Berakhir minggu ke-5...

Berakhirnya minggu nih, dah complete la minggu ke -lima kami berempat kat SKBangi ni...
Bile tanye kami berempat tentang perasaan setelah bergelar guru selama hampir 5 minggu nih, rata-rata semakin gembira...
Tapi dalam aspek bukan akademiklaa...
Maksud aku, kalaulah kami ni dapat cepat2 dapat jadik cikgu betul2, kan bagus...
Sebab sekarang nih time balik sekolah je bukan kami ader mase nak rileks pun...
Balik je umah, sampai je pintu rumah, dah pikir nak makan...

Lepas makan nak pikir nak bagi worksheet ape utk lesson plan esoknya...
Dah kene pikir nak buat set induction ape, nak buat ape nak bagi klass tu tak terlalu buhsan...
Banyak mende nak difikirkan lepas satu---satu---satu---....

Hari2 kami dok mengayekan je tokey kedai fotostat tu...
Kat area putra Mahkota nih Kedai Laluan Pertama paling meletopp la kalau nak photostat...
Ari-ari kami dok ambik turn sape nak fotostat handout ke worksheet...
And kami semakin rase kami nih cam terlalu ambitious...

Ni minggu depan aku dah nak kene observe ngan MR BURN...
For English lesson...dan hopefully aku just nak diobserve for once jer...
Cam CikguPyan and CikguKhairul yang dah diobserve, depa kene observe sekali lagi pasal MR Burn tu dok terbakar je tgk depa buat lesson...
Kadang-kdang bukan senang nak puaskan ati sume org...
And MR BURN is the one of them laaa...
And CikguKecik pun mengalami nasib yang same cam Khairul and Pyan...
Kecik lagik laaa....Mr Wang tak pernahnyer nak puas ati ngan Lesson dier...

And hopefully aku dapat buat yang terbaik la luse...
Ni baru je balik dr Sg Wang aka LowYat yang sesak tu...
Nasib baik pagi tadi kami keluar "agak awal"...
Jalan jam pun lite-lite jer...
Kalau kuar lambat sket..
Matila stuck dlm jam...

And sebelum kami pi LowYat pagi tadi, kami singgah la sarap kat Restoran Delima kat Bandar Putra Mahkota nih...
Tetibe cam ternampak je muke yang familiar...
Ramai2 org kat kedai makan tu, cam ternampak kelibat artis...
Dari dalam kereta sebelum nak turun cam nampak Roy Azman...
Ingat dier memang dok dekat2 situ, and sarap kat sane...
And bile kami kluar kete jer, ramai pulak krew En. Jinggo and Hajah Sheila Rusly kat sane...

Kami dok srapan je cam bese kat dalam kedai makan tu...
And kami just mengagak je yang depa nak buat shooting kat sane...
And bile dah tengok2, tak berani nak tegor pun Hajah and Haji Jinggo...
Kami agak je yang depa tgh nak shooting utk rancangan Sheila; Citarasa Selebriti yang selalu kat TV1 tu...
Sampai balik tak ramai la org kat kedai tu yang dok berani nak tegor dorg...
Sebelum kami bertolak nak pi Lowyat, kami dok usha dari jauh jer...

Hajah Sheila looked nice in her new dress and image and her husband was acted like normal jer...
I just wondering, banyak2 tempat apsal la depa dok nak shooting kat saner...
Maybe sebab kat sane tak ramai org kot...
Anyway, happy to see Hajah Sheila Rusly...
even tak bertegor pun pasal tak berapa nak berani...
Just keep ur new image up...

Oklaa...
Banyak dah citer nih....
Chiow...

Salam....

4 Superb Comments!:

  1. eh...nape plik2 sgt name kwn2 ko 2..
    mr wang n mr burn.....

    ble hjh shiela g aji nyer..
    aku bab dunia artis nih kureng cket la...

    ReplyDelete
  2. Lorrr...
    Citer hajah sheila tu pi aji bru2 nih jer...
    Skali la tu ngan Hjah Datuk Siti tu...
    Mr Wang and Mr Burn tu bukan kawan aku laaa...
    tu lecturer kitorg...
    Pelek mendenyer...Mr Wang sebab dier org cine, Mr Burn sbb name dier Abu Bakar...Burn=Bakar...
    Ok???

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah KakJie...
    Kekdang saye nih senang tak perasan org...
    Org yang slalu tegor saye..
    Dah depan mate pun kekadang tak nampak...
    Huhu...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png