Potluck Lagi!

Baked Makaroni...air tangan cikgu MS...oke laa... not bad...

Ini sepatutnya dipublish Isnin atau Selasa lepas. Tapi sebab aku pon macam buat2 bizi kan, tu yang tak sempat...

Ini adalah jamuan ringan2 sempena meraikan kemenangan kami, RUMAH UNGU pada hari sukan yang lepas. Makanannya memang licin, sebab budak yang datang ramai sangat la pulak...
Takpe la, sikit sama sikit...sikit sama dicicah, banyak sama dilapah kan?

Gadis penghidang sedang membahagi2kan makanan...gadis ke? hiks...

Si "gadis" berbusana torquoise sedang mengagihkan makanan kepada budak2 ni semua...

Kami buat konsep potluck je hari tu, tapi tak terpikir nak bawak banyak, jadi sikitla makanannya.
Sambutan di luar jangkaan, budak2 ade la dekat 50 orang yang dok tunggu lepas habis sekolah. Dah ramai pulak yang mengaku peserta hari tu. Dah ramai yang tunggu, takkan nak halau pulak kan? Takpe, dah rezeki mereka itu jea....

Jemput makan!

Actually, menu kami untuk hari tu ialah:
Baked RonaRoni Macaroni Ala Muslimah
Hottie & Spicey Spaghetti Bee Hatch
Fatty Rice De Princess Damiya
Le Sirap Le Juice D'Mahat
Le Banana Cake
Haha...glemer kan name menu kitorg...
Haha

Actually, dalam translasinya ialah:

Makaroni bakar Muslimah
Spagetti Pedas BH
Nasi Lemak Princess Damia
Air Sirap Pak Mahat Enterprise
Kek Pisang


oke??

Hehe...

Bukan nak bangga laa...tapi ramai yang puji ade la sorang cikgu ni masak sedap aritu. Entah cikgu manentah...aku pun tatau...
Korang rase2 la sapela cikgu yang pandai masak spagetti pedas tu ek?
Cikgu2 siap mintak resepi kat cikgu tu...
Dan cikgu yang pandai masak lagi baik hati, pengasih dan penyayang ni dengan hati dan tangan yang terbuka...bagus sungguh cikgu tu...
anak sapa la nih...?


Baked macaroni + spaghetti saus...not bad...sedap laa....
dan nampak sedap kan??
sebab aku yang buat sos tu...huhu

tinggal saki-baki, wal tufuk2, taik untaa!

spagetti ni licin, tinggal bekas jea...cikgu2 pun ade yang tak merasa langsung. Yang tinggal cumalah makaroni bakar yang cikgu MS bawak tu. Budak2 ni tak usik makaroni tu sebab maybe tak biase makan kut...
Itu je la yang tinggal untuk kami...

Tenkiu untuk semua yang terlibat dalam potluck ni: cikgu MS, cikgu PD, cikgu Maria, cikgu Ummi, cikgu Zarina etc.

Yang penting, niat nak buat sambutan kecik2 untuk kemenangan kami dah tercapai laa...lepas ni takde la sebut2 lagi dah...

Projek yang aku tengah dok kerjakan sekarang ni ialah sambutan Hari Guru 2009 kami.

Aku sebagai perancang yang mentah, banyak benda yang aku kene belajar dan mintak tolong AJK aku...
InsyaAllah, aku janjikan satu sambutan yang bermakna la buat warga cikgu2 sekolah aku...Pening ni biaselaa...kalau nak superb, kene kerja keras skit kan?

Tahun ni aku pegang kelab guru walaupun bukan atas kerelaan aku, aku akan buat yang sebaiknya la....

Nanti aku ceritakan sket ape perkembangan sambutan hari guru sekolah aku, yea...
Dan sori kalau aku kurang bagi nafkah batin hikhik kat belog korang. Aku memang btol2 sibuk, selain daripada update laa...
Update ni walau macam mane bz pun, kene gak ade...
aku kan blogger tegar....huhu

oke laa...
jumpe lagi..! :)


26 Superb Comments!:

  1. nak resipi macaroni tu leh tak cikgu?
    terliur lak tgh2 demam ni..hukhuk..

    ReplyDelete
  2. cikgu, saya pun peserta rumah ungu jugak..napa tak ajak hehehee

    ReplyDelete
  3. huhu...sedap gak nama menu yg akak wat tuh...sheshuaiii laa...thank you semua...tapi nampaknye...takleh wat lagi...org tak minat sgt resepi nih...pelik jer...owg tak bese makan... rasenye pun..oke jer(kureng)..just not bad..tapi memang caya lah BH...terer masak...spagheti..best...nasik lemak PD pon...laris jualannya...

    ReplyDelete
  4. sesape yg nak resepi makaroni...meh berguru ngan muslimahsolehah yer...

    ReplyDelete
  5. H.R PuTeRa YuSoFF
    nak ke??

    NuR
    Pi berguru ngn MS yea...dier lagi arif...saya tatau...

    ~Cinta Cukulet~
    dah ajak dah...ko yg takmo dtg...
    sombong....dah abis, bru nk tanye...aritu jual mahal...

    Muslimahsolehah
    dah biase meniaga carik makan utk anak2...
    PD pun buat part time nasik lemak...
    aritu tak rasepun nasik lemak dier...

    ReplyDelete
  6. Tak ajak aku!!!
    Mentang2 la sy ni umah merah..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  7. Faris Ibrahim
    tau xpe, tu yg tak ajak tu...huhu

    ReplyDelete
  8. lain kali buatlah banyak sikit. Jgn lupa ajak aku sekali.

    ReplyDelete
  9. ingt dlu camni
    mesty best
    sebab ley makan
    yuhuuu

    ReplyDelete
  10. Yunus Badawi
    okeh...

    joegrimjow
    makan sape yg tak suke kan??

    ReplyDelete
  11. ;;) ni skolah mane ni? perghh.. :$ mmg xleh than nengok, name manu pun xleh tham macm2 hehe :s iez bg alamat umah leh pos x? hehe :))

    ReplyDelete
  12. camana nak turunkan kilo ni... asik makan je.... joging ke tak??

    issshhhh... jaga jaga..
    nanti kena beli seluar baru..


    muehehehe...

    ReplyDelete
  13. nafkah batin? T_____T
    apesal sengal2 ayat ko n! hahaha
    ko masuk air ke cikgu??

    ngee
    perasan perasan!!
    lepas kawen ni ko la jadik tukang masak ye cikgu ;D
    ngee

    weh bila skolah ko sambut hari guru??
    buat superb2 tau! tangkap gambar byk2 :D

    ReplyDelete
  14. time aku sekolah balik2 karipap ngan air sirap, beruntung budak2 kau cikge hehe :$

    ReplyDelete
  15. meriahnyaa.... best best!!!

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  16. AZANI
    sedap la jugak..

    bjorx
    meriah dgn bdak2 je...

    BudaK^512Mb
    erm, ko igt ca pizza delivery ke?? huhu

    ~ku tak sempurna~
    erm...
    cikgunye makan tak byk sbb byk dah abis, licin, takde ape yg tinggal...
    ni tgh try nk menten la nih...

    yOnnA
    itu mustilah aku tayang kat sini...

    haritz
    takde la beruntung sgt...ade rezeki lebih sket...

    Adry
    oke laa..not bad...

    ReplyDelete
  17. sapalah bertuah sapat "cikgu " yang pandai masak tu kan...

    ReplyDelete
  18. adeh! menyesal masuk blog ni taim perut lapor. adeh! mana mau carik ni.

    ReplyDelete
  19. yatie SawaNiLa
    huhu...

    Mr PenyuBiru
    suh la wife ko masak...haha

    ReplyDelete
  20. Eh, Chekgu BH ke tu yg pandai masak spagetti?? Meh sini sikit Kak Long rasa!

    ReplyDelete
  21. hamboih... checkgu...
    Rona Roni - Makaroni beb...
    sedap giler tuh..

    kalau buat masak pasta.. sure lagi
    masyuk... minat gak tekat aku
    dengan makanan macam tuh~

    ReplyDelete
  22. Kak Long
    erm...kasi alamat, nnti saya pos..huhu

    Mr. Azman @ Kreuger
    erm...ko nk tak??
    aku tapau kasi pos kat ko...huhoho

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png