Orang Minyak Naik Minyak...Legam dan Lebam...

Dah berlalu pun 3 hari yang menjerihkan. 3 hari jea, tapi kepenatan yang "istiqamah" cemni memang membuatkan kami tak tidur lena, tak menang tangan, tak terlayan anak-bini-suami kat rumah...
silap2 nafkah batin pon tertunggak kan?? hehe...pandai2 je aku nih...

SUKANTARA SK SEKSYEN 24
2009
15, 16 DAN 17 April 2009


Hitam legam itu menawan...hehe

Aku ni, dah ler memang semulajadi Allah kurniakan warna kulit "sawo terlebih matang" nih...
La ni dah hampir rentung dan terlebih "tan" dah nih...
Jangan orang ingat aku anak India mane dah la yea...

Dah asyik berjemur, asyik memekik melolong tengah padang time matahari rembang atas kepala, semata2 nak bagi moral support dan semangat kat anak2 murid rumah Ungu kesayangan aku tuh...

Bukan ape, aku tak boleh la nak simply tunggu dan lihat je hasil dan result daripada budak2 ni tanpa ade ape2 usaha pun...Jadi aku kene turun padang jugaklaa...Sekurang2nye aku bagi dorg sokongan padu daripada sore aku yang macam guruh ni.

Kalau dorg lari tak cukup laju, aku sokong suh dorg lagi laju. Kalau dorg asyik tak lepas je lompat jauh tu, aku bagila ape2 tips hentam keromo aku kat dorg supaya dorg lepas lompat jauh dan gitu gak untuk lontar peluru.
Aku bukan pandai pun, tapi sket2 knowledge tu ade laa..
Lain la Abang aku nih....orang dah banyak bini experience dalam bab2 rumahtangga sukan dan teknik2nye tuh....

Macam biase laa...aku rase, sekolah mane2 pun dalam dunia ni, cikgu dan cekginye yang akan terlebih excited, ter-overprotective. Dan sekali sekali berlaku pergaduhan kecik2 ni biase laa...masing2 nak menegakkan benang masing2 kan??
Haha...jangan sampai gaduh tarik2 rambut dah la yea...

Okelaa, kite teruskan dengan laporan dari chekguBH, delayed dari SK Seksyen 24...

HARI PERTAMA (15 April 2009) : Tahun 4
Seperti yang korang nampak kat atas ni, itulah standing untuk 5 rumah utama. Aku rumah Ungu, time ni kami di tempat ke-2...
Oke laa..tak sangka jugak sebab aku rase budak2 rumah aku nampak lembik dan sangat tak atlet untuk tahun 4 nih...Tapi tu laaa...
Oke la tu....

Takde masalah sangat, cume masalah utama rumah aku ni ialah kekurangan modal insan. Maksud aku, bilangan budak2 rumah aku ni sangatlah sikit berbanding dengan rumah2 lain...Kami sedih gak, sebab bile dah budak2 ni sket, nak cari yang berbakat pun susah laa...
Nasib kami laa...

HARI KEDUA (16 April 2009) : Tahun 5
Hari yang agak tegang. Kami bermule dengan agak lemau jugak sebenarnya. Acara kami dimulakan dengan lompat jauh. Dah jenuh kite train budak2 ni, tapi hasilnya ramai yang fail, batal sebab kaki terlebih papan pemijak pemula.

Ditambah pulak untuk acara larian 100m, kami sepatutnye kene ade 15 pelari. Time nak lari tak cukup budak pulak. dah la tak cukup, nak carik substitute untuk lari kali ke-2 tak boleh la pulak. So, memang tak cukupla budak nak lari mase tu. Lepas siasat punye siasat, budak yang missing tu dah masuk rumah lain...

Nama dah ade dalam list kami, boleh pulak pi lompat parti. Sebab budak tu kami dah rugi markah kat situ. Jadi, kami amik inisiatif nak tarik balik budak tu masuk parti kami (haha, cam politik la pulak!) kami slow-talk la dengan cikgu penasihatnye....

Slow-talk punye slow-talk dengan cikgunye yang memang bersemangat tu, masing2 takmo mengalah...Kami pun tetap jugakla fight untuk bende tu...
Last2 setel jugak lepas cikgu tu sungguh2 carik bukti yang budak tu memang ahli rumahnya...

Budak tu asalnya tahun lepas rumah Ungu, tapi tahun ni gatal pi tukar rumah K tu, pastu dalam mase yang same pi latihan dan register untuk rumah Ungu jugak...tak ke b*doh cemtu...
Habis2 kami bertekak, gaduh mulut jugak laa..
tapi akhirnya semuanye setel...dan kami ingat kami dah rugi besar mata kami di situ....

actually, budak tu katenye "ayam tambatan" kami, tapi lepas je 3 acara tu, kami check balik nama budak sengal tu, tengok resultnye takdela hebat mane....hampeh jugak...
Penat je bertekak untuk budak tu...
hampeh je....

Kesudahan hari ke-2, kami jatuh ke tempat ke-4...walaupun dengan gap markah yang sikit je....
Rumah biru dah jauh ketinggalan...baibai...hehe

HARI KETIGA (17 April 2009) : Tahun 6
Kami masih survive sampai hari ke-3. Masih striving untuk jadi yang terbaik. And last standing kami, di tempat ke-3 dengan beza markah 5 sahaja dengan rumah K itu...
Rumah merah dah jauh jugak tinggalkan kami...

Itu aku tak kisah laa, sebab masalah modal insan kami tu masih lagi berleluasa. Budak2 kelas bijak pandai ni selalu amik keputusan untuk tak sertai langsung sukan nih. Jadi, ini mempengaruhi kami untuk mencari peserta. Lagipun ahli rumah aku bukan atlet sekolah sangat...Tak kisah laa...sebab aku percaya pada usaha dan ikhtiar kite.

Dengan sikit latihan dan sokongan moral dan tunjuk ajar kami semua (guru rumah Ungu; cikgu MS, cikgu PD, cikgu Maria, cikgu Ummi, cikgu Anne, dan ChekguBH yang taklah seatlet cikgu2 lain) kami cuba untuk berjaya...

Kalau tak menang acara sukan pun, dapat perbarisan rumah sukan terbaik pun dah oke dah kan?? InsyaAllah...nanti kite kerjasame buat costume kite ek??

dan hari ni actually last day utk cikgu-cekgi praktikum sekolah aku; cikgu faris, marcella, munirah dan salwa.
Actually nak buat event makan2 potluck hari nih, tapi tak boleh dan tak sempat...
Sebab adela pegawai dari PPD yang seronok meronda dan menyinggah skolah aku...
Sebab tu hari ni sekolah aku agak tenang...
Damai jea...


good luck yea?? semoga datang balik menjadi cikgu yang bergune...
dan disukai dek semua orang...



33 Superb Comments!:

  1. wah.. rupanya si marcella practicum kat sekolah 24 rupanya.. huhu! baru tau...rindu sama dia...

    ReplyDelete
  2. hari nie coti... leh urut kaki & tekak..
    tp urut sndiri la kan... hehehe

    ReplyDelete
  3. lawa gak cikgu marcella tu.. hehehe... sabar sabar... have a good rest ... have a great weekend cikgu... hehehe

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  4. kita akan menang jugak nanti...UNGU the best

    ReplyDelete
  5. masa da nak balik semalam, bdk2 kelas aku berebut2 nk amik gambar ngan si marcella nih... nak snap pic pun susah tau.. terjerit2 budak2 nih!! biasa lah bdk2 kelas 5 jujur punya perangai.. mcm sawan satu kelas bila marcella nk amik pic dorang.. tak pasal aku kena masuk campur n tenangkan bebudak tuh.. itu baru cikgu praktikum yg nk berenti, blum cikgu senior yg nk berenti.. blum aku yg nk berenti ujung tahun nih... hheheheeheh..

    ReplyDelete
  6. mcm manapun, aku ttp yakin umah ungu akan menang bsama kebenaran.. hidup ungu!!!

    ReplyDelete
  7. hehe.. princess damia.
    cella tu memang lawa orgnya. tak mustahil ramai yg nak amik gamba dgn dia..

    ReplyDelete
  8. rendam klorox kasik turun kaler yg lebam tu....kekekkeke.....
    Cikgi2....somey2 arr....

    ReplyDelete
  9. oh tidak! naper umah biru kalah disaat akhir.



    ps: aku dulu rumah biru kat sekolah

    ReplyDelete
  10. doakan rumah merah deh... ramai2kenduri makan pak mahat kantin

    ReplyDelete
  11. mcm ni rupernyer gelagat seorang cikgu bila ada hari sukan.hehe..
    semangat la sungguh.

    bai dulu rumah biru masa sek rendah.
    sentiasa menjadi cabaran senget utk rumah hijau.

    bai wakil olahraga.
    lari 4x100m.
    tp bai setia pada yang satu je.hehe..

    ReplyDelete
  12. bestnya...
    rasa nak berbalik ke alam sekolah...

    ReplyDelete
  13. masa sukan sekolah hazwan hari tu.. kelakar bab cikgu ambil bahagian.. kesian pun ada.. beberapa cikgu yg ambil bahagian lari berganti2 bedebuk jatuh baru lari selangkah dua.. sah cikgu ni tak pernah excesais.. hehe

    ReplyDelete
  14. NuR
    cikgu kenal ngn marcella jugak ek?? faris pun kenal gak ek???
    cikgu cella tu mmg comel, org gile je yg tak tertarik ngn dier...huhu

    AZANI
    erk, ko memuji bini org tu, bro...

    kuIna Jentayutiara
    erm, nk urut tekak camne kak??
    pakai minyak urut gak ke??
    hehe

    Adry
    erm...kalau brani try la cikgu marcella tu...huhu

    Muslimahsolehah & princess damia
    goooooooo UNGU!
    haha

    ReplyDelete
  15. dcrysz
    tapi sygnye semua milik org...

    Mr PenyuBiru
    rumah biru agak hampeh kali nih..
    nk wat camne...

    Ibn Hajar
    erm...jgn cepat melatah ustaz...
    huhu

    fiezabaiduri
    masalah kalau budak2 ni yg suke lompat2 parti nih...

    Jard The Great
    bukan taknak jard...
    tpi semua mak2 org...
    kecuali marcella ni laa...
    dier ni "playing hard to get" kut...haha

    al-hussaini
    erm, ko kan ngajar kat skolah skg?? tpi ngajar budak sekolah menengah ek?? budak dah besar2....

    zino
    erm...
    saya tak termasuk dlm kategori cikgu tu...huhu

    ReplyDelete
  16. salam singgah.

    gile cun model itam tu. :p

    ReplyDelete
  17. haseben akak pun hitam itu menawan gaks.. tapi akak tak kisah poonnnn..

    ehemmm.. azlin wafa tu comeeelll la chekgu... ;)

    ReplyDelete
  18. kalau ko betul berminat kat marcella tu kenalah usaha lebih hehehe

    saya dulu sek rendah dan sek menengah rumah kuning. Mmg tak boleh harap punya pasukan.

    ReplyDelete
  19. .fatin nabila.
    haha

    Neeza Shahril
    hitam si tampuk manggis...huhu
    erm, akak, bini org tuuu

    Yunus Badawi
    erm...marcella tak pandang aku kut YB...
    segan laa...
    huhu
    rumah kuning tu ok-ok je kut...
    boleh beat tu...

    ~Cinta Cukulet~
    tenkiu...kami mmg kiut...haha

    ReplyDelete
  20. tak penah masuk rumah ungu, heh
    hari sukan memang best
    (bole tengok cikgu2 jadi tak skema)
    lagi over dari student :P

    ReplyDelete
  21. Aku kembali!!
    Yes!! hari ini dan semalam ku yg lebam, kerana menyediakan document2 utk submit kat lecturer..

    Pape pun, sukan di skolah mmg menyeronokkan? kan?? kan?? Panas..tapi seronok sgt5..sgt seronok..haha..

    Anyway, ku bangga..wajahku di page mu..Hehe..

    Uish, ramai tul yg tertarik kat Marcella upenye..
    Hish,aku tak ensem ke?Hehe..Xde yg nk puji aku??
    Biar betull???Ish...ini x adil!!!

    ReplyDelete
  22. mademoiselle azieshakespeare
    cikgu2 tak seskema yg disangke rupenye...
    ade mase kene jadi gile...
    heheh

    Faris Ibrahim
    aloloh...siannye...
    jeles ngan marcella ke ??
    ko kasi mekap sket kalau nk bergambar...
    manela tau leh kalahkan marcella....

    kaklin pun tak kurang gak sahamnye...
    not bad...

    ReplyDelete
  23. en_me
    bukan model si hitam legam tu kan??
    yg cikgi2 tu kan yg jelite??
    huhu

    ReplyDelete
  24. ooo rumah ungu?
    masa sekolah menengah dulu ada gak umah ungu, umah oren..
    tapi nape takde umah pink eh?

    ReplyDelete
  25. juelee
    pink bersifat seksis...
    tak pasal2 sape yg masuk rumah pink akan dicop girlish, termasuklah yg jantan2 nih...
    naya...haha

    ReplyDelete
  26. Lama tak singgah page cekgu.
    Meriah sungguh sukan! Rumah mana yg Johan?
    Hmm ttg ppn model yg hitam tu, teringat masa study Bio dulu yg sebenarnye warna hitam tu warna paling dominan.. tp kite ni klu bleh nak kulit cerah, kaler resesif tak gitu ;P

    p/s-Ungu bleh beat kuning tu.Tapi kena pasang strategi sket.. Gdluck2!

    ReplyDelete
  27. Kakak
    erm...insyaAllah boleh beat kut...
    tapi takleh nk harap...
    kudrat pakar dalam team jurulatihnye takde...
    tapi kite try je laaa...

    tu bru sukantara kak...yg betul2, minggu depan...
    akak igt lagi ek bio punye terms nie??
    resesif2 ni...saye dah igt2 lupe dah...

    ReplyDelete
  28. Dominan, resesif? Ingat lagi! Ingat sangat..
    Lagi apa ek yg dominan? Rambut keriting tu dominan, yg lurus tu resesif.. tp org makin nak men-teknik rebondingkan rambut yg ikal :D

    Tryla sebaik mungkin,kumpul markah rumah unggu dari segi pertandingan kawad kaki ker, hiasan rumah sukan ker..klu menang kat situ dpt point lebih.. jgn lupa gtau keputusan k!

    ReplyDelete
  29. Kakak
    itu sudah mesti kak...
    jgn riso, ade laporan...
    saye kn reporter tak bertauliah sekolah saye...

    tang sport ni yg kureng sket...tp rasenye ungu pun competetive gak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png