Lagu Tema Hari Kebangsaan ke-52 - 1 Malaysia






Hear Now : Lagu Tema Hari Kebangsaan ke-52 - 1 Malaysia

1 Malaysia

Komposer : Nik Nizam/Errie Naham
Lirik : Lokman Ghani (Lokgha)


Berdiri,
Teguh di bumi nyata untuk semangat satu Malaysia
Sepakat,
Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan

Perpaduan,
Mendapat rahmat toleransi kaum amalan bersama

Kejayaan,
Kita bangunkan satu Malaysia

Dalam capai satu tujuan
Tanggungjawab kita semua
jadi teras bangsa mulia
Kita bina satu Malaysia

**
Satu Malaysia jadi pegangan
Rukun negara teras panduan
Satu Malaysia benteng negara
Rakyat Malaysia taat setia

Repeat **

Satu Malaysia Untuk Semua.


Sumber : Laman Sesawang KPKK


Salam semua.
Aku tak de bende pasal life aku yang aku nak update tapi penat...
Kalau buat benda sorang2 memang la cemtu, penat...

Okela, aku rase sekarang ni musti orang tengah sibuk carik bende nih.
Tanye cik gooogle pun tak membantu rasenye..
Tapi lepas ni, kalau tanye cik google aku harap keyword aku ni terindeks la dalam search tu... :P

foto pencipta lagu tema. Errie Naham dan LokGha

Ni haa...
Kat atas tu adalah lagu tema hari kebangsaan ke-52 nih, dan audionya sekali.
Kalau nak download, klik link kat bawah nih...
Boleh?

klik kanan, pilih "save link as" untuk download lagu.

Ikut KSW,
Orang berbudi kita berbahasa,
Orang memberi kita merasa.


chekguBH : Kalau kita dapat sesuatu yang kita nak, kita ucapkan ape murid2??
murid2 : TERIMA KASIH.....
chekguBH : Pandai...good boy...!

Oke laa...
Enjoy carian lagu tema Hari Kemerdekaan ke-52 ini.
Selamat menganjurkan sambutan Hari Kemerdekaan ke-52 ini dengan lagu tema yang baru ini.

Aku Bangga Menjadi Seorang Malaysia.

ps: pihak swasta cam Hotfm pun ade anjurkan pertandingan mencipta lagu 1 Malaysia. Tapi itu generasi baru....



jalur gemilang kibar banihassim

Kempen Kibarkan Jalur Gemilang Di Blog
sempena Kemerdekaan Malaysia ke-52
1Malaysia, 1Bendera



20 Superb Comments!:

  1. ehehe.. kami dah start nyanyi lagu neh dlm perhimpunan.. tak besh ar..

    ku suka lagi lagu 1Malaysia yg swasta buat.. =p =p

    ReplyDelete
  2. Jard The Great
    yeah, 3rd! :P
    erm...aku pon rase cemtu...
    KPKK salah pilih kot??

    takpe, kite pasrah je...kite kan penjawat jwtn awam... :P

    ReplyDelete
  3. lama2 sekolah pagi2 assembly kena nyanyi bermacam2 lagu. Benda aku paling tak suka zaman skolah dulu hehe

    ReplyDelete
  4. kena nyanyi dalam perhimpunan ke??adoi tak best la lagu ni

    ReplyDelete
  5. Zamz
    err...dah ade dah rasenye lagu nih..

    haritz
    bukan setiap pagi pon...sekali sekala je...
    stahun sklai je kan??

    imanshah
    erm...terima je laa..
    ok jugak aku rase...takde la truk sgt..

    ReplyDelete
  6. lagu ni susah la cg...
    tahun lepas punya kira orait...
    Jom kita nyanyi...
    MERDEKA-MERDEKA-MERDEKA

    ReplyDelete
  7. Owhhh betapa Malaysianya Cikgu BH !!

    Belang2 si harimau garang
    Belang lagi Bendera Jalur Gemilang
    Belang2 si harimau belang
    Jom kita kibar Bendera Jalur Gemilang!!!!

    Pantun ntah apa2 ntah..... :)

    ReplyDelete
  8. aleh
    susah sket...tak catchy sgt kan??

    PINATBATE
    salam merdeka...

    Zyma Saad
    ok what pantun nih??
    erm...
    kite sekadar mepatriotikkan diri kite...

    ReplyDelete
  9. Satu Malaysia untuk sumer. Yeah!! Dah sign petition 'satu sekolah untuk sumer'? Dah join DanaRaya - wat duit raya sikit. Hih hiii, ada kat blog saya tu. Sila ler!!

    ReplyDelete
  10. zino
    huhu...blom hapal lagi...

    Precious
    huhu...byk yea promotekan bende2 tu??

    AZANI
    selamat hari merdeka malaysiaku...

    ReplyDelete
  11. salamm chekgu itteww..
    selamat menyambut awal ramadhann..

    ReplyDelete
  12. en_me
    selamat en me...ittew..

    secangkir madu merah
    erm...terima je laa...
    tpi dgr lame2, oke je...

    ReplyDelete
  13. sape ada dgr yg 1 lagi lagu 1 malaysia..
    tapi lagu yg 1 lg tu ada unsur2 muzik
    yg pelbagai..cam cina, india..

    klau blh nk lagu tu..best..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png