Gendang Gendut Tali Kecapi I..

Rendang + Lemang penat memasak malam ke pagi...lalala...

Kalau dah namanya Raya, haruslah sebulan kan? Dah sebulan, haruslah sepanjang tu ade open haus di sana-sini. Masing2 nak anjurkan open haus, mungkin ade yang nak raikan kawan2 dan sahabat handai, nak show off rumah, atau nak tunjuk skil memasak dengan sedap.
Tak kisah ape pun sebabnya bulan ni bukan bulan untuk di tembolok untuk berehat...
Memang dikerjakannya cukup2....nasib laaa...

Okela, entry dimulakan dengan potluck. Potluck ringan2 je, anjuran kami. Tapi hampir semua cikgu pagi dijemput.

inilah GB kami...aksi ketika makan...
no komen...huhu

masing2 dah open table masing2 ....
layan je kakak2 semua yea...


time aku dok snap ni, entah apela kak behah dok ngomel...

Selain menu lemang + rendang hasil air tangan dan peluh cikgu Princess Damia kat atas tu, kami ade jugak menu lain...

Spagetti pedas chekguBH....should be thicker kan?

sos spagetti pedas ittew...

kite ade laksam cikgu muslimah solehah...

kite ade, puding truffle cikgu robbie ryzal ismail...(?)
whatever...


Kalau tak pose, tak sah kan?? SO, aku just bagi chance kat kawan2 baik aku tu...
Kalau tak kenal, aku bagi kenal okeh...
Kami memang kawan baik, insyaAllah...

baju biru; cikgu MS, cikgu ryzal, cikgu PD, cikgu sy. azlin...

aksi makan: cikgu zul emran, cikgu nasuha, chekguBH...

Sebenarnya, kami plan buat potluck ni adhoc je. Jadi tak proper sangat, but aku rase i went oke and smooth. Bukan kami nak show off atau ape, sekadar menjelaskan niat nak ajak open haus tak semua boleh dijemput. Jadi, kami ajak makan di sekolah je...

Semua juadah sedap, semua juadah memuaskan...

Oke laa...
Jumpe di entri yang akan datang..
Aku akan carik mase untuk diluangkan kat belog kawan2 semua...rindu laa...

Kami puas hati, gendang gendut tali kecapi....sambungkanlah kalau berani..!



24 Superb Comments!:

  1. bila nampak lemang pada waktu² skang baru aku terliur nak makan,masa raya itu hari bukan main sombong lagik.huhu

    ReplyDelete
  2. Bila puasa2 ni tak sabar pulak nak tunggu raya...puasa baru dua hari...ada lagi 4 hari...ye..ye..nak raya..kena buat nasi impit..ketupat...rendang...lodeh...sapa nak makan??...Akak lah!!!

    ReplyDelete
  3. Betulke spagetti tu ko yg masak? Lain kali bolehlah ko buat lagi utk rakan2 blogger pulak hehehe

    ReplyDelete
  4. uikkk....adoilah...mcm mana program diet bln ramadan tu....ke lautttttt sudahnya!

    hehehhe

    ReplyDelete
  5. niat kita cuma satu..
    agar majlis sebegini dapat meapatkan silaturrahim sesama kita..
    betul tak?

    ReplyDelete
  6. weh..
    ko lupa amik pic sago puding kak maria ek..?
    kecik ati dia kang..
    sedap tau puding dia tuh..

    ReplyDelete
  7. Open house ni ada hikmahnya...Dapat mengeratkan tali silaturrahim sesama kita :)

    ReplyDelete
  8. apasal aku nmpk ko mcm dah kurus dlm gmbr last tu...

    apa rahsianya??

    errr?? ko edit gambar tu eh??

    hahahaha....

    ReplyDelete
  9. makan yeop, jangan tak makan...ghaya dah nak habis ni

    ReplyDelete
  10. Sakan ekkkkk.....

    Deepavali tak lama lagi ni.....maruku mana??

    ReplyDelete
  11. lemang dengan rendang memang satu pasangan
    yg sama padan hehe

    ReplyDelete
  12. Mr PenyuBiru
    padan muke, sape suh sombong sgt...

    Watierman
    sabar kak...msak sikit2 je...janji rase...huhu

    Yunus Badawi
    jgn tatau aku tak pandai masak...hehe
    nk buat utk blogger? lain kali insyaAllah...

    Kujie
    ke laut dah kak...dah tenggelam dah pun...

    princess damia
    aku tak terperasan laa bende tu...

    ♥chentatiku♥
    pandai sambung yea...hehe

    Na Shari
    btol...setuju..

    ku tak sempurna
    haha...tak baik la ko...
    aku tak edit, tapi pose tu yg mempengaruhi..huhu

    KamiKreatif
    ni ari jumaat aritu...

    imanshah
    jemput makan...

    kuIna LadyInRed
    deepa-raya????huhu

    Zyma Saad
    muruku belom beli kat little india..kene shopping laa..hehe

    zino
    macam kapel lak ek? mcm pinang dibelah dua...huhu

    ReplyDelete
  13. Uik... lapor aku tengok la.. cam sedap jer..

    ReplyDelete
  14. lepas lepas raya ni mana nak cari lemang? teringin pulak bila tengok gambor kat sini... masa raya hari tu mcm tak heran jerk..

    ReplyDelete
  15. ayu jer cikgu yang kat belakang tu ..tudung kaler pink

    ReplyDelete
  16. aduh semua orang buat entry makan ni hehehe

    ReplyDelete
  17. terliur tgk lemang,tapi aku x terliur tgk rendang hhaha. but must be sedap kan? raya thn ni x puas mkn lemang T__T

    ko nih,buat ah open house lain kali hahaa. boleh aku terjah. teringin weh nak jumpa hang :D

    ReplyDelete
  18. whoa ... aksi GB adalah aksi yg termahal sekali cikgu. wa x pokes makanan dah ... xoxoxoxo


    >>_____<<

    ReplyDelete
  19. nazz
    lapar pi carik makan...

    secangkir madu merah
    haha...bende dah takde baru nk carik ek?

    pB
    tula mak lampir bertudung pink...hehe

    h
    hehe

    yOnnA
    insyaAllah Yonn...tunggu tahun depan... :P

    The Hobbit Frodo
    tak baek la ko...pokes kat makanan skg!

    ReplyDelete
  20. ko buat sendiri ke itu spaghetti. nampak best plak. hehe :)

    ReplyDelete
  21. KNizam
    haah..sendiri bikin...sedap kut..nak?

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png