak Mama being warded, hari2 Abah berulang ke HTAR semata2 untuk menjenguk Mama...

:pandaGeli_09:
KASIH SAYANG MEREKA, KASIH SAYANG SEJATI...
Siape tak sayang bini oii...
Disebabkan kami sekeluarga bukan kaum Hawa, maka-nye tak ade orang bertugas menjaga Mama di hospital di kala Mama memerlukan bantuan...:puteh_25:

Aku terlalu sedih bile mengenangkan balik, bile Mama yang kecapekan mase nak bergerak sebab nak kencing atau berak menunaikan qada' hajat...lantaran kaki Mama yang berinsisi...Nurse di hospital gomen ni tau2 aje laaa...:puteh_20:
Aku malas nak komplen...Tapi itulah kayu pengukurnye....

Mak aku ni, kuatkan semangat je nak mengharungi hampir seminggu di HTAR...
Bukan nak komplen itu dan ini, cume kes terpencil cam Mama aku nih, kite pun kesian lepas dengar keluh kesah Mama mase kami melawat Mama hampir setiap petang...
sebabnya;

orang lelaki TIDAK DIBERNARKAN SAMA SEKALI untuk menunggu/menjaga pesakit di wad perempuan...:puteh_22:

Hampir setiap petang selama seminggu kami berbuka di hospital...Demi menghiburkan kedukaan Mama terlantar di hospital...
Kami pasti akan berbuka simple2 je, dengan air tin dan Roti John dah memadai...


Apepun kisahnya, yang penting, Mama dah berada di rumah sekarang...

:puteh_28:Dan bermulalah kembali "era pemerintahan" Dinasti Mama menjajah rumah kami kembali...
Even tengah sakit2 pun, Mama nampak je bende yang tak kena ngan rumah ni lepas seminggu kuasa dalm rumah dirampas oleh Abah dan aku...Hehe...
Almaklumlah, org perempuan ni memang meticulous sesangat kan???

Tapi tak kisahlah, suara Mama tu yang kami rindu seminggu nih, dan sekarang keadaan dah kembali cam biase, dan misi sekarang ialah...
MARI MEMBUAT PERSEDIAAN HARI RAYE!
:pandaGeli_24:
Pasang itu dan ini, masak itu dan ini...di bawah kuasa Mama...
Okla...Kepada mereka yang pulang ke desa merayakan hari Lebaran bersama keluarga tercinta, perhatikan halaju, perhatikan isyarat lampu tinggi yang pemandu bertentangan bagi dek kerana ade polis dan lain2 lagi...

:pandaGeli_33:Jaga diri sepanjang Lebaran...

16 Superb Comments!:

  1. alhamdulillah
    syukur
    pd ilahi

    smga raya cikgu skluarga lagi meriah tahun nie

    ReplyDelete
  2. Syukur pada Allah s.w.t mama cikgu dah balik rumah. Walaupun dia tak sihat sepenuhnya, at least kehadiran dia dirumah dah cukup menceriakan..

    memang gitu la hospital gomen ni.. lelaki takleh tunggu.. tapi kalau patient lelaki, isteri boleh pulak tunggu.. pelik kan.. nape entah gitu. dulu akak pun tunggu mak akak masa sakit cam mama cikgu tu. walaupun kerja dan akak tengah pregnant masa tu tak kisahlah.. tak sanggup tengok nurse2 yang sangat bertauliah tu layan pesakit macam tak tahu la nak kata...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... so skrg jaga la bebaik mam cikgu tu yer... saya sentiasa doakan agar keluarga cikgu di rahmati oleh Allah.. dan gembira selalu... aminnn

    ReplyDelete
  4. ouh..
    lelaki takleh tunggu ek??

    alhamdulillahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
    mak ko dah leh kuar hospital!! hooray!!
    sangat seronok aku rasa.
    leh la mak ko beraya kat umah kan :)

    hahaha..
    mak always berkuasa dlm umah tau :p

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah... semoga Mama mu sembuh sepenuhnya...

    satu pesan aku : kawinle cecepat... kan susah bila takde org pompuan... ihihihihi... kerana diriku begitu bermakna... :D hidup pompuan

    p/s : Selamat hari raya... maaf zahir... Maaf Batin (klu ada)

    ReplyDelete
  6. enchek camera
    Terima kasih...
    Doa aku sama juga cam doa ko...
    Amiin...
    Neeza Shahril
    Susah btol...Kite bukan nak buat ape pun, nk jage org sakit...
    Tu pun xleh...
    Ni mak saye dah kuar, lega sket, sbb ade depan mate...
    bulih tlong ape yg patut..

    Adry
    INsyaAllah. aku akan cube take care yg termampu...
    Even nak sembuh amik mase...

    yonna bebot =)
    Tu laaa...mmg xleh jage..
    sib baik dah kuar hospital...
    kene sabar sket la sbb nk tunggu sembuh lambat sket...

    ReplyDelete
  7. ku tak sempurna
    huhu..kawen cepat2...
    bukan takmo, tp kne tgk jugak..
    Abang aku yg dah kwen, bini dier tak pun nk tlg jagekan..
    Sbb bz dgn keje...

    Errmmm...susahle nak ckp...

    ReplyDelete
  8. Maafkan kakjie lama tak singgah..sibuk mcm nak pindah rumah....setahun ada 365 hari tapi hari ni le nk buat semua tu.!

    Mgkn ini online terkahir sebelum bertolak blk kg...walaupun boleh online, tetapi gunalah peluang bertemu sanak saaudara sebaik mungkin...inilah masanya.

    Selamat hari raya, maafkan segala salah silap yg ada, yg terguris atau tercalau perasaan.

    ReplyDelete
  9. wokess cikgu

    amin2
    duit rye ade x nie??
    nk duit raya
    wakaka

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah... moga kemeriahan berpnjangan..

    dlm hati maknya berkata "bila la aku nak dpt menantu, leh tolong aku" ahak ahak...

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Raya Aidilfitri
    Selamat balik kampung
    :)

    ReplyDelete
  12. 。☆。*。☆。
    ★。\|/。★
    Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin ★。/|\。★
    。☆。*。☆ - TokNabe & Keluarga

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..

    Jage mama elok2 wokey!!! hehe

    selamat hari raye..^_^

    ReplyDelete
  14. Kesian kat mama Cikgu Bani Hassim. Semoga cepat sembuh hendaknya. Kaki mama tu kerana diabetes ke? Kalau ya, cuba dapatkan minyak kelapa dara produk Nufera. Sapu kat luka. InsyaAllah, dalam masa terdekat luka tu boleh sembuh...

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah...
    ibu cikgu dah makin pulih...
    macam mana ngn raya nie??
    ada betul juga..
    if kawin ada org tengok2 kan..
    tp ada betul juga...
    kena tgk2 juga...
    x semua yg rela berkorban...

    ReplyDelete
  16. JieBesela tu, org ppuan mmg terlalu sibuk bile menjelang raye ni...
    Utamakan yg lebih uutama...
    Kan??

    enchek
    org tue takleh dpt duit raye, sbb dah pandai kire..
    nanti bagi abis cepat!...

    kuIna
    calon mak dah ade kak, calon sendiri je yg blum ade...
    huhu...

    lily.lulu
    Salam Aidilfitri, err...aku xbalik kpg le pulak...

    TokNabe
    Salam Aidilfitri

    nur'ain
    InsyaAllah...

    Puteri Ezza
    Masalahnye, luke nih kene tggu nk bercantum balik...
    besar tu...
    tgkla camne...Thanks for the advise..

    μάγά
    btul2...setuju...
    bende yg susah nk pikir..
    berat nih...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png