Dairi Kursus Kenegaraan Biro Tata Negara (BTN)...

Ni la entry yang aku dok tangguh nak post...
The event was ended up on last week, Monday; almost a week past....
Punye la lame pending nak post...
Lampi sungguh BH nih...
Tapi takpe, aku gigih je nak buat posting nih...

Kursus BTN ni diadakan di Kem Bumi Jati, Jalan Kebun, Shah Alam...
Tak jauh dr umah aku; tapi hampeh, aku sendiri pun tatau kat celah maner Jalan Kebun nih...
Ni kalau aku kene pi sendiri mau sesat, even bas nih pun sesat mase memule nak cari kem nih...
Huhu...Nasib baikla ade penunjuk jalan yang bukan local kat sini, Cikgu Fadli yang jadik hero...
Finally jumpe jugakla kem ni...

The kursus was held on 12th until 16th of June 2008....equals to 5D 4N laa...
And overall view was ok laa...
It wasnt that hard, wasnt that tough as I heard before...
Kire ni macam kursus bercuti sambil makan-makan laa...
Memang stok boleh gemokla kalau dok kursus kat situ...
Mane taknye, makan sampai 6 kali sehari...
Matila balik umah semakin gedempol...Huhu...


Ni dalam bas sebelum bertolak....


Once we reached the kem, masing menapakla dok ngusung luggage memasing...
Mase memule sampai tu takle impressd sgt ngan kem tu...
Just like normal...
Tempatnye pun bese-bese je...
Tapi mase sampai tu, kem tu nampak cam hectic sket, since it was occupied by spm leavers yang nak gi oversea...
Memang bermacam-macam gaye...
Yang serabai semacam pun ade, tapi forsure genius-sebab tu dpt gi oversea...
Lantaklaa...



Lepas je register, semue berpusu-pusu dok queue nak amik record kesihatan: berat, tinggi, blood pressure....
Memasing nak cepat, sampai potongmemotong Q nih...
Hangin jugak kekadang...Tapi buat-buat je bwk bersabar...
Berejam -jam jugek la nak sudahkan amik bloodpressure nih...

A pics taken wif our Fasi, Cik Noriana; A syariah lawyer....

Pic taken before jogging for 2km...within 18 min for men, 24 min for women...
Aku lepas ek...Sipi-sipi je...17min 58 sec....Huhu....

The boys-men of the batch Kursus Kenegaraan....
Peace bebeh...


The kembara done before we completd the course...
Set jalan-jalan bese jer....
Nothing much that spesel....

Dok kembara celah ladang kelapa sawit...
Oklaa...


The following pics were our LDKs....


The fasi...


Playing Petak 36...What a tricky and motive game...

Our opponent....

The best group ever...Whoa....!!

Pic taken for the group...Pose atas jambatan...Lantak korang laa...!

Secara keseluruhannya, the course was ok, not bad, even mandi kat hostel kene berjemaah (mandi kolah), makan-basuh pingganmangkuk sendiri, tido malam berperang dgn nyamuk...
Tak boleh nak bergambar sgt...
Tu yang gambar kat sini ciput jer..
kalau dalam Dewan Utama tu lagila strict takleh snap ape2 gambar pun...

BTW, thanks to all fasilitators, the head; Cik Haida (hopefully the spelling is rite), semua Ketua Jurulatih, and semua laaa...

Kami pulang dengan "sedikit" kepiluan, sebab that was the last time ever we gathered together doing the same activities...
And before we ended up the meet, we salam and hug each other for the last time...
The girls (of course!) were cried for the moment and so the boys...Huhu..Tak semua laa...

Sebagai tanda ingatan pada semua kawan-kawan yang mewarnai dunia KPLI IPTeknik selama kurang setahun nih, aku buat tribute video utk semua...
Klik link ini dan hayati...



Sayonara - The Last Moment Together

Oklaa....
Thanks for reading...
Assalamualaikum...
Sayonara....


14 Superb Comments!:

  1. oklaa Kak,
    Last Moment being together...
    Pasni xsure bleh jumpe ke tak...

    ReplyDelete
  2. kite penah kursus kat sini mase sekolah dulu... best2... jugaklah.. hahaha... jln kat kelapa sawit..

    ReplyDelete
  3. okla kot ilusif..
    makan ok, tido ok?, mandi ok?...
    Oklaa...
    Ilusif kursus ape???

    ReplyDelete
  4. kursus integrasi kepimpinan pelajar sekolah2 klang..
    cikgu tak windu skbangi ke? tadikan tggu ktm dgn guru besar membebel.. kesian bdk2.. tak patutlah. hari isnin patutnya permulaan yang baik.
    malu la.. tapi dgr 2 org jer dpt 5a pcubaan...

    ReplyDelete
  5. awak ex-skbangi ke?
    GB mane yg membebel2???
    GB SKBangi???
    Percubaan tu biasalah kalau xramai yang dpt 5a...
    Memang exactly susah percubaan...

    ReplyDelete
  6. yerlah... bdk skbangi~ tu jumpa blog cikgu nie... gb skbangi la membebel.. sampai ktm dengaq.. malu tau mcm nie..

    ReplyDelete
  7. beselaa tu, GB mmg kene membebel..
    Kalau GB "mendom" jee...Bukan GBla namenyer...
    Tmbh2 bile gb itu namenye Per*mpu*n kan???

    ReplyDelete
  8. owh.. kalo pempuan je kuat mbebel ek?? nie kajian mane nie??
    tp x setuju la... isnin tue cikgu.. patutnya penuh dgn kata-kata semangat~
    kalo tak puas atie pun jumpa je la bdk2 yg amik upsr je....

    ReplyDelete
  9. Awk jgn lak mrh kalau cikgu ckp org pompuan ni kuat bebel, tp kebykannye..Bukan sume...

    GB tu mmg gitu laaa...
    Bukan nak ngate laa, tp spjng cikgu praktikum kat sane, spjg pemerhatian cikgu, GB tu bukan jenis yg frenly aka Mesra Alam laa...
    Sbb maybe nature die dah mmg gitu...

    Ni kalau GB tu bace mati aku!Hihi..
    Tp bg cikgu tegas2 cmtu ade baiknye, budak2 xbrani nak pijak kpale...

    Peace GB!!Weeee...

    ReplyDelete
  10. wat pe jadikan budak takut...
    jadikan budak hormat la..
    baru bagus..
    tak de org tegur dia ke??
    skbangi.net mane??
    ilang da??
    oppss lupe.. cg da lame tak de..

    ReplyDelete
  11. aku baca ko nyer cerita nih...trus aku terkenang saat saat kitporg BTN...sama tmpt...dan sama aktivti... skang ni kawn kwan aku semua dah menuju haluan masing-masing.... ntah biler dpt jmpa lagik... aku mmg rindu sgt waktu KPLI........ :-)

    ReplyDelete
  12. Nostalgik kan fadz??
    Err...
    Aku siap buat video clip tribute lagi kat sini...
    Siap upload kat YouTube...

    Sebab haritu hari last masing2 berkumpul..
    Lepas tu blom tau bleh jumpe ke tak..

    Setahun bukan lame pun, tp bende tu ckup bg kesan kan???

    tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain...

    ReplyDelete
  13. setahun mmg tak lama....tp dlm setahun tu...ilmu yang kita dpt akan digunakan selama²nya... kwn² yg kita jumpa plk, kwn² yg akan sealiran dengan kita.. :-)

    aku dah jmpa balik kwn kwn aku masa konvo haritu...tp, tak sumer gak yg datang. ye la...bila masing² dah posting merata-rata..kebarangkalian nak dtg tu agak susah.

    yang biasa jmpa pun mana yg posting sama KL ni...tu pun kalau ada kursus yg sama...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png