Pelancaran Bulan Bahasa 2009

Salam.
Lama rasenya tak update cerita dari bumi bertuah ni.
Bukan ape, lepas terjebak dek kerana berangan hidup nak jadi peladang berjaya, aku teralpa nak update.

Takpe la, sekarang ni aku dah free sikit. Boleh update.
Update pun bergambar.
Boleh kan?

Dalam sibuk berFARMVILLE tu, aku sempat lagi mensibukkan diri dengan aktiviti sekolah dan personal aku.

Isnin lepas, kami buat pelancaran BULAN BAHASA PERINGKAT SEKOLAH 2009.
Selama sebulan; Oktober ni akan dijalankan banyak acara sempena dengan bulan ni.
Aku macam biase, MC tetap yang akan mempengerusikan majlis.
tak hidup majlis kat sekolah aku tanpa aku sebagai penyerinya

Aku selaku tukang pegang mic untuk adik kure2 yang comel ni... Kiut sangat...


MC selaku pemimpin nyanyian lagu tema Bulan Bahasa 2009; Budi Bahasa Budaya Kita dan Bahasa Jiwa Bangsa.

lagi aksi comel si kure2....

selaku pemegang mic yang setia, adik ni sentiasa akan berundur menjauhi mic. makin lama makin jauh, makin ke belakang. budak ni petah boleh tahan... dan boleh menghafal cerita yang sgt panjang...tabik!

GB memalu gong sebanyak 3 kali menandakan bermulanya Bulan Bahasa Peringkat Sekolah 2009.

deklamasi puisi karya Usman Awang: Ke Makam Bonda sebagai persembahan penutup....

inilah penyebab aku terlalai menjadi pengupdate cerita dalam belog hijau nih.
Ade lagi yea...
Tapi sampai sini duluan yea...
Dan aku semakin gile facebook nih...


16 Superb Comments!:

  1. hehe...comelnye kura² hijau itu.

    takpe.ko layan la farmville tu puas².sampai satu ketika nnt ko akan bersara sendiri.cam aku.hehe...

    ReplyDelete
  2. haish takder muka lain ke jadik MC..haha

    ReplyDelete
  3. Berladang jugak ye chekgu BaniHassim ni rupanya.

    ReplyDelete
  4. PenyuBiru rasa terancam dek Kura2 Hijau hehehe

    ReplyDelete
  5. Ko dah giler facebook pulak. Nasib aku belum kena virus tu walaupun ramai yg nak sebarkan kat aku hehehe

    ReplyDelete
  6. Bagimana rupanya kalau MC pula yang memakai baju kure - kure ? Hehehe

    ReplyDelete
  7. Mr PenyuBiru
    jeles ek ngn kure2 tuu??
    haha
    rileks laa...semua pun mahkluk tuhan jugek...haha
    aku tgkla nk bersara bile...

    imanshah
    aku takmo, dorg yg bagi...
    pasrah je laaa..

    ♥chentatiku♥
    meh la jadi cekgu...

    TokNabe
    gile kemaruk nih...

    Yunus Badawi
    hahaha
    FV ni jgn terjebak, kalau dah terjebak, abes laa...

    Abang Long
    erm, MC tu mungkin akan kelihatan lebih comel..haha

    ReplyDelete
  8. Salam CBH...Akak kalau tengok persembahan anak2 comel cam gitu mesti berlinangan air mata...wah ...tersentuh betul..1..dah lama aku tinggalkan zaman itu...2...dah besar2 anak2 akak..3...berbakat nya hamba Allah ni...4...anak sapelah budak tu..mesti bangga gila mak bapak dia..aduss comelnya.......apa2 pun teringin gak Akak nak tengok CBH berbaju kure2 tu(hihihi)

    ReplyDelete
  9. ler chekgu pun terjebak gak ekkk..hahahah
    baik berkebun betul2x..boleh gak kuarkan peluh2 tue..hihihi
    comelnya adik kure2 tue..kim salam kt die ye..heheh

    ReplyDelete
  10. amboi amboi chekgu itewww asyik jd MC aja

    ...>> akak masih belum terkena badi petani maya tu..

    ReplyDelete
  11. cikgu, comel sangat kure2 tu.. geram la kat dia, rasa nak cubit2.. kahkahkah..

    ReplyDelete
  12. Watierman
    waa...nostalgik ye kak??
    takpe...nnti tunggu cucu pulak kut..hehe
    saya tak berpakaian kekure pun dah nmpk cam kekure...hehe

    @--- Sueanne ----@
    insyaAllah, kalau jumpe budak kure2 tuu...

    kuIna LadyInRed
    dah org lain takmo, kite amik je laa MC tuu
    kalau takmo kene badi FV tu, jgn try...

    H.R PuTeRa YuSoFF
    yeah, btoll!

    ReplyDelete
  13. heh,dulu punya susah nak nampak ko update. sekarang ni asyik update ko berkebun je kat HOME aku T__T hhahhaa. tak bosan ka game tu weh :p

    kat sini pun, byk gile banner bulan bahasa ni haha. pagi2 mesti teringat kat ko sebab aku akan lalu kat banner2 tu :p

    err comeynya adik kura2 tu. motif kostum?

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png