Jalan-jalan, Makan-makan, Gosip-gosip... :P

Salam semua.
Salam makan2...
Terus kepada entry.

Kami; aku, cikgu robbie, cikgu MS, cikgu PD, cikgu LynWafa, cikgu maria ke IKEA DU. Untuk beli sedikit doorgift untuk jamuan akhir tahun BKGK nnti...

Diorg bukan AJK BKGK, tapi aku mintak tolong mereka since mereka adalah kawan2 aku. Dan dorg memang suke jalan2, makan2, gosip2 nih...hehe

Sebelum bershopping, kami singgah makan di cafe IKEA ittew. Dan macam biase, inilah menu hot-nye...Sila makan hati... :P

Swedish Meatballs...10 pcs for adult

Bun wif soup...

muffin wif chocolate what ever laa...sedap!

chicken wings...

daim cake yang manisshh shekali....

a complete wholesome...wif soft drink.

Swedish meatballs...5 pcs for budak2 cam aku nih

Kalau sebelum ni, aku ade gak pi IKEA, order makan sampai terbelahak. Tak larat nak habis.
Si perut stokin dan tong sampah tukang habis, pun tak larat nak habiskan.
Tapi kali ni aku order dalam set yang small laa...tapi still variety.
Tak kisah laa...yang penting, kenyang kann??

3 trolley-ful of stuffs..gile laa...sib baik la dtg naik wsih cikgu PD...
tq cikgu PD... :)

Mase kami bayar untuk barang2 ni semua, memang la jenuh. Korang bayangkan bende yang kecik2, cam tupperware dengan jam dinding sebagai doorgift sebanyak (85 x 2)bijik.
Dengan kempen anti-plastic bag yang IKEA dok war2kan, jenuhla kena beli beg plastik. Sehelai beg plastik 2o sen.
Dengan barang yang banyak tu, korang agak2 banyak ke tak beg plastik yang dipakai.

Mungkin niat IKEA berkempen anti-beg plastik ni looked sincere for the sake of the environment, but aku boleh nmpk hidden agenda di sini. Kan?
Can't u see it?

Ermm, dengan cara menjual beg plastik tu yang lazimnya diberi secara percuma di mana2 tempat lain, keuntungan IKEA dah berlipat2 kali gandanya...
Sudahnya barang2 tak berapa nak tahan, looks fragile...tapi entah laaa...
Biar laaa..
Kami menyokong IKEA sebab IKEA kadang2 suke buat sale untuk jual barang2 renyah dan remeh-temeh tu dengan harga yang berpatutan.

Kalau nak beli barang perabot sebenar untuk rumah, bagi aku IKEA bukan tempatnya...
Itu pendapat aku...huhu

mereka peng-yu aku yang boleh diharapkan... :)
Best Friend Forever - BFF...hehe

Ni satu lagi signature meal/dish yang korang kene try kalau singgah IKEA. Singgah bukan untuk shopping perabot, tapi untuk makan.

Kalau korang nak kluar dari market hall IKEA tu, betul2 depan cashier ade kiosk jual hotdogs and currypuffs.
Kat situ ade jual satu karipap yang sangat sedap. Kalau lepas bayar, jangan lupe untuk tapau.
The price is only RM1 per piece. Agak besar dan reasonable.

Selalu aku datang, aku tapau 1/2 dozen sebab sebijik dua mane cukup...huhu
Apa yang istimewanya karipap ni??

inilah karipap IKEA ittew....

belahan dedua karipap.
Sila perhatikan bende yang berwarna putih itteww...

haa...inilah yang istimewanya.
terdapat telur yang dibelah 1/4 di dalamnya.
intinya pun not bad.

so, lepas ni, kalau singgah IKEA ini adalah menu wajib tapau...hehe

Oke laa...tu jea.
Jumpe lagi di hari lahirku...
Huhu


17 Superb Comments!:

  1. Jalan-jalan, makan-makan = Akak PALING SUKEEE.
    Gosip-gosip = Akak PALING TAK SUKA. Nyampahhhh!!

    Swedish Meatballs tu sedap ekkkk??? Ni yg Akak tak boleh tahan nengok nihhhhh. Ko tu la...asal tunjuk kat sini?? Len kali pos ke Alor star sama tauuuuu. Baru la ADIL dan SAKSAMA. :)

    ReplyDelete
  2. Errrkkkk,Akak yg 1st ekkkk??
    Best...best..


    :)

    ReplyDelete
  3. chekgu!!!dahlah saye dlm mood *malas masak*
    pastu chekgu gi tayang pulak makanan yg sedap2..

    ish!!!benci2!!!sila belanja saye!!!

    ReplyDelete
  4. Ya Allah! Entry mendera jiwa dan raga! elok2 aku tak teringin anak g IKEA terus rase cam mengigau2 nak pegi!!

    isk! kejam!!

    ReplyDelete
  5. Zyma Saad
    1st come 1st serve...huhu
    camne nak tapau...
    tunggu ikea bukak kat alor setar boleh?
    nnti kalau saya mai alor setar, say belanje..oke??

    ♥chentatiku♥
    camne nk belanje...huhu
    belanje gambr je laa...huhu

    ~mrs azmi~
    hehe, kejam2 manje je...

    ReplyDelete
  6. ibuayu kalau gi IKEA pun mesti pekena meatball dia aduh...sedapnya..nasib baik kat melaka ni tak de ikea

    ReplyDelete
  7. ibuayu
    doa2laa mintak ikea nk bukak branch kat melaka... hehe :P

    ReplyDelete
  8. aku p IKEA mkn kt McD je..hoho..

    x habaq awal2...

    sstgh brg IKEA je yg boleh dibeli..

    yg lain tengok je la

    ReplyDelete
  9. n@m@n
    demo tak tanyo...
    len kali pi IKEA takyah beli brg ikea, tapi pi makan kat restaurantnnye...
    tau??

    ReplyDelete
  10. Wuuisshh. Suka giler la kat cheese! Suka tgk gambar meatballs yang diladung limpahan keju tuh.. Lama tak makan..

    ReplyDelete
  11. Terliur la jugak. One day ckg belanjala saya makan menu kat atas tu ok!

    ReplyDelete
  12. blog ko dah jadi cam blog jalan2 cari makan aku tengok haha, takpe aku suka, tak pernah lagi pergi ikea ni

    diorg jual perabot yg design punya kan, tapi makanan pon sedap2 je nampak hehe

    ReplyDelete
  13. beli set hotdog tu pon murah kan? rm3 ja haha. tapi aku x pernah beli pun..

    eh ko g ikea ni mmg utk mkn makanan heaven tu kah? haha T__T takpe.dekat.jeles ah tgk meatball dgn daim T__T

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png