Dah itu rezekinya...Terimalah...

Semalam, aku hantar budak ke Pertandingan Bola Sepak 7 Sebelah bawah 12 tahun. Saje dok meneman Ustaz T dan Cikgu H sebab budak yang nak dihantar agak ramai. 2 team = 20 orang.
Dan hasilnya, kami berjaya di tempat ke-3.
Jadi laa...

Kurang rajin nak cerita banyak2, biar gambar memberitahu segalanya, kan?

Sebenarnya, penentuan siapa layak ke final sangat tak memuaskan hati. Selepas terikat dengan tiada jaringan, pengadil sepakat untuk tentukan pemenang berdasarkan penalti.

Lepas 3 kali tendangan, masing2 terikat dengan 1-1. Jadi, mungkin sebab pengadil malas, nak cepat habis nak sudahkan perlawanan dan cari pemenang, mereka cuma diberi peluang untuk mengundi dengan melambung syiling utk penentuan sape yang akan tendang, sapa yang akan menjaga gol.

Akhirnya, nasib tak menyebelahi kami, kami kena jaga gol dan mereka menendang.
Akhirnya, kami kecundang. Pasuka yang menang ke final. Aah, lantak la...
Sebenarnya jurulatih utama team sekolah aku takde, jadi suara bantahan takde. Kami kurang arif sebenarnya tentang benda2 ni, jadi suara kami minor.

Orang tua
ni balik Kelantan; kampung halaman orang rumahnya. Dan awal pagi Ahad tu dah bergegas balik, semata2 nak tengok match. Bayangkan, 5 jam dari KB ke Shah Alam, tak ke macam ribut drive. Tapi akhirnya tak sempat pun. Sayangnye...

Tapi untuk perlawanan menentukan tempat ke-3 dan ke-4, kami berjaya.

Budak2 ni bukan jenis yang dok diam. Tak reti nak penat, sangat2 playful dan menggeletis cam ulat nangka. Dah penat menggelejat, mulalah...lapar la, haus laa...
macam2, jenuh dan malas nak melayan...

Time dah lapar lepas penat main, memang habis la semuanya di sapu.

Kuaci kudap2 yang aku beli untuk kudapan aku pun habis dikecaknya...
Aku kan cikgu yang baik hati, bagi je laaa...kan?
Ketibaan kami di tempat pertandingan....

Keputusan akhir. Kami Zon 8 = tempat ke-3.

What ever laa...Semangat nak menang kena ade...


Actually, ini makanan Ustaz T. Memang dier dok kebulur sebab tak lalu nak makan sepanjang pertandingan berlangsung. Dah habis, barulah nafsu makan tu membuak2...kan?

Tak kisahlah, yang penting dalam pertandingan ni adalah untuk budak2 nih. Pendedahan untuk pertandingan, biasakan diri dengan game/match. Jadi mereka tak akan cuak lagi. Terima kasih bagi pihak Ustaz T kepada guru yang sudi jadi driver dan pengiring. Even hari Ahad, still boleh luangkan masa.

Kita cuba lagi lain kali oke?

ps: hari ni assembly, aku MC nya. Dan assembly agak kelam kabut dan aku jadi mati kutu. semuanya sebab last-minute perubahan laa...
pss: TQ kat semua yang jadi makcik2, nenek2 sebab bagi petua yang banyak untuk Abang aku yang katenye suspect denggi tu...Skang orang tua tu dah oke, lepas minum sup ketam...sup ekor, sup gearbox belom try lagi...hehe


23 Superb Comments!:

  1. AKU First!
    Uuhuh tak,tak, macam tak sopan jek gaya bahasanya. Saya pertama lagi kali ni cekgu! :)
    Tak rajin nak membaca tapi sangat suka tgk gambar.. Snapshots yang baik! Tentu dah banyak album digital koleksi cekgu eh..

    ReplyDelete
  2. Hehehehe...yes esok balik kampung...moh moh

    ReplyDelete
  3. CikguBH:ok lah tu dapat k 3 pun ada placing kat podium.

    ReplyDelete
  4. skrg blog cikgu dah lain...

    dah tak berani menulis hal peribadi...sbb ramai kawan2 dah tahu ye?

    ReplyDelete
  5. Tidak ada gambar perlawanan guru menentang guru ?

    ReplyDelete
  6. Boleh pulak pengadil buat keputusan macam tu? Ada sijil tak mamat tu? Setahu saya kena 5 kali penalti.

    Dari KB ke KL dlm 5 jam mmg laju. Cikgu tu bawak Ferrari ko ke? hehehe

    ReplyDelete
  7. hehe... tpt ke-3.. orait la tu.. thn dpn tpt pertama ye...

    ReplyDelete
  8. sangat la tak adil cara diorg! ngee!!
    takpe la weh, menang jugak dari takde ape kan?
    at least kids tu had fun :D

    ReplyDelete
  9. Kakak
    mmg angan2 nk angkat dslr ni...tpi takpe, kite start sket2 dulu..
    kumpul duit dulu...

    SRISUFI
    hah?ari rabu balik kampung??

    AZANI
    erm...betol2...daripada takde lgsg kan??

    Kujie
    dah lain ke kak?? dah makin tua kut...haha
    takdelaa...
    org dah ramai yg bace, nnti salah paham jadi, susah lak...
    susah nk jage hati semua org..

    Abang Long
    blom lagi...lain tahun kut...

    Yunus Badawi
    tu arr YB...
    hampeh jea...tapi takpe arr...budak yg menang tu pun tak besh sgt...lantak pi laa...
    dier mmg suke bwk kete laju kut...

    ~Cinta Cukulet~
    erm..mustila lagi terer..
    hehe

    Jard The Great
    baik cikgu!

    yOnnA
    ye laa..budak2 ni suke la jalan2 nih...

    ReplyDelete
  10. mesti cekgu kesayangan nie, maklumlah kuaci pun share2 ngan anak murid....

    ReplyDelete
  11. tahniah utk anam2 didik ni..
    Juara tetap juara..

    Em..camner hujan rahmat pas tazkirah pagi tadi cikgu?

    Lintang pukang budak2 di buatnya..
    Hehe..

    ReplyDelete
  12. tahniah utk budak2 bola sekolah dan tahniah jgk utk cikgu yg melatihnya..dan cikgu yg susah pyh membawa mrk...
    yerla...pagi td...memang hujan lepas tazkirah ringkas cikgu BH...Alhamdulillah...insyaAllah ade keberkatan di situ

    ReplyDelete
  13. juelee
    erm...sharing is caring...

    Faris Ibrahim
    hehe...siapla ko faris...
    aku dapat ko...
    dah pandai ek perli2 aku...huhu

    Muslimahsolehah
    huhu...tak sempat nk membebel...

    ReplyDelete
  14. wah,bdk2 kalau dpt main bola mmg best..kire happening sakanla.. tahniah ye buat team yang berjaya.. esok2 kite tgk chekgu BH pulak yang main bola..ok ke tak ok.. : )

    ReplyDelete
  15. tahun dpn cuba lagi oke :D
    ko sbg cikgu, jgn PUTUS ASA TAU! ;;)

    ReplyDelete
  16. nasi ayam wira sejati tewww.. sodappnyerrr

    ReplyDelete
  17. Tahniah untuk Ustaz... Aku respect ler dia ni pegang apa2 pun tetap menjadi.. N tahniah juga untuk juruletihnya sedi...
    untuk BH tahniah sebab menyibuk...

    Sepanjangn 4 tahun aku berucap N bercakap tak pernah hujan... Ish tetiba bila ko ckp hujan... mcm nak selamatkan budak je dari cair tahi telinga diaorg!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. huahhuahuahhh..
    mmg hujan itu menylamatkan telinga2 kami semua dr mendengarkan bebelan mu itu...
    jgn marah...
    hujan itu kan rahmat..
    mmg rahmat sgt...

    ReplyDelete
  19. cuba lagi cikgu, kalau aku ader kat situ aku tumbuk pengadil tu sbb buat keputusan mcm lembu, byk cara lagi, paling tidak bagi lagi penalti..

    ReplyDelete
  20. Alhamdullillah shukur .... kita kan cuba lagi.. tahniah untuk abg R kita.. diatas keringat bola untuk pasukan bola sekolah kita

    ReplyDelete
  21. Nadine Zuharra
    erm, aku kaki kerusi laa...huhu

    snm | snm
    erm, aku takde ape...aku oke jea...

    Adry
    erm, tahniah utk mereka...

    en_me
    nmpk je sodap en me, rasenye bese2 je kut...

    CIK FARAH
    haloo...aku ni bwk rahmat la kirenye...
    tu yg baru nk cakap dah hujan...oke??
    huhu...

    aku mmg suke nyebok, tapi dalam konteks yg mulia laa...
    haha

    princess damia
    mmg rahmat, aku tau...tuhan kan sentiasa merahmati aku...huhu

    haritz
    huhu...brutalnye ko ni...
    cam peminat kelantan je...hehe

    Ibn Hajar
    tu yg dier beriye2 drive lelaju, pulun nk tgk gak match, tapi tak sempat...
    nk wat camne...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png