The Hundred Thousander On 51st Indie Day!

:mGelak:Pakcik Kayo...Pakcik Kayo...:mGelak:

Tahniah Azhan Atan...Aku salute spring toing2 la kat ko...Sebab dengan keistimewaan ko ni, ko berjaya mengalahkan peserta lain yang lebih sempurna lahiriahnya...

Walaupun kau kurang sempurna, tapi kau sempurna di mata juri hakim dan pengundi yang banyak noo duit ngundi ko...Tapi ko mmg deserve duit tu Azhan...

:mStudy: Tahniah di atas kejayaan mengecap Juara Sulung Akademi Nasyid anjuran TV9: Dekat Di Hati...Kerja kuat ko berbalas jugak akhirnya...

Jumlah RM100k tu bulih la buat ape yang patut ye???:mDuit:
Kalau berdasarkan pemerhatian aku mase malam final tu laa, yang dijangka akan menang mungkin Aiman ataupun kumpulan Muslim Voices yang digelar "sumbang halal"....

Tapi dorg semua silap...Sebab Allah dah tetapkan rezeki tu milik Insan Istimewa ini..
Aku pernah buat entry pasal Azhan dalam ni lepas aku tengok konsert AN ke-berapa, tak berapa ingat...Sebab aku kagum dengan alunan suara yang ade jiwa dalamnya...Akademi Nasyid TV9, Tersentuh!

Ape2pun, aku ade peserta faveret...Sape?? Eda Fazilah la feveret aku...Sebab Eda ni ade kuase yang hampir same cam Azhan...Lunak merdu suaranya memang ade jiwe...
:puteh_24:
Tadi kalau ade yang perasan, Eda ternangis mase nyanyi 1st song tu...Mendayu2 suara Eda...Abang tergoda laaa..Heheh...
:mLove:

Kalau yang tak tahu, Azhan ni seorang insan yang bute (?) tapi aku kurang pasti, buat sepenuhnya atau separuh...Dan juga seorang blogawan (istilah ni KakKujie slalu pakai) di address ini... Dunia Azhan Atan ... Dan lepas je Azhan diumumkan sebagai pemenang, terus Azhan sujud syukur atas pentas tu...
Bagusnye...Rezeki anak2 la tu...Alhamdulillah...

Kalau aku sokong Eda, CikguJawe sokong D Vision, katenya anak muridnye dulu...Huhu...Katenye, siap buat deal lagi ngan D Vision,
Kalau nak dptkan undi (dr CJ), lepas menang share 60:40...Heheh...

Tapi sib baiklah tak menang...Besela tu, kalah menang adat pertandingan...

Tahniah Azhan dan yang lain2...

p/s: Aku pernah nampak Cicik pimpin Azhan balik sembahyang Jumaat kat Masjid Negeri tempohari...Mulianya hati...

Ayuh kita kibarkan bendera kita...
Jangan sekali2 kita
mengkhianatinya...




9 Superb Comments!:

  1. salam,
    alhamdulillah, tentunye yg mengundi tu tahu mana yg terbaik. saya pulak sejak duduk jauh ni mmg tak terikut perkembangan hiburan tanahair termasuk Akademi al-Quran...huhu...sedih jugak. Cuma dpt tgk berita saje.

    ReplyDelete
  2. hehe.. dvision buat kesilapan mudah masa saat2 akhir, sehingga pihak lawan dpt menjaringkan gol pada masa tambahan. hehe

    minat eda fazilah ye? bkn dia tu bini orang ke?.. hehe

    ReplyDelete
  3. masa nenek saudara saya gi menunaikan haji En. Ahzan ni la yang mengalunkan azan sebelum nenek saudara saya tu berangkat ke Mekah..masa tu meremang bulu tengkuk saya dengar dia ni azan..tak sangka beberapa tahun lepas tu dia jadi Juara Akademi Nasyid..Alhamdulillah rezeki dia..

    ReplyDelete
  4. erk..
    jujurnya,
    aku x penah tgk cite ni :D eheh,
    btw,
    he deserve it =)
    hope it will change martabat nasyid kita ni :)

    ReplyDelete
  5. CikguZue

    cikgu jawe
    err...dvision kene carik pengurus kut...bleh hire CJ jadik manager...
    kalau xpun jadik peruunding imej ke??heheh...

    ReplyDelete
  6. CikguZue
    nk wat camne kak...
    err...skg dah ade kemudahan online...
    akak pi je wsite tv9 ke, tv3 ke...
    click catchup tv, setel..!

    nordee
    sorenye sedap,mendayu2...
    siap dpt kredit lagik ngan CikguJawe...hehe...

    yOnnA
    ko bz kut..
    asyik bloghopping jee... :p
    takpun bende ni tak cukup nak tarik attention ko yonna...

    ReplyDelete
  7. cecece! asal pompuan ko suke la ek. merdu la lunak la menggoda la.kekeke

    tp aku kureng suke pomp msk akademi nasyid ni. tak sesuai je aku rasaa,ehe

    ReplyDelete
  8. aku sokong cicik... oh manisnya, manisnya senyumanmu :D

    ReplyDelete
  9. hayad
    aku ikhlas la dayah, aku tak pernah puji sembrono je..
    aku rse ok je pompuan masuk akademinasyid nih...
    adela bunge sket dlm tu...

    ku tak sempurna
    owh...peminat cicik rupenye...

    ko bygkan la cicik tgh pimpin tangan ko nak melintas jalan cam cicik pimpin azhan..
    ko bygkn keadaan diri ko cm azhan laaa...
    ahaks..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png