Open Haus lagiii....??

Salam semua...
Dah le...penat buat entry pasal open haus ni.
OK, janji ini last.

Mase open haus di rumah cikgi2 sekolah aku.
Kenyang gile. Penat sebab jauh berjalan, dan banyak mentekedarah makan..

Laksa Utara kak Behah...sedap...
tapi nikmat sedap tak dinikmati sepenuhnye sebab terlalu kenyang...
huhu

aku tersandar di pinggiran tangga sebab terlalu "warek"...

Tangki air landmark Taman Perumahan Bukit Putra, Klang...
ramai cikgi2 sekolah aku beli rumah kat sini...

aksi dalam rumah yg dikunjungi: rumah Kak Behah, rumah Kak Fathiyah...
rumah Kak Seeta takdak dalam gambar...

rombongan cik kiah ke Bukit Putra..

Dah laa...dah nak habis pun syawal nih. Masuk pulak deepavali.
Kat kawasan kejiranan aku ni, tahun ni kemain lagi dorg main mercun. Berdentam-dentum.
Seksyen2 lain pun same, sampai ade yang call polis.
Dalam FB pon, ade jugak kengkawan yang merungut sebab mercun mengganggu ketenteraman..
huhu..

Ape2 je laa...
Selamat Hari Deepavali..
Dan selamat bercuti utk sekolah yang bercuti lagi esok, cuti yang kena ganti sempena Deepavali...
Tapi sekolah kami tak cuti...ok la tu...
Cuti pun bukan boleh buat ape..Makan-makan-makan..

Daaa...
:)


17 Superb Comments!:

  1. wah...wah...wah....kemain lagik ek gi menjamu selera....
    atur umah ikut time makanla...hehehe...
    jimat blanje....hehehe...

    lepas ni kenala banyak bersenam yea...nak membuang segala lelemaks yang menjengah..hehehe..

    ReplyDelete
  2. DUN Behrang 2020
    meleleh, lap sket...malu laa org nmpk...
    hehe

    lillies
    tau xpe...riso nihh

    ReplyDelete
  3. Jumpa lagi Syawal akan datang..he..he..



    'Warek' tu dalam bahasa banjar bermaksud 'ketek'.
    Alaaaa, yang orang Jawa sebut 'monkey' tu....

    Kalau kenyang...orang jawa sebut 'wareg'!
    Kalau ditampah imbuhan jadi 'kewaregen'.
    Sekian...kelas tutorial Jawa ku. He..he..

    ReplyDelete
  4. Belum habis lagi acara makan-makan. Tak apa rezeki jangan ditolak....

    ReplyDelete
  5. xiiinam
    terima kasih cikgu bhs jaweku...
    tak boleh silap sikit taw...ye la, ye laa...
    akan diedit...huhu

    TokNabe
    tau xpe...hehe

    ReplyDelete
  6. Lepas ni letih la nak maintain balik berat badan kan??
    tgok photo laksa tu, kalau akak pun tak tolak dah..terlior sungguh.

    ReplyDelete
  7. bestnya makan.. mmg susah nak control makan.. lebih-lebih lagi makan free

    ReplyDelete
  8. laksa tue mmg pekat ke chekgu?..
    xde kuah ekk..

    ReplyDelete
  9. hani@debumelukut
    betol, nk turun sket punye payah...

    Mus
    btol, free mmg sedap, tk yah bayar...

    Jard The Great
    atu xpe, org yg suruh. kite pi je laa...huhu

    @--- Sueanne ----@
    ade, tersembunyi...

    ReplyDelete
  10. Rezeki jgn ditolak hehehe
    Pergi ke rumah org kalau kita tak makan tuan rumah kecil hati....

    ReplyDelete
  11. apasal tak bawak tuppaware...
    leh bawak balik makan kat umah..
    lagi nikmat
    sambil tengok tibi..

    ReplyDelete
  12. Yunus Badawi
    ye laa...tuan rumah kecik ati, kite yg besar perut nnti...huhuh

    kuina
    segan laa nk tapau...huhu

    ReplyDelete
  13. makan jangan tak makan
    bila lagi?
    dah habis syawal tak ade lagi temasya makan...

    ReplyDelete
  14. kalau dh kenyang...yg sedap pun nampak x selera kan heee

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png