Senyumlah, Kenangan Itu Telah Tercoret...

Orang cakap kenangan zaman kanak2 antara zaman yang tak boleh dilupakan.
Zaman kite menuntut ilmu, mengenali baik budi seorang guru, berkawan, membentuk peribadi diri dan lain2....

srk seksyen 17 dulu; sekarang sk seksyen 17...

Aku sebenarnya takde banyak gambar kenangan mase sekolah rendah dulu sebab tak mampu nak beli camera. Yang ada dan mampu cuci gambar ni semua antara mereka yang berada je laa...
Dan famili aku tak termasuk dalam golongan tu...

Dah tu, memang takde gambar laa...

Tiba2, classmate aku Puan Sazalina tu, mengupload gambar mase kami kecik2 dulu kat MukaBuku aka Facebook....
Mase di sekolah rendah....
Memang oldies betol...
Ape pun, aku tak lepas peluang copy gambar tu sebagai kenangan...

Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain... kan?

kalau terer teka la chekguBH yang mane...???
Hehe...

edited: dalam gambar yg pertama, ade seorang naib johan raja lawak 3 tu...rasenye sape??
haa...cube teka....kalau pandai...

Aku tertanye2 jugak, ke manalah sebahagian dari mereka nih. Dah jadi bapak/mak ayam budak ke?
Atau masih single mingle macam chekguBH dan available lagi?

seronok jugak bile teringat zaman budak2 dulu...
alahaii...
(ini trademark en_me nih...pinjam kejap...hehe)

ps: hari ni ade makan2 baek punye, sambil LaDaP kali ke-5..
Poco2 tak dilupe...huhu

31 Superb Comments!:

  1. oldies betul ni..

    pengawas rupanya cikgu bh kite ni..hehe
    jihan tu classmate cikgu ke?

    ReplyDelete
  2. Heh hehhh ... nasib bek tak pakai seluar pendek! Zaman haku dulu pegi skolah pakai skirt, masa PJ pakai sluar pendek jer ... Ayoyooo ...

    ReplyDelete
  3. Zaman kanak - kanak adalah zaman paling bahagia.

    Cikgu mula bercinta waktu umur berapa tahun ?

    Soalan serius ni ...!

    ReplyDelete
  4. zaman kanak2 adalah zaman yg paling manis dlm hidup seseorang.. kalau lah aku boleh putar waktu....

    ReplyDelete
  5. NuR
    haa..classmate mase drjh 5 je...

    imanshah
    tekalaa yg mane satu...

    Precious
    aku berenti pakai suar pendek time awal tahun darjah 3...
    ade gak gambar pakai suar pendek..huhu

    Abang Long
    erm...jawapan serius nih...
    tak pernah!
    boleh ke jwpn ni abg long??

    ReplyDelete
  6. secangkir madu merah
    malang tak boleh nk putar waktu kan???

    zonaku
    huhu...terindah kan??

    ReplyDelete
  7. Hish..Comeyla pengawas tue..

    Jehan mesti yg xpakai tudung tue kan?

    ReplyDelete
  8. Salam Cekgu!
    Dah lama rasanya tak menyinggah ke blog.Saya perasan dah ada upgrading atau naik taraf pada displa blog. Betulkah..? Atau hanya perasaan saya saje.. hehe.. Apapun zaman sekolah memang yang paling manis dalam hidup. Jauh dari masalah. Skrg ni hati meronta-ronta ingin sambung belajar.. Nak kembali ke alam indah itu semula.. :)

    ReplyDelete
  9. ChekguSekolah
    haah...
    yang comel, kecik molek tu. yang spacky dan rabbit-toothed tuu...huhu

    Kakak
    huhu...peningkatan?? erm...takde laa...
    biase je kut..
    kalau ade pun maybe pada menu bar kat atas tu...

    erm,dulu kite belajar, skg mengajar...yg mane lagi besh??

    belajar tensionnye lain pulak...

    ReplyDelete
  10. Erm pada saya jujurnya.. saya suka belajar. Kita terima ilmu. Tension keje tak sama dengan tension belajar cekgu.. Memang langsung tak sama.. Belajar kita cuma fokus pada satu benda je.. Obviously enough kalau mengajar ni, kite kena juga buat kerja-kerja perkeranian dan pentadbiran..

    ReplyDelete
  11. Zaman kanak - kanak kite adalah zaman innocent kan...

    ReplyDelete
  12. muka ko mmg tak berubah, hehehe.

    err, jehan naib johan tu kan?

    yg oki cermin mata berdiri dua dr kiri kan?
    dia sebaya kita ek? aku ingat tua dr kita.

    ReplyDelete
  13. try aa carik diorang kat pesbuk. mana tau diorang ade pesbuk ke.

    ReplyDelete
  14. hehe... tengok gigi dia pun dah tau tu Jehan. pakai spek tu kan. hehe..kecik je orangnye. err.. ko taknak usha² dia ke? hik3..

    ReplyDelete
  15. Kakak
    tp tu yg kite kene terima...
    takpe laa...
    harapnye dpt pahale...

    hazeleyed
    innesen sgt...
    dan comel...

    hayad
    sebaya ngn kite...ye la tuh, yg comel pendek tu..hehe
    muke aku tak berubah sgt kut...

    ReplyDelete
  16. Mr PenyuBiru
    hehe...ye la tuh...yg pendek tu...
    erm, aku lost contact laa...jumpe dlm pesbuk je...

    ReplyDelete
  17. memang rasa cam nak patah baik kan....
    wakakakaka :))

    ReplyDelete
  18. hamboi...rabbit-toothed?
    hehehe..yer2...

    ReplyDelete
  19. crazyloveman
    tak boleh nk patah balik dah..
    berangan2 je la..

    ChekguSekolah
    hehe, elok sket kut namenye...huhu

    ReplyDelete
  20. teringat zaman dolu2 di sekolah kampong... hehe

    ReplyDelete
  21. eh ko yg no 4 dari kiri tu kan? ada muka jawa sikit hehehe

    ReplyDelete
  22. Yunus Badawi
    erm...YB, dari kiri ke kanan??
    erm...muke jawe ke aku nih??
    huhu

    ReplyDelete
  23. zaman kanak2 memang best..tak payah pk masalah byk sangat..idop riang ria jeeee

    ReplyDelete
  24. ahahahhaah...
    ko xsame class ngn aku,kn..
    ptt la pic aku xde..kekekeke..=]
    time neh drjh bape weh???

    ala, xde org ke na post pic class aku ke??
    ekekkeekke...

    ReplyDelete
  25. chaKK-ee
    erm, ko klas 5c tu kut...
    kite kan musuh ketat...
    tapi kelas aku lagi besh la dari ko...
    kan??

    ReplyDelete
  26. wahh kecik2 ko pengawas! hahaha. muka ko x banyak berubah kot aku rasa :p

    ehhh jihan kannn?? err sekelas ke dengan dia? muka dia lagi xberubah!! AHHAHAHAHAHA but looks cute :D

    ko ni mmg dah sinonim dengan poco2 :D

    ReplyDelete
  27. yOnnA
    erm...tak berubah sgt kut...
    being better ade la kut...hahaha :P
    jihan tu mmg kalut dari dulu lagi, kelakar pun ye gak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png