Three-Layer Milk Tea & A Cheese Naan Tandoori...

Lepas berpenat lelah, melayan karenah budak yang pelbagai ragam, pelbagai warna selama kurang lebih 5 jam...ape salahnya kalau kita meluangkan mase dengan rakan sekerja dan berborak sambil bersantai melepaskan segala yang terbuku di dada.

Tu dia...
Intro tak boleh blah...
Saje je laa...sebab memang kami; member yang kamceng akan cari satu hari dan kami akan melepak sambil berbual kosong dan makan2...
Lazimnya kami akan makan di Pak Li, tapi kali ni kami tukar venue pulok...
Di Khalifah Restoran, Seksyen 3 Shah Alam...

Kami pekena, teh 3 layer special!

Teh 3 layer ni memang signature dish di beberapa kedai mamak sini. Teh tarik biasa yang kita dok selalu minum kat kedai mamak biase takde layer cenggini.
Tapi kat certain kedai, mmg ade teh 3 layer nih..

Kenapa 3 layer? Dalam satu gelas besar, lapisan terbawah adalah air gula melaka, teh di tengah dan susu cair di atas sekali.

Rasenye camne?
Rase teh tu mmg dah lari, tapi lebih kepada rase cendol...
Pernah makan cendol? cemtula lebih kurang rasenye...

Ok laa, takyah cakap banyak, korang jamu mata je dengan Naan Cheese + Tandoori ni...
oke?
Naan Cheese, ok-laa not bad...sekali dengan kari dan spearmint chutney...

Tandoori yang ok-ok jugak...boleh laa...

Hidangan dari atas...

daripada 5 ahli meeting, 4 telah mengorder 3 layer teh...

sebelum dikacau oleh syaitan si peminum...


selepas dikacau...

kasi close-up sket!

depan kedai ni boleh tahan banyak pulak merpati jinak ni, dipegang tau pulak larik...
sekali ingat2 tempat yang banyak burung merpati cemni cam kat kuil kan??
huhu

Jadi kalau berminat dengan iklan teh 3 layer ni, boleh la try pi kedai makan nih...
Belum try belum tau kan???
Oke laa...tu je kut...

ps: arini Abah ngan Mama pi Sarawak. ade sponsor holiday katenye...
Aku amik cuti rehat khas sebab nak hantar dorg ke airport. semoga mereka selamat pegi dan selamat balik...amiiin....

22 Superb Comments!:

  1. Sila pos ke Alor star semua makanan yg sedap tu ye.....masuk dlm buku tiga 5 tu tau...

    ReplyDelete
  2. Khalifah ??
    Seksyen 3 ??

    Hmm ...
    Nak kena g cuba nie

    ReplyDelete
  3. Zyma Saad
    erm...jauhnye...mai la sini...

    pB
    kene try kak, baru tau...

    ReplyDelete
  4. Di Kota Damansara ia dikenali sbgi teh special Khalifah..

    sbbnya restoran tu aje yg menawarkan teh seumpama itu. huhuhu . tu pun kat seksyen 5, Kota Damansara!

    Selamat hari raya, Cikgu! hehehe

    ReplyDelete
  5. ari tue pun mmber blogger suggest minum teh 3layer ni..
    tapi kite xpernah try lagi..hihih

    ReplyDelete
  6. maza
    waa....ade name lain ye bro??
    baru aku tau...
    tehnye ok-ok je...

    @--- Sueanne ----@
    kene try la sueanne...baru tau..

    ReplyDelete
  7. wei! aku dah la tgh lapor ni. sedap tuuuu!

    ReplyDelete
  8. hani@debumelukut
    huhu...pi la try kak...

    hayad
    jom kedai mamak!

    ReplyDelete
  9. dijamin sedap!!!!

    meh wa tolong promo ~


    ALAHAI TUAN-TUAN, PUAN-PUAN JEMPOWT2 MINUM TEH TARIK 3 LAYER! TAKUT GEMOX WA ADA JAMU! JAMU MONTOK, JAMU KURUS SEMUA ADA ~ JEMPUTLAH MINUM!


    kahkahkahkah ke'dah nyer ... >______<

    ReplyDelete
  10. giler..
    memang mengacam teh tarik dia..
    mesti kena try,cuba, test..

    ReplyDelete
  11. The Hobbit Frodo
    gile arr...promote ubat ke promote teh tarik nih?

    ken_Tank91
    erm...ok ke?

    ReplyDelete
  12. Kami panggil Roti Tempayan.....
    Sedap tudimakan panas-panas....

    ReplyDelete
  13. sodapnyerr teh 3 layer tewww.. ahaks

    ReplyDelete
  14. xiiinam
    sejuk ke panas pon sodap!

    en_me
    sedap la jugak...
    jom pekena...

    ReplyDelete
  15. lamanyaaaaaaaaaaaa tak mkn tandori roti nan
    dulu2..mlm2.....keluar berduan2 hanya makan2 santai kt kedai mamak..tinggalkan anak2 tido kt rumah..hehehe

    ReplyDelete
  16. Kujie
    cerita akak ni ade iras2 ckLah laa...
    hampir sama...
    mmg romantik..

    ReplyDelete
  17. Salam bro, jangan dapat penyakit 3 layer udah..haha jantung, kencing manis ngan darah tinggi..haha

    ReplyDelete
  18. imanshah
    tak baik laa...mintak simpang...
    huhu

    ReplyDelete
  19. jom try 3 layered tea kat restoran pelita sec 9 plak minggu ni...
    mau tak?

    ReplyDelete
  20. eiei ayam tandoori dia langsung tak meliurkan aku T__T Penang is better weh! kalau ko dtg Penang,aku bawak ko kat 1 maple ni. sure ko akan termimpi2 tandoori dia T__T

    ReplyDelete
  21. princess damia
    aku takde hal...set!

    yOnnA
    ko mmg, tak heran kan??
    aku suke kapitan tandoori...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png