Malam yang selow....


Ape la nak jadi dengan pengendali jalur lebar terbesar Msia ni. Dah makin ramai yang dok mengeluh dan semakin lame semakin sempit laluannye. Makin hari makin ramai pulak yang komplen, termasuklah aku. Jalurnye yang dah semakin dah tak lebar sekarang ni dan kalau dok lame sangat nak loading page sampai keluar error message. Hampeh je...

Itu la masalahnya kalau monopoli, sebab dah xde org yang nk disaingi dan menyaingi TMNut nih, so, depa dok la dalam comfort zone. Orang komplen dah banyak2 kali pun, beribu2 lemon pun masih same je performancenye.

Kalau macam nih, baik aku amik pakej aku yang lame tu je, itu mmg snailmyx. Dialup yang mengehadkan perjalanan yang memang skg nih dah kene laju dah. Sebelum ni aku takde masalah nih, baru 2 hari lepas bende ni jadi, sebab sebelum aku sikit pun tak ambik pusing hal nih.

Jadi harapan kami yang melanggan skim RM88 dengan harapan dapat kelajuan 1.00MBps, alih2 entah berapa kerat je speed nye....Ngalahkan tenggiling, siput babi lembapnye...Jenuh la nunggu...

Hari Khamis lepas aku tertengok la citer drama slot SERAM yang menggantikan citer SAKA yang suam seram2 kuku tu je....Tajuknye Kekasihku Seru. Memang superb la citernye, satu gambar lawa, 2; pelakon pun lawa, 3; jalan citer lawa dan even hantu2nye pun lawa...hehehe...Memang menjadi la citer seram cemni...

So, layan je citer ni Khamis, TV3, 9.30 malam. Dengan line-up yang baik dan pengarahan dan sinematografi yang cantik membuatkan kite tak jemu nak layan bende2 tahyul nih...

8 Superb Comments!:

  1. aisehh..betul ke streamyx dah jadik siput skrang nih? susah la nak bertenet kat umah cuti nanti ngehehee

    ReplyDelete
  2. ~Cinta Milo Ais~
    mmg dah terlebih siput dah skg nih...
    Kadang2 je..ade mase2 tertentu. tpi tertentu tu la yang buat org bengang btol...

    ReplyDelete
  3. stimix nie mmg tgh tak stim kekadang..
    tuh yg aku mentido je..
    tak larat nak tgu loading yg cam siput b*bi...

    ReplyDelete
  4. uikkk...dah kena jangkit siput ba alif ba yak jugak ke?

    kalau sedap boleh lah buat masak lemak cili api

    ReplyDelete
  5. rasenye area kl/sel je kot..
    hee..
    sebab stimik cni ok je :)
    tp stimik mmg slow skang ni

    ReplyDelete
  6. Heartless Devilish Dorg ni cam xmo nak improve ke ar? dah makin byk org komplen nih...

    Kujie
    Ini stok siputmyx nih Kak, antuu btol...
    Nak loading page berjanggut nunggu...


    yOnnA
    Ha ke KL/Sgor je Yonna??
    Skg nih pun lembap gak nih..
    Ape nk jadikla ngan siputmyx nih...Hampeh!

    ReplyDelete
  7. Ramai jugak yang komplen stemik ni yek.. saya dah seminggu nak loading pages amik masa dua tiga minit. Pakai stemik 1.5mb....tapi mcm siput patah kaki (ada kaki ke).

    ReplyDelete
  8. toknabe
    Hampes sesangat...
    Rase cam nak lempang2 je...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png