Spot Makan Baru : Ayam Penyet (AP).

Hai kawan2....!
Ape khabar kawan2 semua?
Shaye Upin, ini adik shaye Ipin...
Kami kembar...
dusshh!

ape la ko merepek ni BH.
Oke, ini adalah entry yang mungkin membuatkan anda jeles nanges.

Mungkin laa...
Kalau tak nanges pun, mungkin korang akan meleleh air liur atau terliur kut.
Terpulang la. Ade aku kesah? hehehe.
Dan mungkin aku tujukan entry ni buat cik Yonna. Hehe. Saje nak buat ko makan hati.

Oke la makan hati. Tengok jiran sebelah tu...
Hari2 makan tulang.
Buat Sup! :P


Kali ni bukan bertiga. Cik Afyza takdak sebab bz dengan urusan familinya.
Yang ade cume aku ngn Cikgu Rizal je.
Tak kesah la. Berdua ke bertiga...mane2 pun lebih baik.

Selepas direkomendasi oleh Puan Seharum Mawar Berduri, kami decide nak try. Tak cuba tatau kan?

Cawangan ke-15. Baru bukak Sabtu 2 minggu lepas.
Lokasi: Seksyen 9, Shah Alam. Dekat area McD...kedai tengah2 ....

Oke, review aku? Nanti laa...layan pics2 "sedih" & "menyayat hati" ni. Oke?

terung Penyet...

Ayam Penyet...

Tempe + tauhu Penyet...

Masak lemak pucuk ubi...

the Penyets...

My drink: Blue Coral Shake...apekah?
Erk, rase cam ubat...warna je macam besh...

Review:

Lokasi: Oke, strategik. Parking pon oke - kat depan kedai, atau dalam area Plaza Masalam. Cume jangan dtg waktu puncak; Lunch hour (1-2pm).

Makanan: not bad. Ayam sangat rangup dan semuanya dipenyekkan atau dipenyetkan...
Atas hidangan yang ade nama "penyet" akan ditaburkan dengan kerak2 rangup. Rasenye macam kerak2 goreng pisang...

Suasana: oke, ade indoor ngan outdoor bagi sang smoker. Lampu yang tak brape terang akan menaikkan lagi nafsu serakah selera makan.

Service: waiter adalah 100% org luar - Indon + Bangla/Pakistani (?)...
Tapi so far oke laa...cepat service.
Kalau tertumpah air, cepat akan dibersihkan. Iye, aku dah alami lepas air Blue Coral aku tertumpah akibat kegelojohan + kerakusan kecuaian aku sendiri.

Satu incident: aku kan blogger.
Jadi blogger haruslah sentiasa berkepit dengan camera kan?
Aku pon amik la segala bagai dishes yang terhidang. Even logo Ayam Penyet tu pon aku amik macro. Satu je tujuan, kalau bagus boleh la promote PERCUMA kat kengkawan kat sini kan?
Aku tak mintak ape2 bayaran pun...

Tengah aku snap gambar logo tu, boleh pulak ade sorang waiteress keturunan Seberang ni dtg dekat sound aku.
Dengan nada yang bergurau tapi dgr mcam serius..

Waiteress: ini nggak bisa....
Ini nggak bisa diambil gambarnyaa....

Aku: erm...apsal pulak??

Waiteress: ini nggak bisa....
Ini nggak bisa diambil gambarnyaa....
ngakk bisaa...

Aku: lor....bukan nak buat ape pun...

dia ulang balik.

Waiteress: ini nggak bisa....
Ini nggak bisa diambil gambarnyaa....

Aku dah nak hangin, tapi aku sabar lagi.

Aku: tak, bukan nak buat ape. Kalau sedap nnti saya boleh promot dlm belog...

Waitress: (masih tercongok sebelah aku...)

Dia pun blah. Dia sok-sek sket ngn member sekapal dia kat satu sudut kedai.
Aku buat bodo je masih snap2 gambar dishes.
Lepas bbrape minit, dia dtg balik.

Waitress: jgn diambil hati yaaa...

Aku: (menjeling menyinga manja...)


Ape la punye waiter, tak sekolah tinggi kut. Tapi orang tak sekolah tinggi pun boleh pikir...
Orang nak promote free pon boleh ingat kite nak tiru ke ape kejadah.
Sib baik owner ko takde, kalau tak....
Harapnye insiden yang same tak jadi lagi laa lain kali.

Oke. tu jea. Selamat mencuba terutama mereka yang teringin nak makan selera Padang + Minang. Semua ade.


9 Superb Comments!:

  1. dah penah makan kat wangsa walk... 4*...not bad..

    ReplyDelete
  2. fauzi
    haah. not bad...

    pB
    erm, rate dier lebih kurg cam makan kat pakli, old town...
    mahal sket kut. tapi affordable...

    ReplyDelete
  3. waitress tu suh ambik gambar dia kut tapi ko buat² tak paham plak.hehe

    ReplyDelete
  4. Mr PenyuBiru
    hape? amik gambr dier?? tak kuase laa...
    baik aku amik gmbr makanan yg lebih menyelerakan...
    huhu

    ReplyDelete
  5. Minggu lepas makan kat chinese food - Restoran Muslim Aladdin Kelana Jaya, dia tak bagi ambil gambar juga...
    kalau tidak boleh promot

    ReplyDelete
  6. Kujie
    alah, ape la yg kite buleh buat.
    kite cume nk promote je...
    herm...entah laa...

    ReplyDelete
  7. ayam penyet memang terbaek..sambal dia mmg...fuuuhhhhhh...berasap.
    tapi sedap!

    chekgu, bila mahu belanja saya ayam penyet?
    hik~

    ReplyDelete
  8. okay malas kawan kau dah! asal entry makan2 je, nama aku masuk. nasib aku tak puasa hari ni LOL.kalau tak,putus kawan HAHAHAHA.

    aku mmg meluat kalau 1-1 kedai tu tak bagi kita snap pic. aihhh,kita ni bukan nak tiru design ke apa jadah ke kan? kita nak blog about it ja. kalau sedap,kita promote kaw2 kan? :p

    hoi! aku pun ada entry ayam penyet la! nanti aku buat. siap ko T_______T

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png