Posting Di Mane?

Salam.
Aku akhirnya...
Finally, the long and bored wait was totally paid.
:mKening:
Tapi aku tak de la happy mane pun, but after considering few things, I should be thankful for the gift.
Alhadulillah, aku dapat ditempatkan di satu sekolah yang aku sendiri pun tak jangka.
Mase amik surat tawaran penempatan tu, aku pun dengan penuh segala bagai perasaan dalam hati. Tuhan je yang tahu macamane perasaan aku masetuh. Mengegel jugak la mase mule2 bukak sampul surat bertulis URUSAN SERI PADUKA BAGINDA tu...
Cuak ooo...

Actually Puan Nani ni tu dah tau awal lagi dari aku, sebab she was the representative for our Maktab to receive the watikah from the Puan Pengarah JPN. Sebelum tu Puan Pengarah tu sempatla berkuliah sikit dengan kitorg, just to give some inspires and motivations...

Presentation Puan Pengarah tu, I would say not that bad, wif sense of humour, besh laaa...Pandai Puan berlawak since she was the 2nd Puan Pengarah of the Board since the existence of JPN Selangor. Dalam lawak2 tu ade je diselitkan bende yang nak memomokkan lagi kitorg yang dok berdebar taktau maner skolah yang kene posting. Kalau dalam Selangor nih, sekolah yang agak ulu tu ade la kat 3 pulau kat Selangor nih...
  • Pulau Indah
  • Pulau Ketam
  • Pulau Carey

Itu je la pulau kalau ade kat Selangor tu, Dan kalau sekolah inland suke bebenor Puan ni bagi contoh SK Bukit Lanjan. Memang skola Orang Asli yang serba kekurangan. Sambel dengar, sambil gelak la dengan humor yg Puan ni selitkan. Tapi dalam mase yang same semua dok gelisah dan berdebar nak tau sekolah mane yang dah sangkut name kitorang semua.

Ikut rekod, untuk Selangor kali ni, seramai 292 orang tolak 5 yang menolak tuah, dan ini ambilan ke-3 dalam 2008 ni. Huhu...Memang jelaslah lebih ramai perempuan dari lelaki. Ini dah jadi semacam adat. Tak leh nak buat ape2...

Dok khusyuk dgr ceramah, tapi dlm mase yang same hati tu dok la risao...

Lepas ceramah itu dan ini, ade la dalam 3 slot oleh org yang berbeza, dah tibe masenye utk kami semua tahu bende yang dah terlalu lame kami tunggu. Semua orang belum tahu sekolah masing2 kecuali yang jadi wakil utk ambil watikah tu je laa...Nani yang rela tahu dahulu sebelum kitorang dan debaran dier dah agak lega laaa...

Inilah mase yang ditunggu2...Lepas habis je ceramah lebih kurang dalam kol 12.30tghari, kami pun semua bertempiaran, dok Q kat kaunter masing2 nak amik surat. MC aritu dok bagi advise katenye dahulu yang lelaki untuk diberi laluan ambik surat dulu sebab ktorg nak sembahyang Jumaat...
Tapi dak pompuan ni dah tak pedulik dah...Semua dok nerves, sume main terjah, serbu kaunter IPG masing2...

Dah lepas satu IPG lain, tibe giliran IPTeknik...And I was the 1st person to be given the letter...sempat la usik2 dak2 lain yang dok nunggu...
Lepas name feminin aku tu dipanggey, aku terus amik gambar dengan berdebar2, dan dak2 lain sibuk suh bukak...

"Bukaklah...Bukaklah cepat..."
"Haaa...ini musti dekat nih, name paling awal nih..." aku sempat berseloroh la sebelum bukak...hehe...Gurau2...
"Yang bawah2 tu musti dapat yang jauh2 la tu..."
:puteh_21:

Cuak. Aku bukak perlahan2 dan aku bace slow2 word by word....
Dan ini resultnyer....

Sekolah Kebangsaan Seksyen 24, Shah Alam
Aku tatau nak cakap ape sebab perasaan aku mmg bercampur-baur mase tuh...
Cuma yang aku tau..."Ya Allah...Dekatnye....Huhu..."

Dak2 lain sume makan hati berulam jantung dengan aku.... happy dengan berita tu utk aku...Hehe...
Akak ni dok sibuk bagi2 surat ikut name...Gambar blur2 sebab memang nerves mase nih...

dan untuk demostrate how "far" the school from my house...here is the map..
Click the pic for bigger view


Dorang sume cukup tak puas ati, makan hati, busuk ati gembire bile tau aku dapat dekat je ngan umah..hehe...
Sampai hatinye kamu semua melemparkan najis tohmahan kununnye aku pasang kabel besar gile....Isk, tak baik taw...Heheh...Aku taula aku ni hensem lagi bergaye baik hati dan bersifat mulia, xyah nak dengki dengan luck aku nih nih...
Aku tak pakai kabel laaa...Betul yang, Abang sumpah, Lillah...Kalau adinda tak percaya belahlah dada...Hehe...
Itu la kate KSW (Karam Singh Walia),

Tuah ayam nampak di kaki, tuah aku sape yang tau...kan??

Aku bernasib baik, itu je...
Satu sebabnye, aku nih masih bujang. Tapi tak dicampakkan ke Seberang sane.

Dua, aku nih masih bujang. Tapi dicampakkan dekat sesangat dengan umah org tue aku...Huhu..
Nasib....

Secara kasarnya, result kengkawan yang lain yang aku bulih bagi...

Thamai dapat Sk di Banting, Kalai Sk di Klang Utama, Din kat SK Bukit Naga, Shah Alam katenye (tapi dimana yaaa???), Fathmain kat SK di Kapar, Nani di SK Taman Megah, Kak Nor, Su, Ida, Rina SK kat area KL (Taman Melawati, Pandan Indah dsb.), KakLin kat SK Ampang, Kerol SK Bukit Kemuning, Ijan SK Puchong Utama etc...

Reaksi dorg pastinye pelbagai laaa...ade yang tak berapa happy, ade yang blur sebab tatau kat maner skolah tu, ade yang mixed up feeling etc...

Perasaan aku? Pun camtu gak, bercampur-baur. Bukan tak happy, tapi mungkin terlalu dekat, jadi nak tak nak dah ade kemudahan tempat tinggal percuma, kenapa aku perlu tinggal di tenpat berbayar? Cuma aku dah tak jauh dengan parent sebab bagi aku sepatutnya pada umur aku nih, (mungkin) aku dah boleh carik kehidupan sendiri, buat sesuatu laaa...

Tapi takpe, pasti ade hikmah lain yang aku belum dan akan nampak.
Bulan puase pun dekat sebulan lagi ni...InsyaAllah.
Lepas amik result tu, pi la recce sekolah dulu camne. Dan sekolah aku paling xde masalahla, sebab aku dah tau kat sane tempat tu, dan yang payah nak carik sekolah Kerol. Bukit Kemuning punye la payah. Balik umah je, terus flat...Lapar dan ngantuk, tapi ngantuk lebih dominan. Jadi kene puaskan naluri tidur tu laaa...

Sebelum kitorg split-up, sempat suh member2 pompuan aku posing manje...Say Cheese...


Ade lagi updates member2 KPLI aku...Tapi esok2 laa...


8 Superb Comments!:

  1. salam..wahhhh kat shah alam jer..isk2...dekat sangat la plak..cuba la hantar kat kuching nih..ekekeke. Bagus la kat shah alam..nanti leh kita pekena teh tarik bro..ehehe

    ReplyDelete
  2. arsaili
    Bereh bro...Just name it..
    I'll be there as I free...
    :D

    ReplyDelete
  3. wahh..
    gile dekat!!
    hahaha..

    bagus la kalo dekat dengan umah..
    mmg la takat umo ko ni mmg patot ade life sendiri..
    tp kire consider bagus la ko ni..
    dari org yg kne bayar sewa umah tu..
    huhu..
    ko da slamat kat c2..

    slamat menjalankan tugas ok =)

    ReplyDelete
  4. akhirnya.....
    dekat ada best ade tak bestnya...kan
    best..dekat le...kos2 lain kurang
    tak bestnya.... tak de pengalaman lain yg merasa dok jejauh, masa bujang ni lah nk kutip pengalaman mcm tu

    apa2 pun..slmt berkhidmat cikgu
    waahhhh.....tak sabarnya nk tunggu cikgu baru msk skul..pheeeewitttt

    ReplyDelete
  5. berakhir sudah debaran ko ek...:-) tahniah la...ada pro kontra sekolah dkt nih... mcm aku pun boleh kira dekat gak dgn umah....takde pengalaman duk sendri.... tp, ada pengalaman lain yang ko akan rasai nnt....

    selamat berkhidmat sebagai guru.....:-)

    * sekolah aku ada sorang cikgu baru posting smlm...KPLI dr Institut Bahasa.

    ReplyDelete
  6. yOnnA
    Maceh Yonna...
    Aku pun sblm ni tak terasa nak packing2 nih, sbb instinct aku kuat aku dpt dekat..Masin mulut aku nih...

    Thanks for the wishees..

    Kujie
    Akak jgnla seewit2 saye, malulaa saye cemni...
    Hiks...
    Harapkan jauh sket, terlalu dekat pulak dibagi...Huhu...

    kapallayar
    Tu la fadz, tapi aku dah penah duk jauh sket laa...
    Kat bahau, kat Penang, kat Tganu...
    Kire ok laa tu.
    Ade hikmahnye aku dpt terlalu dekat nih...
    Yang penting dak2 lain makan ati je ngn aku...Hehe...

    *aku pun patutnye report semalam, tapi ade hal skit, Isnin ni baru nk report...Hehe..alasan!

    ReplyDelete
  7. ceh! dpt dkt ngan umah. jeles! jeles! :D

    ReplyDelete
  8. hayad
    Jangan makan ati ngn aku ye cikgu dayah...Huhu...
    Baik sungguh nasib ku ini...
    Owh, indahnye hari2ku ini..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png