Mereka Pergi....

Image source: goblin chronicles

Kuching, Sarawak.

Selepas tertangguh, akhirnya mereka pergi jugak berseronok bercuti ke Borneo Island Resort, Kuching...

Mereka dah pergi untuk merehatkan diri dan bershopping...
Selama 3H 2M...
Konon2 berbulan madulaa tu...

Tinggal kami adik-beradik ni kat rumah...
jadi orang bujang la kunun2

Aku sempat amik cuti rehat khas (CRK) untuk hantar mereka ke airport...with my brothers...
Kami hantar ke LCCT semalam, dekat jam 9 lebih mereka naik flight....
Konon2 aku cuti la Jumaat semalam...tapi akhirnya lepas selesai hantar Mama & Abah, aku ke sekolah jugak sebab ade urusan sekolah dan jugak Potluck...
Nanti aku cerita...
Huhu


papai mama and abah...have a nice holiday... come back in one piece yea...


the quite and isolated LCCT...


during luggage check-in...


the spacious LCCT...

the last hug and kiss before the departure...mmg dorg ni anak2 yang manje...
nyampah...! ^__^


Aku 1st time sampai LCCT ni. dan aku rase ok than KLIA. KLIA sikit punye skema...
Nak parking susah, nak turunkan org susah, nak carik toilet pun susah...evertythings serba susah...
tapi di LCCT ni mmg senang...tak rase kesusahan dan keskemaan di KLIA...
Semuanya senang..

Okelaa..
Esok petang kena amik dorg pulak...InsyaAllah...
Aku sempat pesan Mama untuk shopping ap2 souvenir dari sana..
Manela tau aku boleh nak bagi kat korang ke kan??
Thru contest belog aku ni ke kan???
Tengoklaa nnti...
Daa...



22 Superb Comments!:

  1. hujung minggu depan cikgu boleh pegi pulak..... cuti panjang sikit.

    ReplyDelete
  2. Nape pegi sekejap aje? Dah alang2 pegi, kalau aku paling tak seminggu hehehe

    Dah dekat 3 tahun aku tak pegi Kuching. Apa kabar kucing2 aku yg kat roundabout tu agaknya? hehehe

    ReplyDelete
  3. TokNabe
    erm...apsal lak hujung mgu depan??
    bukan deepavali ke??
    huhu

    ReplyDelete
  4. Yunus Badawi
    erm...cukupla 3H2M...
    tu pon org nk bagi...huhu

    kucing2 yb semua sihat2 je...

    ReplyDelete
  5. Akak pernah pegi Kuching masa my eldest sis dan BIL b`sanding. BIL org Kuching,S`wak. Dapat la makan kek lapis S`wak.

    A`ah kan YB...apa khabar gamaknya kucing2 kat roundabout tu ekkkk?? Meowwwwwwww....meowwww.

    ReplyDelete
  6. Zyma Saad
    sihat2 jak kuching2 kat sinun tok...nak??
    huhu

    ReplyDelete
  7. ko macam jeloussss je mak & abah ko gi berbulan madu...

    ReplyDelete
  8. salam bro, contoh yang terbaik bagi pasangan yang telah berumahtangga..so sweet..:)

    ReplyDelete
  9. hmm entah bila lah maza boleh terbang ke sana ek?

    selagi masalah takutkan kapal terbang ini tak hilang, jwabnya nak gi kuching bersampan ajelah.. erk! boleh ke?

    hmmm

    ReplyDelete
  10. tak ikut sbb jaga rumah yer...

    jaga tucen2, ayam itik.. kerbau lembu ...
    hahaha..

    ReplyDelete
  11. saya amat suka tgk couple tua yang saling berkasih syg gni!!!

    ReplyDelete
  12. n@m@n
    lebih kurang laa...biarla dorg...

    xiiinam
    tak baik la kak...

    Shifu67
    mmg jeles pun...

    Fly
    mmg shweet shangat...

    maza
    siannye takut naik flight...sampai bile?

    kuIna LadyInRed
    sian kt kitorg kan?

    ♥chentatiku♥
    tu yg elok kan?

    en_me
    erm...huhu

    ReplyDelete
  13. wahhh romantiknye mak ayah chekgu...:p

    kite xpernah g kuching lagi chekgu..
    ntah bile la boleh g sana..huhuhu

    ReplyDelete
  14. @--- Sueanne ----@
    samelaa kite, tak pnh ke kuching..
    naik flight pun tak pnh...sobsob..
    sian kan??

    ReplyDelete
  15. nak hadiah T__T nak kek lapis T_T nak keychain sarawak T__T contest nnt kasi aku menang eh hahaa. hari tu penyu menang. sipi siot T___T semua asyik nak refresh page ko ja hahaha

    btw,eerr manja nye abg2 ko :p ehh abg kan? hahha well,anak laki manja la ngan mak :D ko tu je tanak tunjuk dalam blog kan? haha

    ReplyDelete
  16. yOnnA
    erm..itu adik2 aku laa...
    aku tak manje, aku bese2 je okkay...haha

    erm, tgkla camne pasal contest tu yea...

    ReplyDelete
  17. ok apa klia. ko belum tengok airport islamabad lagi. hehe :)

    ReplyDelete
  18. KNizam
    erm...bag org bese2 cam aku ok lagi lcct...
    utk org yg nk pi pakistan cam ko lain laa...haha

    ReplyDelete
  19. meow..meow..
    negeri saya tu!
    kalu ke sana wajip
    makan
    laksa sarawak, mee kolok, mee sapi, kek lapis, umai.. dan banyak lagi!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png