Kalau aku ada RM 10K, apa aku boleh dapat?

Masih mencari dan mencari. Dah Google, sembang dengan parent malah sembang dengan kawan-kawan. 
Korang rasa, agak-agaklah, katalah aku ada RM10K dalam tangan sekarang, apa yang boleh aku buat/beli/bina dengan duit banyak tu untuk sebuah rumah baru yang sederhana?



Grill?
Table top & kitchen cabinet?
Lampu?
Kipas?

Ada sapa-sapa tau port/lubang baik punya untuk cari benda-benda ni?
Hmmm.....

Bestnya kalau jadi orang kaya kan?
Tak payah berkira-kira nak beli itu ini.
Tapi syukurlah dengan apa yang ada sekarang ni....
Ada orang yang lebih susah lagi dari ni.
Syukur. Alhamdulillah.....



6 Superb Comments!:

  1. kalau 10 K beli baru semua kejap jer habis... cer cari posrt brg2 secondhand, beli kat owner direct jgn beli kat kedai. Dalam facebook banyak group2 brg second hand ni. Second tak bermaknya buruk, ada yag baru guna tapi letgo sebab nk pindah etc... berbaloi2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3x...setuju sgt....
      perabot 2nd ade jugak yg best.
      brg letrik pun....
      kena rajin mencari.
      tq info... :)

      Delete
  2. Buat yg penting je dulu..mcm lampu kipas wiring tambahan dan gril..rasa nya rn10k pun x ckup..tu x masuk kitchen kabinet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kak comel...
      Tp kita ukur baju di bdn sendiri la kot...
      Berdikit2....

      Delete
  3. xpa..org kata buat mana mampu dulu... tengok time ada duit baru kita tambah ka beli apa2...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png