Posting, Practicum...Supervisor...

Satu lagi benda yang mungkin menggetarkan Bakal Guru cam aku ni...
Bukan ape...Bukan semua orang macam aku...
Dan dengan menerima buku persediaan mengajar ni, aku baru sedar yang aku sedang melangkah ke satu dunia baru, dunia sebenar yang menghubungkan aku dengan dunia sebenar seorang pendidik...

Tahun baru Islam bermula dan dengan bakal juga bermula satu fasa baru dalam hidup aku...
Sebelum ni bukan tak biasa micro-teaching nih; kaedah pengajaran di dalam kelas dengan menggunakan pelajar palsu jer....

Minggu depan, kami semua akan report duty for practicum and for me that chose SK Bangi as the place to implement and practice all the theories semakin merasakan kehangatan latihan nanti...
Sifat aku yang sentiasa mahukan yang terbaik kadang2 membuatkan aku tak senang duduk goyang kaki...
Bagi aku, aku kena menjadi "sesuatu" di dalam apa jua bidang..
Sambil lewa?Naahh....

Kalau difikirkan balik, memang rase cam tak sempat nak settlekan segala hal berkaitan..
Mane Lesson plannye, mane portfolionye, mane Alat Bantu Mengajarnya (ABM)...
Semua nak kena buat...

Supervisor yang terdiri drpd lecturer IPTeknik ni, dah pun aku consult...
Our major supervisor, Pn Norisah nampak macam OK...since this is her 1st time to observe us for practicum, and she doesnt stated any strict and burdening ground rules...
For me and Khairul; her mentee, it's ok la....

The other lecturer that will supervise us, Mr Burn, he was totally different...
He has set the ground rules and we have to obey....
No choice, and I dun think it will burden us as long as we carry out the task properly...
He might sounded and looked furious, i knew his intention was genuine...

Practicum di SK Bangi, and supervised by Pn Norisah and Mr. Burn.

Dan hari ni kami dah isi borang posting...and i chose Selangor as preferred location....
I wont regret and I just leave ot to the Almighty to decide it..
Hopefully, it will not be toooooooooooooooooooooo far from here.....

Hopefully...

4 Superb Comments!:

  1. selamat menempuh duniya mengajar tau..
    if u need any help..
    let me know...
    dari segi HSP ke..
    ala...praktikal je...sempoi..
    aku skrg tgh krem utak..
    waktu mengajar 33 waktu..giler! tak cukup guru...

    ReplyDelete
  2. Gillooo...33 period...
    Mati!
    Thanks for the offer...
    I'll ask for help if i had to...
    Org dah expert musti la ckp sempoi..
    Kite yang bru nih terhegeh nak catchup...
    Huhu..

    ReplyDelete
  3. gud luck ye praktikal...ko ikut je apa lecturer ko pesan, combine apa yg ko dah belajar dgn pengalaman... kasik ajar bebudak...kasik diorg hepy...diorg hepy, ko pun hepy...hehehee...
    gud luck jugak utk aku...:-) aku terkial kial lagi nih...huhuhuh

    ReplyDelete
  4. Thanks fadz...
    Alaaa..Buat2 terkial2 laa plaks...
    Padahal dah expert..

    1st week nih memang harubiru..
    Kelas bukan byk pun tapi terhegeh nak buat LPlan...

    kene blajo dr pakar nih..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png