Ribut Dalam Cangkir.....

Picture kat sebelah adalah hadiah yang aku dapat untuk pameran BBM kat IPTeknik sempena Seminar Peningkatan Profesionalisme Keguruan tu...Ni sebelum aku bukak hamper nih sebab nak bahagi2 same rate kat classmate yang lain....

And ade la cerita di sebalik kemenangan ni...And aku rase kemenangan nih bukan hak mutlak aku...
Sebab ade org yang push aku, so aku pun kene la nak tak nak hantar jugak bende Allah BBM tu...
And sebab takde sape yang nak hantar BBM tu yang lebih layak dari aku, aku menang la nih...

And cerita duke seorang Ketua aku yang dulu memang dedikasi dan komited berkhidmat kepada kelas aku...
Sekarang nih dah berpatah arang, dah makan hati dan putus harap dan totally give up dengan klas...
Dengan klas yang tak supportive, dengan cakap-cakap belakang yang dier dengar...
And segala macam yang dier dengar, telah meremukkan hati dier...
The climax was...He "resigned" for the post as the class rep or our leader...
Err....If i were in his shoe, i was frustrated and gave up from the beginning actually...
Ye laa...Aku belum pernah jumpe orang yang PR-nye sekuat Che Mat tu...
He can make everyone he see like him for the first meet...
And I couldn't be like him....


Aku actually envy him...And the skills were granted to him to make people likes to talk to him...
And envy aku tu bukan atas niat buruk jer...
And besides his brialliant PR, ade jugak shortcomings dier...
Yang mungkin dier tak sedar....Atau dier dah sedar dan takmo ubah....

Tu tak kisah laa...Yang penting, semalam I've just take some initiative to make things clearly explained and pleaded him to witthdraw back his that so called "resignation"...
Aku actually bukan ape, kite dah nak habis dah KPLI nih, dah nak last-last, takkan nak bermasam muke...
Nak hate each other, sebab dah hampir setahun kite "bersama"...
Dah banyak suke duke kita jalani, kenapa nak runtuhkan ukhwah yang dah kite bina nih...
Kalau dulu dier kawan kiter...Selamanya tetap kawan kite...Kan???

Aku dah buat bahagian aku dan harapnya tak ade la hati-hati yang terluke, yang meluke dan dilukakan....
Ape-ape je laa...

Layann....Huhu...

Salam....
Peace No War!

********************************************
p/s: Bawak-bawak bertenang ek CheMat....


Posted by Picasa

6 Superb Comments!:

  1. wahh..dapat hampers..
    besh...share satu kelas ek?
    penat kan kalo nak buat BBM..?
    My skewl ada sorang guru baru pada awal tahun aritu..
    Kak Fazura namanya..
    she is damn that creative la..
    itu la hasil bebudak Teknik kot...

    ReplyDelete
  2. Tahniah.Rajin cikgu kita ni.Semoga berterusan.

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah Cikgu Panji...Hopefully the "fire" will still be burnt forever....

    ReplyDelete
  4. huhu...
    Ha ke Reen???Baguihla ex-teknik cenggitu...
    Reen pon boleh pe rajin cengitu...
    Aku nih pon rajin sket..KOT...
    Rajin pun mase tgh mude ni kot...
    Dah tue2, dah 58 tahun kang dah tak kuase nak buat cenggini...
    Huhu...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png