Maafkan Aku PenyapuBaru aka Miszhani...

Salam semua..
Salam Ramadhan.

Cerita 1
Aku dah lame tak bukak form yang aku buat untuk mereka yang nak sampaikan sesuatu kepada aku.
Kat sini. Dan bile aku bukak, ade la 2-3 email dilayangkan untuk aku.

Satu dari KakJie yang dihantar sebab nak datang lawat time Azam dirundung malang tak berbau dulu.

salam..kak jie try call & sms nombor tu tapi mgkn cikgu tak sedar..
mgkn ptg nnt , kak jie nk pergi melawat adik kt hospital...boleh bg tau no wadnya?

Itu dah setel. Dah jumpa dah pun KakJie yang berlesung pipit ittew...bersama Kak KuIna yang kiut-miut dan kini berdomain baru ittew... :)

Dua: Yang dari Kakak; teman yang selalu komen kat belog hijau aku nih...
Itu pun dah setel.

Yang ke-3 nih.
Dari PuanPenyapuBaru aka Miszhani

salam cikgu
saya rasa komen cikgu dalam

http://penyapubaru.blogspot.com/2009/03/mengiurkan-ka.html
amat tidak sesuai dan menguris perasaan para pembaca.

jika cikgu ada masalah dgn org gemuk itu tiada kaitan dengan saya serta sesiapa sahaja yang mempunyai bentuk badan seperti 'nangka'. Zaman ini memerlukan keyakinan diri serta ketabahan untuk hidup, dan tidak manis rasanya seorang guru merendah-rendahkan penampilan sesorang.

saya minta cikgu jangan la mendiskriminasikan orang-orang 'nangka' nih. Mereka mempunyai hak nak membeli/mecuba apa pakaian yang mereka mahu skalipun.
Plus, saya rasa dah 2 kali cikgu memperkatakan tentang bentuk badan yang seprti nangka di blog saya, saya amat berharap tiada komen seperti itu lagi.

terima kasih.

Yang ke-3 ni: hmm....patutlaa dah lame tak nampak kelibat belogger tu kat sini.
Rupanya aku (mungkin secara tak sengaja) telah mengguris hati si penulis. Aku tak bermaksud dan berniat sebenarnya.
Dah lama rupenye bende tu.
Baru aku perasan hari ni time aku dok kemas belog nih.

Dah tu, masalahnya dia dah privatekan belognya. Jadi, aku tak ade cara nak mintak maaf.
Pasal entrynye tu pun aku ingat2 lupe pasal ape.
Camane ek?

Kalau ade sape2 yang still ade access dengan belog tu, boleh tolong contactkan untuk aku tak? Aku betul2 mintak maaf atas kekejungan dan kebatilan dan adab bersahabat yang KakJie selalu tekan2kan tu...

Jadi, secara terbuka kat sini:

Puan PenyapuBaru aka Miszhani, aku mintak maaf di atas kekhilafan yang berlaku. Aku mintak ampun atas komen yang mengguris kata. Sesungguhnya aku tak lepas dari melakukan kesilapan.

Betullah kata pepatah tu;


sambil tangan dihayun ke atas dan ke bawah ala2 KSW,
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya
atau
Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga
atau
Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa
atau
Lidah lebih tajam daripada mata pedang.


Cerita 2
Lihatlah wajah baru (sket laa) belog aku nih....
Dah puas jugak aku godek2 template aku nih.

Ubah sini sket, ubah sana sket...Last2 ini lah hasilnya.
Sebab ape? Sebab aku tertarik dengan template satu belog nih, http://hembusan.blogspot.com/
Simple dan nice...Jadi, aku plagiat stailnya...

Tapi aku stil tak boleh buat sesempoi tuan punya belog tu...
Takpe laa...ni dah oke aku stop kejap laa...

Bukan ape, saje nak appreciate dan highlitekan member2 yang susah payah tinggalkan komen.
Ape salahnya kan?

Okey laa...
Itu jea...
Nnti aku update lagi...
InsyaAllah..

Selamat Bertarawikh....
Selamat Berbuka....
dengan ini...


Daa... :)


33 Superb Comments!:

  1. ok, awwch. kali ni ko terkena.

    takpe2 janji da minta maaf. wat pass is pass.

    ReplyDelete
  2. hijaunya....... ehehe.. chantek ar umah baru...

    ReplyDelete
  3. ░♥si lampu neon♥░
    erm...kdg2 kite tak tersengaja kut...
    takpelaa...
    yg penting, cm ko kate laa...
    aku cube nk mintk maaf...

    Jard The Great
    erm..chantek ke??
    maceh...

    ReplyDelete
  4. rajin betul cikgu.... tak payah masak ye, ada banyak masa.

    Kak Jie bulan posa ni tak sempat nak berjoget lambak kat blog kawan2...kalau yg kecik hati tu , minta maaf ye...harap2 memahami.

    Kak Jie pun pernah juga buat entri lepas geram pada seseorang.... kemudian rasa menyesal tapi dah hantar email minta maaf walaupun sampai kini tidak pernah dibalas...orang tak sudi nk maafkan kita le kot....nak buat mcm mana... itu hak masing2...

    p/s - tak g terawih..cuti bukan gastrik....haha

    ReplyDelete
  5. ....ckLah pun begitulah. Mungkin pernah mengguris hati orang, lewat entri-entri ckLah yang biasanya panjang lebar itu....lalu orang itu tidak sudi lagi berkunjung ke xiiinam, ckLah mohon ampun maaf juga sempena Ramdhan mubarak ini....


    cikgu nak ubah template cikgu macam mana pun ubahlah....yang penting, ruang komen ni, jangan sampai terlalu banyak 'toto kromo' nya.


    Err...tau tak toto kromo?
    Kata berdarah Jawa kan....


    Tak tau tanya mak....he..he...

    ReplyDelete
  6. toto kromo = tata karma = protokol lah lebih kurang...

    ReplyDelete
  7. hazeleyed
    haah...baru tukar...

    Kujie
    erm...
    org pompuan kalau tak terawih tu kite paham..
    org laki kalau tak terawih segan laa...

    xiiinam
    erm...saya rase takde toto kromo la sgt...
    hentam kromo ade laa...
    haha

    ReplyDelete
  8. salam ramadan dari kami sekeluarga

    ReplyDelete
  9. Biasalah tu dalam kita cuba memberi komen kadang2 ada yg terguris. Kita pun tak sedar perkara ini. Kalau yg empunya diri ada menegur mungkin elok juga utk kita. Supaya kita boleh meminta maaf dan membetulkan kesalahan kita. Tapi kadang2 mereka cuma berdiam diri dan menjauhkan diri huhuhu

    ReplyDelete
  10. zino
    salam ramadhan..

    Yunus Badawi
    btol la tu...
    takpe laa...kite dah usaha...

    ReplyDelete
  11. takpe beb. aku pon penah kene hentam. salah aku, aku admit.

    bese la tu asam garam dunia blogging.

    anyway cantik ko edit column atas tu. great beb

    ReplyDelete
  12. ammvoiii chekgu ittewww.. itteww ghitewww

    ReplyDelete
  13. tambahan chekgu dr ksw ittewww:

    rumah terbakar nampak asap,
    hati terbakar siapa yg tahu kann.. kannns

    ReplyDelete
  14. ░♥si lampu neon♥░
    erm...kalau tak rase semua ni, mane lah tau kan?
    lepas ni just be careful... :)

    en_me
    haha...
    amvoii en me itteww...
    kalah KSW skg...

    ReplyDelete
  15. Meminta maaf sebenarnya menjadikan kita sungguh hebat, menyedari kekhilafan yang dilakukan. Jadilah mereka yang meminta maaf dan memaafkan...

    ReplyDelete
  16. hurm,aku pernah kehilangan sorang kawan blog disebabkan entry aku. entry aku yang terang2 mmg dituju pada dia. dia mengamuk sakan,terus buang aku. aku dah mintak maaf bagai nak rak,still diignoredkan.

    well,after this ko kene alert dengan ayat2 ko la. bagi kita mungkin biasa ayat tu,tp org yang menerima tu mungkin terasa mcm pedang menusuk hati kot (ayat x leh blah)

    selamat berpuasa weh.sorry tak reply mesej hari tu.line kena bar ah :p

    ReplyDelete
  17. wah ini rumah baru, rumah nak sambut raya ek..

    kita tidak sempurna, kesalahan dan kesilapan wajib menghulurkan kemaafan, itu yg sebaiknya..

    gambar makanan iteww menggoda kalbu, auw..

    ReplyDelete
  18. yOnnA
    takpe laaa...
    aku dah redha ko tak reply msj tu... :P
    erm, lepas ni kene pikir dulu sblm komen...

    secangkir madu merah
    jgn smpai batal pose dah laa...

    ReplyDelete
  19. godek sana godek sini.. blog ini tetap hijo...
    tahun nie baju melayu hijo gak ker?

    ReplyDelete
  20. kuina
    huhu..hijau itu kan mendamaikan...
    huhu...itu tak boleh larik...

    tahun ni teringin nk kaler pepel la kak...
    tak carik lgik...tpi dah berangan nk pepel..

    ReplyDelete
  21. Waahh Cekgu!
    Masa memula baca entry ni, mata terus tertarik pada perkataan 'Kakak'. Kenapa plakla cekgu sebut2 nama kakak nih? :D (Terkejutla jugak..)

    Apapun cekgu, tak mengapa jika sekali sekala kita diperingatkan.. Anyway, Kekalkan hijau sebab saya memang sukakan hijau :)

    ReplyDelete
  22. Kakak
    selalu sebut maknenye panjang umur la kut... :)

    ReplyDelete
  23. peace !!!aku takde hal, aku cuma ckp bagi pihak kwn-kawan...plus mende nih dah lama beb...aku pon lupa pasal apa, dah 5/6 bulan kot noo

    p/s : lepas kejadian tuh aku ade la melepak2 kat blog ko...ko je tak perasan kot...lately aku bz....
    0-0 ok

    ReplyDelete
  24. kerana pulut santan binasa, kerana mulut HABIS pulut..hehe..biasala..manusia kan belajar dari kesilapan..kalau tak takde silap kita tak tau kat mana kekurangan kita

    ReplyDelete
  25. penyapubaru
    owh...ye ke??
    dah 0-0 la nih??
    sori 4 everything yea...

    peace jugak!

    ReplyDelete
  26. n@m@n
    pulut kalau cicah ngn sambal tumis cili api, pergh...
    mmg binasa pulut tu dek kerana mulut...
    salah dan silap harapi dimaafi...

    ReplyDelete
  27. baguslah dah salah mintak maaf, sekurang2 nya cikgu berani mengakui walaupun kesalahan itu tanpa disedari

    ReplyDelete
  28. haritz
    erm...takde ape sgt laa...
    kite pun kdg2 tak sedar kite buat silap....

    ReplyDelete
  29. tue yg kite takutkan cikgu..
    kite gune ayat biasa2 jer..
    tp kite xtau org tue leh terasa..

    ReplyDelete
  30. Cekgu,
    Panjang umur dan sentiasa sihat.. Ameen!
    Terima kasih tau atas doa :)

    ReplyDelete
  31. @--- Sueanne ----@
    tu arr...
    hati kite tatau kan??

    Kakak
    doa yg terbaik utk semua..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png