I Had my Buka Puasa at IKEA

Finally, I had broken fast together with Amri,Shae and Diey...My former coursemates during studied at KUSTEM aka UMT now....
Actually, we had planned this gathering for few times before and this in the only that really happened...We had the gathering at IKEA...Kebetulan mase tu bulan puase...Yang datang sekali mase kami gathering tu, Mimie and his companion;Amir aka Amila Amir, diey's twin sister and her bunch of friends...
Kami dapatlah borak2 melepaskan rindu sebab memang dah lamer tak jumpe...
Yang dah berubah drastically malam tu adalah the girl that claimed have been changed her soul with amry, Shae laaa....Hahaha...
Malam tu, Shae bukan jer muncul dengan dressing yang soooooo "woman", siap bawak "teman tapi mesra" yang body stok bouncer...hahaha...jangan marah ar Amri....Gurau jer....
Bile ditanya, macam kawan jer, tapi reaksi and bodily gestured cam ader sesuatu jer...
Biarlah rahsie ek Shae...All the best ek???Cekgu sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kawan2 Cekgu...Satu perubahan yang positif....Hoyye..hoyye...

Sticker yang menandakan kami telah dan layak untuk berbuka di sana...Tak mahal pun, RM15.90++, kalau campur tax bru RM16 lebih jer...
Makan buffet boleh tahan, not bad, cume org ramai la skit, Q skit punye panjang...
Anyway, we enjoyed the meal...



Yang sebelah kiri tu pinggan meal yang Cekgu kaut malam tu....Oklaa, nasik Cekgu amik ciput jer, laut menggunung banyaknyer...Tak tinggal sambal tempoyak, tapi kureng skit la sambal tempoyak tu...
Tak pic sebelah kanan tu pinggan spageti milik AMRI..Amri siape???Cesss...Amri Shae, bukan Amry yang satu lagi tu...
A plateful of macaroni ke hape name, tapi sort of pasta laa...Ni Cekgu pon tatau Amri tale sorang ke kongsi yang Teman Tapi Mesranya...hahaha....Lantak korang la Amri...




Masing2 dah menandah doa memohon keberkatan Ilahi sebab berjaya mengabiskan satu hari yang tak jumpe makanan langsung...Suasana kat luar pun hujan renyai2, memang pewot tgh berkeronsong giler tu....
Allahumma lakusumna wabikaamanna Waala rizkika aftarna, Birahmatiya arhamarrahimin...Aminn...

Dah siap makan2, dah tak larat nak bangun, bulih la berpose2 dengan coursemate yang dah lamer tak jupe nih...
Pose Cekgu, jgn tak pose.....



Kerlingan manja Cekgu kepada Shae...Entah pebenda yang ader dalam paler dier maser tuh...
Amry cam bese la pose natural dengan Diey yang still macam dulu..Natural ke ko Amry?Gulp!!



Pabila 4 sahabat lama bertemu......Kiut nyer dak yang pose kat belakang tu....hikss...Anak piyer tuu....




Masing2 takmo melepaskan peluang berpose dengan kawan2 lamer..Senyum....




Yang kat sebelah kiri ni pun stattus kawan lame gak...Mimie ngan Cekgu Amir....
Yang sebelah kanan tu Cekgu ngan Amry....



Teman tapi Mesra...Awat hang cover2 mulut hang Amri...Hang malu ngan Shae ka???hahaha...Pasai Shae gelak mcm nak rak ka???hahahaha...
Sama Tapi Tak Serupa....

Ape persamaan AMRI dan AMRY??
Ape pulak persaman DIEY dan NANA....
Jawapan: Tatau laa..Malas nak pikir....


Okelah tu, Cekgu dah tunaikan hasrat Shae yang berhajat nak suh Cekgu publish cepat2 gambar nih...Sebab bende nih berlaku seminggu sebelum raye...Nih dah publish, hopefully Shae puasatila ek? Gambar teman baru ko pun aku dah publish...huhu...
Sehingga di lain blog. Maassalamah...

3 Superb Comments!:

  1. Tak jeles ker IJA kitorang buker beramai2 nih...Hahaha...Makan2.. Makan banyak2....

    ReplyDelete
  2. jeles la jugak..tapi nak buat mcm mana timing slalu tak menyebelahi...hehehe
    takpe mayb b next time,time ko kawen nnt ker,mesti aku datang punyer...dapat gak gather ramai2...lagi meriah dari korg punyer gathering kat ikea hari 2..hehehe

    ReplyDelete
  3. Nak tunggu aku kawen...macam lame lagi jer...kot2 maser tu ko dah ader anak 5-6 org kot, mase tu kalau gather dah tak kenal ija...huhu...anak2 jer dah bersusun...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png