Penat berkompang, Penat berjalan...Makan!

Sabtu lepas, kami dapat tempahan bermain kompang utk kenduri kawen anak sorang cikgu skolah aku; cikgu Shamsiah...kat Dewan Raja Muda Musa Seksyen 7, Shah Alam.

Macam biase laa...budak2 ni memang suke menguji kesabaran aku dengan pe-el2 dorg yang macam2....
Sib baek la Ina; jurulatih kompang tu ngn cikgu Rizal cool je...Kalau dengan aku, memang masak la budak2 nih...huhu

The team...

Time makan kat dalam dewan tu, tibe2 tak semena2 aku macam berangan...
Haha...entah laa. Rase macam tenang je kalau buat kenduri kawen kat dalam dewan. Tak hectic sgt macam buat kat rumah.
Aku mule la bayangkan, berangan hidup nak buat kenduri kawen aku pun dalam dewan...
hahaha...
Semuanya dalam satu, tetamu, pelamin, makan beradap..semua dekat2 je. Tak berapa panas sangat..Mekap pun tak cair nnti

Ahh...sudah laa...yg ko berangan hidup ni ape kes chekguBH?
*dusshhh*
awek pun belum nampak bayang...sape nak isi borang sila beratur leklok yea...hahaha
Satu lagi, aku berangan la nak bangunkan kelab kompang skolah aku. Aku and Cikgu Rizal pon cume sambung legasi Ustaz Tamizi yang dah tinggalkan sekolah.
Mau kasi banyak lagi job, sebab sekarang ni dorg prefer budak2 main kompang rather than org tua....so, dan2 tu jugak aku setup satu belog utk kelab kompang skolah aku...
Ini link-nya...


Screen capture belog ittew...tapi still under construction...
simple2 je belognye...

Penaung kelab kompang tuu...

Dah sudah kompang tu, dalam kol 3 kami kluar la kejap. Makan kat kenduri kawen tu tak puas laa...sebab dok jage budak2 nih....Jadi, lepas tukar baju bagai, kami kluar la ke Plaza Alam Sentral (PAS) dengan alasan nak carik aweks kain utk buat baju budak kompang...
Bukan ape, kumpulan kompang kami tu baju memang berbelang2...time buat persembahan saket jugak la mata kami memandang....tak seragam...
Jadi, dengan sumber yang mane ade nih, pi la carik inisiatif sendiri pi Nagoya carik kain....

Kebetulan hari tu cuti Agong, jadi ramaila umat kat PAS tuu...
Kebetulan ramai pulak kengkawan cikgu yang kami terserempak, sedang bershoping2 kat PAS...

Kebetulan pulak terserempak dengan cikgu Seharum Mawar Berduri (SMB) dengan adiknya...tengah jalan2 kut...so, ajakla hang out skali, makan2...sebab masih lagi kebulur nak mentekedarah rasa belum kenyang...
So, kami singgah la kat Thai Fusion Stimbot kat PAS tuu...

Iman, SMB's son...
mule2 takut2 gak ngn kitorg, last2 oke je...

Bersantai di port baek punye...cikgu Rizal + chekguBH
aka Tukang-Clear-Makanan-Tak-Abis
hiks...

cikgu SMB + alang...

Actually cikgu SMB ni sempat nak kenen2kan aku ngn adik dier...huhu
dalam sedar tak sedar laa...takpun saje je main2la kut...kalau betul2 pun ai tak keshah laa... :P

Oke laa...sebelum abes, pics makanan plisss....


nasik goreng USA...not bad...

chicken chop black pepper

soya cincau = socin...

Model tak berbayar socin; SMB...

Crocs pirate + Jibbitz...
Motif???
Merah makngah...hahaha

Oke laa...tu jea...
Ini lah antara cara kami habiskan weekend.
Kalau ade trio kitorg (chekguBH, cikgu Rizal, Cik Along Afyza), wayang adalah wajib....
Lama tak nonton...minggu depan kut...
Oke laa...selamat menjalani kelas tambahan buat mereka yang ade, dan selamat bercuti buat mereka yang takde kelas tambahan...

11 Superb Comments!:

  1. oklah tu ..
    dia nak kenen kan ngan adik dia..
    try je la

    ReplyDelete
  2. heheh
    takpe plan dulu, sok dah ada calon sonang...

    ReplyDelete
  3. ckLah kawenkan anak sok...boleh le jemput team kompang kau kan che'gu...
    :)

    ReplyDelete
  4. zool
    erm...
    erm...segan laa...huhuhu

    Eeqrum Laiel
    huhuhu

    juelee
    belom cube belom tau ek??

    ckLah
    insyaAllah...tp mase tuh sy dah tua la kak...
    tak larat nk pi teluk intan...

    ReplyDelete
  5. Cantik gambar tu dan kelihatan sedap sekali

    ReplyDelete
  6. hebat aa kelab kompang ni.siap ade blog tu. nice!

    ReplyDelete
  7. pokok serai dlm perahu
    belum terai mana nak tahu

    oklah tuh chekgu BH...berkenalan dulu..

    ReplyDelete
  8. perkhhh...meriah sehhh..

    tengok gambar makanan tu, sungguh berahi sekali.. hehehehe

    ReplyDelete
  9. Aktiviti makan adalah pelengkap bagi segala aktiviti... tak gitu chekgu.

    Bagus jugak sekolah ada kumpulan kompang sendiri.

    ReplyDelete
  10. Mus Dk
    rasenye sesedap mata yg memandang...

    Mr PenyuBiru
    erm, strategi nih...

    secangkir madu merah
    kalau padi katakan padi, tidak hamba tertampi2..
    kalau jadi katakan jadi, tidak hamba ternanti2...
    heheh

    maza
    tgk makanan berahi takpe, tak dose..
    tpi kalau tgk gmbr org berahi dose...hiks..

    TokNabe
    yes...makan itu keperluan, bukan kehendak...hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png