Ramadhan's Special: Blog Buddy di Belog Anda!

Salam Ramadhan.
Salam Blog Buddy.

Kata2 jahat mencebik:
Mentang2la cuti sekolah sekarang ni, chekguBH galak betol buat tutorial. Macam pandai...
haha (ni aku je yg memandai...)


Ini adalah kontinuasi (ade ke word ni dalam Kamus DBP edisi ke-4) daripada tutorial sulong chekguBH tentang cara untuk Blogger Tutorial : Letakkan Blog Buddy di Blog Anda.

Mungkin ade permintaan. Ade yang kata hijau bukanlah warna universal.
Takpe, aku terima.

Jadi, sebagai alternatifnya, aku buatkan warna baju BHs dan BHrinas ni ikut warna yang sesuai dengan taste masing2...
Taste kan lain2...

Sebab ikut kate Uncle KSW

sambil tangan dihayun ke atas dan ke bawah ala2 KSW,

Hanya Jauhari Yang Mengenal ManiamManikam

atau
English Proverbs-nya


Beauty Is In The Eyes of The Beholder
(ye ke?...belasah je...)


Oke laa...terus kepada main business.
Untuk itu, aku dah uploadkan...korang cume perlu pilih, copy-paste url untuk image tu.
rujuk entry berkaitan.
Rujuk entry ni yea... Blogger Tutorial : Letakkan Blog Buddy di Blog Anda.
Copy-kan pilihan qalbu korang dan pastekan pada url image tersebut.

Faham tak?
Tak faham tanya lah yea...
chekguBH tak garang, chekguBH pun jenis tak makan orang...
auuummm.... ^__^


Pilihlah ikut suka korang :

1 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHhijau.png
2 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHbiru.png
3 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHkuning.png
4 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHpink.png
5 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHpurple.png



ataupun muslimah ini pilihan hati korang :

6 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHrinahijau.png
7 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHrinabiru.png
8 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHrinakuning.png
9 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHrinapink.png
10 : http://i135.photobucket.com/albums/q129/banihassim/trikpojokBHrinapurple.png


Erm...pilihlah semahunya.
Cuma background si BHs dan BHrinas ni masih kaler hijau sket laa...
Oke??

Orang cakap, kalau tak kenal maka tak cinta
(eh, ape kaitan..?)
Takpe laa...
Itu je kelas tuisyen aku untuk hari ni...
Selamat Mencuba....

ps: hari ni rase2 macam nak makan spageti untuk berbuka pulak...
ada sape2 yang nak sedekah spageti bagi resepi kat aku??
huhu

17 Superb Comments!:

  1. Tadi cuba juga tampal, tapi padam balik....blog ckLah dah terlalu 'hepi dipavali'. Tapi sangat sesuai untuk blog orang muda ni....

    xiiinam tu blog makcik-makcik...ha..ha...


    Sepanjang 6 hari puasa, dah dua kali puteri2 ckLah berdua tu bikin spaghetti. Mula-mula dengan bebola daging, kali kedua dengan Lala...

    ReplyDelete
  2. Saya paham cekgu...tkasih cg..maafkan saya cg..halalkan ilmu saya cg

    ReplyDelete
  3. Mentang2la cuti sekolah sekarang ni, chekguBH galak betol buat tutorial. Macam pandai...
    haha (ni aku je yg memandai...)

    ....dah buat tutorial macam ni, kalau bukan pandai, apake namanya lagi?
    Memang pandai lah ni.....syabas...syabas inspektor sahab!

    ReplyDelete
  4. xiiinam
    tgkla petang ni, kite layan spagetti...
    erm, ape salahnye raya hindu ke ape, tpi kalau akak takmo saya tak pakse... :p

    imanshah
    dah...sy tau awk budak baik..
    suke pakai ayat skema ni...haha

    xiiinam
    erm...tak pandai...
    bese2 je...

    ReplyDelete
  5. susah la chekgu..
    tak pun internet aku ni yg lembap..
    cut and paste.. pastu error..
    adoi,3 4 belas kali dah refresh..
    Xpela,nnt try next time lak..

    ReplyDelete
  6. ░♥si lampu neon♥░
    haah...
    kite ikut kehendak kasteme...
    huhu

    Faris Ibrahim
    er...takpe try lagik...

    ReplyDelete
  7. Yeah..hijau..my feveret color ever..

    hehehe...

    ReplyDelete
  8. nak wat karton tu pakai software ape ek?

    ReplyDelete
  9. Kire nilah aktiviti cekgu BH masa cuti skola yek..
    Pasni dah habis UPSR lagi sibukla cekgu kat Blog ye.. Dinosaur comel kat atas tuh kiut miut betul la sangat.. Tak sangka cekgu minat kekatun gak :)

    ReplyDelete
  10. ala shian nya chekguBH, nak makan spegheti ker? baru smalam buat spagheti, dah habis, nanti lain kali lah yer..klu nak resepi gledah lah ke blog ku..

    ReplyDelete
  11. n@m@n
    aku tak lukis sendiri, cume aku edit pakai software utk color dan transparentkan bckground...
    aku pakai paint.net (paintdotnet)

    Kakak
    huhu...
    sibuk dlm erti kata yg lain la kut...tgk je laa...
    sya mmg suke bende yg kiut...huhu

    secangkir madu merah
    huhu...insyaAllah...

    ReplyDelete
  12. Errrkkkk,e2 mcm Pokcik Karam Singh Walia....
    Muka dia pun cikgu tempek kat sini ke....
    Lalalalala :)

    ReplyDelete
  13. Comel...
    Rupa2nya untuk blogspot je ya..
    Tak ngasalah Kak Long nak nyibuk2 tampal nampaknya.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png