Berikan 110% semangat aku kembali...

Hari Isnin lepas.
Aku bingkas bangun, tapi sikit malas.
Mandi seawal 6 pagi.
Iron baju, seluar.

Sarungkan seluar...fuhh, masih muat...nasib baik...
Lepas 2 minggu tak pi skolah awal pagi, hari tu rase lain jea...
Mood Monday Blues tu dah mai daa...

Susah jugak nak recover, sudahnye haritu mungkin hari paling muke ta*k aku...
Takpe laaa...
Selalu Monday Blues ni tak jadi pun. Kalau nak blues pun tak payah tunggu Isnin, hari lain pun boleh jadi...Jenuh nye...
Tapi itu bukan masalahnya. Masalahnya semangat keSUPERBan aku semacam semakin luntur..
Apasal ek?

Tolong kembalikan, boleh tak?
Ade sesiapa yang jual semangat tak??

Terima kasih kepada kengkawan yang tak putus2 bagi kata2 semangat untuk kami dan Azam.
Alhamdulillah, atas doa dan semangat korang semua Azam dah semakin sihat dan pulih.
Cuma ingatan Azam kadang2 ingat2 lupe...
Menurut doktor, itu biase kalau orang yang kemalangan...

Harapan dan doa aku sekarang ialah agar Allah kuatkan Mama dan Abah yang bersilih ganti menjaga Azam siang dan malam di samping kekuatan semangat dalam diri Azam untuk terus pulih. Mama dan Abah akan terus cekal dan sihat sepanjang masa. InsyaAllah....

Satu lagi, aku jadi malas betul sekarang ni. Rutin aku skang, lepas sekolah je aku akan balik rumah dan spend time tido kejap kalau sempat. Kalau tak sempat aku akan relaks kejap pastu bertolak tengok Azam kat hospital...

Lepas senja aku balik lepas je Abah ganti turn untuk jage Azam. Mama jage time siang sampai aku datang petang tu, dekat pukul 6 lebih Mama akan bertolak balik dulu sebab sight Mama tak berapa terang kalau balik lambat2 dan aku amik turn pulak...

Lepas je aku sampai rumah, satu badan rase cam penat, sengal dan tak sabar je nak tido..
So, banyak bende yang akan tertangguh....update blog, lawat blog kengkawan, update marks exam mid year, keje2 sekolah aku dsb...
Sudahnya aku tertido awal...
Sampai la esok...

Tu yang banyak bende aku tak sudahkan...camne ek??

Aku teringin nak amik supplement laaa..Tapi takde idea...
Ade sesape yang boleh tolong ke? Brand ape, supplement ape dsb...

Badan aku macam tak berapa nak semangat skang nih, keje pulak makin menimbun...
Jangan aku collapse, tak larat bangun sudah....

Oke laa. Kite update lagi lain kali yea...
Terima kasih....


26 Superb Comments!:

  1. aku tak reti bab2 supplement ni huhu..takut ade sides effet yang negatif.

    carila yg seswai yer..

    anyway jgn buat muke tak semangat tu depan student,kang ilang mood dorg nak blajo huhu

    ReplyDelete
  2. Vitamin B Complex kot..
    rasanya lah..
    xpon cikgu gi tanya org2 kat farmasi tuh..
    mesti dorang tau..
    ok cikgu....
    jaga kesihatan diri....
    :)

    ReplyDelete
  3. ambik multivitamin.. tak pun layan minum scott emulsion cam anak aku.hehe

    ReplyDelete
  4. minum madu..?
    baik jugak utk kesihatan.
    dapat beri tenaga.

    ReplyDelete
  5. monday.. biasa la... semua org mcm tu..
    rutin harian tu kena redha.. ini time dia.. time kita esok lusa tak tahu mcm mana pulak kn...

    BTW take care!

    ReplyDelete
  6. sabarlah cikgu...
    ada hikmah semua ni...
    jaga keshatan...
    jangan nati abang dia pulak ko...
    pasal supplement tu...
    tanya ja kat farmasi,mesti dapat...=>

    ReplyDelete
  7. untung azam dapat abang dan keluarga yang amat perihatin,jaga sama kesihatan diri tu cikgu,kalau terus terus gini takut stress pula.

    ReplyDelete
  8. buat joging 2km. ataupun mandi sauna. ataupun urut satu badan. ataupun buat urut tapak kaki. aku rasa byk membantu...multivitamin jgn x ambil. tu wajib!!!

    ReplyDelete
  9. multivitamin pun ok..
    takpun, benda yg mujarab minum madu atau makan buah kurma..
    insyaAllah, akan ada tenaga dan bersemangat kembali..

    ReplyDelete
  10. bro exercise sikit bro bila ada masa terluang,

    ReplyDelete
  11. aku ambil susu colustrum ALPHA LIPID.

    biasala, kdg2 hidup kita mcm tak terurus, rasa letih, lemah.

    insya allah, semuanya akan ilang juga nanti.

    ReplyDelete
  12. lor apa susah..kt spital kan ramai awek..tanyalah nurse tu...ehemmm...ehemmm...tu pun tak pandai2 nak masuk jarum...


    :p

    jaga diri lek lok...ini masa sukar2, kena kuat..baru Azam pun kuat

    ReplyDelete
  13. ░♥si lampu neon♥░
    muke taik ni kadg2 jea...
    tapi kalau buat muke taik dalam kelas, budak tak berani la nk main2...

    mala_yusof
    erm, btol gak...
    b complex tu pun ok gak..
    thanks...

    Mr PenyuBiru
    scott emulsion yg kuning kut...
    yg putih tak sedap..

    fiezabaiduri
    minum madu ke bermadu??
    huhu

    kuIna LadyInRed
    erm, saya jarang monday blues kak...
    erm...takpe, dah oke dah nih...

    ~keMBarAabdi~
    oke, nnti aku tanye farmasi...

    ReplyDelete
  14. AZANI
    aku cube atasi laa...kalau boleh takmo la stress sgt..
    susah nnti...

    fauzi
    ok, noted...
    banyak tips ko...

    NuR
    multivitamin pun ok gak...

    Fly
    tu arrr...
    aku dah lame berenti jogging nih...
    kene start balik nih...

    hayad
    aku tak suke susu, tak sedap...
    huhu...
    tapi lame2 oke la kut nih...

    Jie
    insyaAllah saya akan jadi kuat, takleh lembek2 nih...

    ReplyDelete
  15. susu colustrum tu x rs susu pun. lg pun boleh campur dengan milo, jus buah segala.

    kalo xleh telan yg liquid, ada jugak tablet.

    its up tou actually. try la cari mana2 produk yg sesuai untuk ko. lain org lain pilihan hatinya.

    ReplyDelete
  16. Perkara paling penting bila menjaga orang sakit ialah..si penjaga itu sendiri mesti sihat! Jgn terlampau memaksa diri..nanti kalau Chekgu BH tumbang dah payah..jadi cerita lain pulak..

    idea makan madu tu bagus..sunnah nabi tu..

    ReplyDelete
  17. PINATBATE & ~Cinta Cukulet~
    erm...
    minum madu ke bermadu??
    hehe..
    ok, thanks..

    ReplyDelete
  18. minum madu, amik multivitamin....

    satu lagi, bc quran banyak2...

    ReplyDelete
  19. ammvoii banyakknyerr rekomen madu madu ghitewww.. kowserr uu

    ReplyDelete
  20. kalau mcm mak aku sekarang ini
    ulang alik umah ke kampung
    dok jaga adek
    bila balik trus terbaring
    dengan masak, kemas umah, pastu jaga atuk,
    tapi tula....tgk mak aku still maintain lagi
    tinggi semngat dia

    ReplyDelete
  21. salam semangat cikgu..

    ~ S E N Y U M ~

    ReplyDelete
  22. ambik multivitamin laa... anyway... semoga semangat cikgu kembali pulih... amin

    ReplyDelete
  23. seb baik adik mu beransur pulih.. alhamdulillah

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png