3 Perkara...

Salam kawan2ku yang jelita, hensem, kacak, cantik semua...
Mungkin ade yang nak membaca sesuatu dari aku...
Dan, mungkin aku boleh buat quickie sket...

Oke laa..3 perkara...

Satu; Azam's progress...

Kaseh ibu membawa ka-syurga...
chenta ayah ber-korban nyawa!

Alhamdulillah, Azam selamat menjalani 2 pembedahan serentak!
Untuk plastik di muka dan di pehanya yang patah..
Itu pun makan mase 10 jam juga!

Memang Azam budak yang kuat...
Sejurus je keluar dari dewan bedah, Azam mengerang kesakitan, mengaduh menangisi "double pain" selepas pembedahan...

Tapi, Azam kuatkan semangat jugak, atas kasih sayang dan belaian Mama yang tak pernah berenggang ataupun mengelak dari menjaga Azam setiap hari, "shift" siang....
Walaupun Mama bukanlah sesihat yang sepatutnya yang melayakkan Mama untuk jage orang sakit...

Semoga proses penyembuhan Azam akan berjalan lancar...

Besi penarik kaki Azam ni dah tak digunakan lagi, dan tak layak lagi diletakkan atas katil beradu Azam..

Dua; Pagerank 3!
Actually, dah lame tak check PR aka Page Rank nih...
Sebab aku dah fed-up asyik PR 2 je tak naik2, tu yang aku malas dah nak check..

Tup2 semalam aku check, tengok PR aku dah naik ke PR 3...
Erm...ok laa...
sebab sebelum ni aku jeles dengan PR 3 yang lain...
Aku je PR 2 mase tuh...

Actually dah ramai kawan2 blogger lain yang PR 3...
cam KakJie, KuTakSempurna, penyubiru, adry sabry, ckLah, zamz mmg dah lame kut dapat PR 3 nih...
Knizam dah naik 4 pon...itu lain crite laa...dia dah hustler, alexa rank pun tinggi gak tu...

Korang kalau teringin nak check Page rank korang, bolehla ke link nih..
oke?


Page Ranking Tool




Tiga; Aku Tanpa Wayar!


Jeng jeng jeng!
Skang ni aku dah boleh terbang bebas seperti burung dah...
Kaki dah tak terikat lagi...
Dah boleh surf ke sana, surf ke mariii...

Sebab aku kini dah berbroadband...Di bawah naungan pembekal yang menampilkan model/jurucakap yang comel2 belaka...
huhu...

Aku tak kire, aku nak try gak experience berwireless walaupun byk sok-sek yang timbul pasal reputasinya yang "kureng" tu...
Takpe, kite tengok jelaaa...

Actually aku dah lame ngidam nak anak pakai broadband nih...sebab bende ni akan memudahkan kite untuk berluncur, kan? Kebetulan kalangan cikgu sekolah aku ade pulak tokan bende alah nih...

Cikgu ZE ni laa..
Dialah tokan, aku beli ngan dia je...
Senang, malas nak deal kat luar...
Ape2 masalah, aku jumpe dier je...

Harapnye, segalanya akan berjalan dengan lancar je laa ek?
Semoga segalanya selamat, aman dan damai...

okelaa...itu sahaja...
terima kasih!

ps: quickie ke entry nih???


37 Superb Comments!:

  1. perghhhhh wireless kat mana2 la ko lepas ni ek. cool !

    ReplyDelete
  2. hahaha aku setia dgn stimix ..

    dan majulah azam!!aku doakan dia sehat..

    anyway aku juge sudey pr3..tapi leh kekal ke?hahah

    ReplyDelete
  3. er cikgu,memang benar kasihnya ibu membawa ke syurga...Alhamdulillah, azam mempunyai abang yang juga tekun menjaganya.
    Semoga Allah gandakan kebaikan bagi cikgu.

    saya dah check PR direct kat sana baru 1/10...jauh lagi tu.

    ReplyDelete
  4. Terharu tengok gambar ni....kasih ibu memang tiada taranya.

    sihat cikgu?

    ReplyDelete
  5. salam...
    dah semakin maju...bagos...bagos...pasni semakin sakanla meng hapdet blog yea...hehehe...

    ReplyDelete
  6. teringat masa jaga suami ckLah terlantar berbulan kat hospital. Kes orang tererlah...eksiden.Buat pembedahan pemindahan tulang pinggul gantikan kepala lutut yang dah hancur. Lepas tu berbula2 pulak ikut dia jalani fisioterapi. Sekarang ni dah jadi bionik sebab ada besi-besi dalam kakinya.....
    Err...itu kira cerita kasih isterilah pulak kan...

    ckLah tetap maintain broadband tu jugak utk NokiaE90 dan Acer Aspire One ckLah kalau di luar rumah. Kat rumah harus kena pakai wiFi sebab penggunanya ramai. Tak sanggup nak bergilir dengan satu modem je. Dah jadi mcm cyber cafe rumah ckLah ni..he..he..

    Terima kasih...ckLah dah masukkan cr tu kat blog ckLah....CR stand for 'cikgu Ramlah' kan..he..he..

    ReplyDelete
  7. kat rumah zino guna streamxy je wireless moden utk 4 notebook.. pun dah jadi siber cafe kat rumah ni.. hehe

    ReplyDelete
  8. Streamyx kat rumah aku meragam dari semalam. Nak ziarah kengkawan pun susah apalagi nak tinggalkan jejak. N3 baru aku tangguhkan dulu.

    Tahniah ko dah naik pagerank 3. Dah ada wireless ni boleh lah naik 4 pulak.

    ReplyDelete
  9. KNizam
    aku nak celen ko Zam...
    haha
    tak terkejornye aku...

    ░♥si lampu neon♥░
    huhu..join the club...
    boleh kekalkan, asalkan jgn pi address lain laa...

    AZANI
    takpe, usaha lagi bro..
    ko kan makin fofuler skg...

    SRISUFI
    sihat alhamdulillah...

    lillies
    huhu

    xiiinam
    akak haruslah menjaga pujaan hati akak tu..
    kan sazahan tu idaman akak sejak zaman berzaman...
    hehe...

    yg wireless kat umah tu ok je, saje nk tambah "bini" baru...
    huhu

    penyapubaru
    huhu..takpe, cube lagi...

    zino
    hehe...
    memule je kut sibuk, lame2 ok la tu...

    Yunus Badawi
    huhu...lambat lagi nak naik PR4 nih...
    tak terkejor si KNizam tu...

    ReplyDelete
  10. aku punya celcom berukband udah aku humban... bila dah ramai sgt guna, maka line pun jadi kura-kura.

    buat azam....moga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  11. ONE ZABA
    aloo..sayangnye...
    bagi aku takpe...
    huhu

    tkasih bagi pihak azam...

    ReplyDelete
  12. Kekuatan, Kepuasan dan Kebahagiaan
    insyaAllah...

    psst! baik punye nick..hehe

    ReplyDelete
  13. Dear BH,
    Such a quickie entry, saya suka :D
    Semoga broadband cekgu memberi hasil dan impak yang memberangsangkan.. Setakat ini saya berpuas hati dengan Streamyx :)

    ReplyDelete
  14. Kakak
    saya pun puas hati dgn streamyx, cume saje nk tambah "bini" baru...huhu

    ReplyDelete
  15. Quickie? panjang giler.. hehehe
    ape ape pon:-
    1. aku doakan adik chekgu cepat sembuh.
    2. so sekarang ni dah tanpa wayar tanpa had la.
    3.Page Rank 3? wow.. tahniah... dah kire mantap
    kalau nak buat paid post nih. tak cube paid
    advertising? mane tau kot kot side income?
    4. Bile nak kawin nye nih??? huhuhu

    ReplyDelete
  16. Mr. Azman @ Kreuger
    1. terima kasih...
    2. erm, lebih bebas utk terbang la skg nih...
    3. erm...tak mantap lagi...
    post paid tu kene apply ke?? ke dorg yg offer??
    4. erm...kawen???
    ermm...
    ermm...
    lagi... :P

    ReplyDelete
  17. baguslah azam ! kuat semangat tu

    cikgu yg ulang alik ke hospital , tak de cerita apa2 ke...ala....tak de main2 mata dgn nurse ke..ceritalah kit kita org...hehehe

    kak jie dah pr lama ..entah ngape lambat sungguh nk p pr 4

    ReplyDelete
  18. Kujie
    tak lame lagi la tu kak...
    akak kan fofuler...

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah... Azam pun dah makin pulih... moga dia akan kembali ke sediakala dgn cepat...

    Dulu saya pun pakai brodband... pastu tukar stimix. slow sgt... tapi saya guna maxis. celcom lagi ok kot...

    ReplyDelete
  20. chimera
    saya baru nk merasai broadband nih...
    home wifi dah biase dah...

    ReplyDelete
  21. betul tu... kasih ibu tiada tara...moga diacepat sembuh.

    ReplyDelete
  22. kuIna LadyInRed
    insyaAllah...

    laki cikgu kimia
    terima kasih che am..

    ReplyDelete
  23. apasal diorg letak page rank aku 0.001 ni. kejam sungguh...

    ReplyDelete
  24. sultan
    ceehh...dan-dan 0.001...
    takpe en sultan, usaha lagi...chayyo2...

    ReplyDelete
  25. syukur pembedahan adik berjalan lancar.

    wah dah ada wireless.. aku jugak yg takde hahaha..nama je engineer telekomunikasi, tapi tak up to date betol aku nie. hahahaha

    ReplyDelete
  26. Zamz
    aku baru nak mendaki pr3...ko lain laa..huhu :P
    oke, thanks bagi pihak...

    juelee
    erm...bese la tu...
    cam org kaye la, kdg2 org kaye pun pakai henset cikai je, walaupun duit berjuta...
    kan?? huhu

    ReplyDelete
  27. salam bh..
    ewah2... brp komisen ko dpt tlg promote cik ZE kita tuh... hehehe
    jgn lupa blanja aku skit..
    welcome to broadband club..

    ReplyDelete
  28. en_me
    huhu...tak leh celen en_me laaa...

    princess damia
    erm, aku mintak duit kopi je...

    ReplyDelete
  29. hee aku pon 3 :) ngeeee. aku tak riak ok! hehe. alhamdulillah adik ko getting better :) doa ibu mengiringi kesiahatan adik ko tu. ko update la dr semasa ke semasa k hehe.

    uishh sakan ah lepas beli berukband tu hahaha. nnt review la speed dia ok

    ReplyDelete
  30. bai dah check pagerank. 2jer..
    blog bai tu lagi la..entah bila nak naik pagerank agaknyer.hehe..

    semoga adik cepat sembuh.
    kasih ibu mmg tiada taranya..tak dpt dinafikan langsung!

    woo..ni yg jeles ni!hehe..

    ReplyDelete
  31. yOnnA
    okies, akan ku review speednye..

    fiezabaiduri
    bersabarlah bai...akan tiba saatnye nnti belogmu itu dapat pr3...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png