Alkisah posting...

**********************************************

Alkisahnya, untuk mengetahui di mana tempat negeri posting, aku pun klik la link ni...
Check it out!!
Lepas dak Nani kecoh2 gitau, aku pun tak lengahkan mase ngecheck kat link tu...
Dan.....Keputusannya....



ALHAMDULILLAH.....
Syukur.....
Selangor akan menjadi tempat aku mencurahkan ilmu mendidik anak bangsa...
InsyaAllah....
************************************************

Sebenarnya kalau cakap pasal posting ni, aku rase macam dah naik jelak dah...
Macam roller coaster aku dibuatnye...Aku sampai terbawak2 dalam tidur, termimpi2, kekadang sampai termengigau...Hehe....
Terok btul aku ni...

Sebab kalau cakap pasal posting je, aku (maybe member2 aku yang lain pun) asyik terbayang2 gambar ka sebelah nih...
Entah camaner la nasibnye nanti...
Kalau dah tercampak sampai ke ceruk cemtu, rase cam mendung je mase depan...
Bukan nak merendah2kan pedalaman, cume dari segi sosialnya mmg dah jadik kureng laaa....
Bukannya kat Semenanjung ni xde pedalaman cemni, ade...Tapi negative perception lebih ke arah Sabah/Sarawak...Kan???
Sebab kalau dah dok jauh ke dalam cemni, nak buat ape je...Nak beli barang, nak kuar pi Dangdut ke, clubbing ke beli barang kat supermarket ke...kan susah sket...

Jadi nak taknak kena la berdamping ngan budak2 cam kat gambar sebelah nih...
Aku yang dpt kat Selangor ni pun belum tentu lagi dapat sekolah mane...
Tak kisahlah, InsyaAllah selagi aku bergelar guru, aku akan berusaha sedaya upaya utk menjadi yang terbaik,
Berkhidmat utk masyarakat...
Selagi Hayat Dikandung Badan...
Wah2...Huhu....

Alkisahnya, bile cakap pasal posting nih, lepas je Puan Nani comei tu gitau boleh check online...
Terus meluru, tak buang mase dah, ngecheck kat Website KPM tu...
Dah keputusan pun aku dah tau...Lega....Sesungguh2nya lega...

Sebab bende nih dah lame aku tunggu...
Sedari bende nih dok la dihebih2kan oleh oihak tak bertanggungjawab...
Yang tak betulnye, dari satu tarikh ke satu tarikh yang lain...
Sampaila ke la nih...
Hari ni barulah segala2nya terungkai...

Aku ni pun jenis bizibodi suke ambik tau sket hal2 org nih...Hehe..
Tambahan aku mmg ade record IC depa sebab kebetulan aku ade buatkan sijil dorg utk kelas aritu...
Satu demi satu aku key-in...
Satu demi satu...
Dan ini resultnye...

Kalau result coursemate aku:
Nama cikgu/cikgi - jangka posting di... - dapat posting di...

  1. Cikgu CheMat - Kelantan - Kelantan (kabel besar nih...Huhu)
  2. Cikgu Shah - Sabah - Sabah
  3. Cikgi Ijan - Selangor - Selangor alhamdulillah...
  4. Cikgi Dila - Pahang - Pahang
  5. Cikgu Jamal - KL - Sabah apekan daya...kene pakse demi kebaikan keluarga..
  6. Cikgu Khairul - KL - Selangor
  7. Cikgu Mahfiz - Johor - Johor hok ni dekat lalu ngan bini..dah xslalu rindu lg...
  8. Cikgi Mas - Perak - Johor Loorr...apsal dpt Johor, apsal xdpt Sgor nih...boleh ejas sket...
  9. Cikgu Yie - T'ganu - Sabah katenye dah pakai kabel, tp putus kot...hehe
  10. Cikgu Pyan - Johor - Johor hok ni pung samela ngn Mahpiz...
  11. Cikgu Faiz - Pahang - Pahang
  12. Cikgi Nik - T'ganu - Johor Sekolah Anganmu Musnah Nik...hehe...
  13. Cikgi KakNor - KL - Selangor
  14. Cikgu BH - Selangor - Selangor alhamdulillah...
  15. Cikgi Ida - Selangor - Selangor alhamdulillah...almaklum baru kawen, hehe...
  16. Cikgi Sue - Selangor - Selangor alhamdulillah...samela ngan Ida tu....
  17. Cikgi Susan - KL - N9 unpredictable....
  18. Cikgi Rina - KL - Selangor
Ramai yang mintak KL, xdapat maybe dah penuh sumbat xmuat2 kot...
La ni Selangor banyak kosong lagi....Alhamdulillah la aku dapat...
Sebab selalunya, yang bujang trang tang2 cam aku ni akan dicampakkan ke "Seberang" sane....
Yang ni pulak name member2 Cikgu aku yang dapat "seberang" sane...yang setakat aku tau laaa...
  • Sabah ; (Cikgu) Fazli aka Kecik, Shah, Nazri, Fendi, Jamal, Syarul, Zahar...(still counting)
  • Sabah ; (Cikgi) Nora (die ni dah kawin, sian...), CT Rokiah, Wahida...(still counting)
  • Swak ; (Cikgu) Bob, Iji, Esse, Mie, Mizi (bini dier kene posting kat sane)...(still counting)
Kata aku:
Jangan patah hati, putus asa sebab ditempatkan di seberang..Mungkin ade yang suke, ade yang duke...
Yang penting, kite berkhidmat demi anak bangsa tak kire di mana kite berada...
Mungkin aku buleh cakap camni sebab aku dapat kat sini je...Maybe sebabnya, Aku tak berada kat tempat korang...
Tapi ingatlah bidalan Inggeris ni...

Every Cloud Has Its Silver Lining
atau kalau dialiihbahasa
Setiap Perkara yang Berlaku Pasti Ada Hikmahnya



Dan ini mungkin hasil penangan doa Mama aku...
Memang makbul doa mak aku tu...Katenye Mama berdoa siang dan malam...
Hajat Mama memang besar nak aku dapat posting tak jauh...
Dan Allah tu Maha Pemurah, Allah makbulkan doa Mama...
Syukur....

Mama pun dah siap pasang niat actually...Besar hati aku, besar lagi hati Mama....
Katenye, kalau la, aku dapat posting dalam negeri Darul Ehsan ni, akan dibuatnye Pulut Kuning...
Dan sekarang, kenela Mama buat ek...
InsyaAllah Mama akan buat...
Kenela bagi kat jiran2 sekeliling nih...


Wuhuu...Dapatla merasa pulut kuning ngan rendang daging ke, rendang ayam pencen ke, dengan kari ayam ke...
Tak kisah lee...
Janji ade...
Lame dah Mama xbuat pulut kuning nih...
Tengoklah, betapa besarnya hati mak aku...Terharu sungguh aku ni....
Terima Kasih Mama, atas doa Mama, kasih sayang Mama, atas segala2nya...
Hanya Tuhan sahaja yang mampu membalas segalanya....

Janji Hazren, Mama dan Abah akan terbela sampai akhir hayat...InsyaAllah...
Amiin.....
(touching nih....)

Oklaaa...
Selamat Beramal...

Yahuuuuuuuuuuuuu......
Alhamdulillah....

p/s: Negeri dah tau, sekolah nye di mane ye???
Entah2 kat SKBangi kot...Mintak simpang....hehe


8 Superb Comments!:

  1. salam kenal cikgu..saya rasa kalau dapat kat sabah,sarawak or ceruk pedalamn mana pun tak jadi hal sebenarnya..kalau niat ikhlas InsyaAllah Tuhan akan permudahkan segalanya untuk kita:D gud luck yer..be a great guru

    ReplyDelete
  2. Salam
    Cinta Milo Ais
    itu laaa...
    pokok pangkalnye niat...
    saye kalau dipakse ke seberang, saye mmg takade pilihan...
    dan usaha saya tetap same mcm kalau saya ditempatkan di sini..

    thankx 4 the reminder CMA..
    So kind of u...

    ReplyDelete
  3. gud luck....apasl lak taknak SK Bangi? ko jgn...sekolah yg ko tak nak tu ko dpt nnt....hehehe.. aku dulu pun tak nak SK Bangsar nih...sekali sekolah tmpt aku praktikal ni jugak la yg aku dpt....dan kini......aku mengerti kenapa aku berada di sini.....:-)

    ReplyDelete
  4. Fadz
    Itula kuasa Allah kan??

    Allah je yg tahu yg terbaik utk kita..
    Bile kite ditakdirkan mcmtu, kene renungilah, musti ade musabab di sebaliknya..
    Kan??
    Aku saje main2 je xmo SKB tu, tpi kalau dpt aku terima dgn hati terbuka...
    Open-wide hand...

    ReplyDelete
  5. wahh..
    selangor..dekat je la kan =)
    cngrats eh..

    hee..
    eh pulut kuning itu sangat sedap.
    aku dah la tgh pose ni :(
    huhu..
    anta sket kt umah aku..
    hee..

    sakit la jiwa sape yang kene posting sabah sarawak..
    kalo yang tempat ok xpe..
    kne tempat yang nk g skolah pun kene naik sampan mmg sakit jiwa la

    =)

    btw,
    nape kalo skolah bangi tu? haha..

    slamat mendidik anak bangsa kita :)

    ReplyDelete
  6. Yonna
    Samela kite, ni tgh menahan pewot, tahan napsu nih...
    Elok jugek pose2 jamu mate ngn gambar makanan ni sume..

    Xbatal kan? Makruh je...
    Lagi la skg nih punye panas..
    Xmo ujan lgsg...
    Huhu...

    Saje je main2 xmo SKBangi...
    Actually ok gak skola tu...
    Kalau dpt, InsyaAllah aku buat cm sehabis baik...
    Huhu...

    ReplyDelete
  7. saya kagum dgn cikgu

    erkkk...time sekolah dulu cukup teruja dpt cikgu baru ni
    hahahaha...

    yg pompuan nya cantik
    yg lelakinya ensem
    mulalah bergossip seluruh kelas
    kahkahkah

    selamat bertugas ye semua cikgu cikgi...walau di mana saja anda berada

    ReplyDelete
  8. KakJie
    Samela kite...
    Kalau cikgu tu cikgu praktikel, lagila angau...
    Bile dorg blah je...ingat teringat2 je..

    Cikgu ni ade satu power laa...
    Susah nk describe..
    Huhu...

    p/s: Proud to be a (wannabe) teacher...
    *wink-wink*

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png