Norman Hakim melawat sekolah aku, tapi di manakah Memey??

Take 1.
Take 2.
Action!

Di celah keheningan pagi Isnin yang blues, dalam lautan murid2 yang sedang berdiri menanti untuk memulakan perhimpunan mingguan seperti biase, kelihatan kelibat sebatang tubuh manusia yang selalu aku tengok.

Pandang sekali. Pandang dua kali. Pandang 3 kali..
Betul..Tak salah. Aku cube mencubit2 pipi chubby dan peha pejal aku ni. Manelah tau kalau2 aku bermimpi..
Sakit. Memang menyengat jugak cubitan lelaki aku tu...

NORMAN HAKIM...!
Ye laa...
Betol...Norman Hakim (NH) datang sekolah aku....Berlenggang sambil menggendong beg sandang.
Tapi persoalannya, di mana Memey. Dah settel down ke belom nih??

Dalam mase yang same, aku dok menyiku cikgu Helmi yang dok sebelah aku time tu...
Sambil menjuihkan bibir ke arah batang manusia mimik NH tu....
Akutersenyum kambeng je....

Hahaha...

CUT!

Drama sebabak dah tamat.
Aku malas nak komen, korang komen. Betolla (kut?) kate beberapa pembaca2 wanita yang comel2 dan genit2 belog aku yang dok membandingkan abang aku ni dengan NH...

Betol ke ni?? Ke sudah tukar?? :P

Lepas aku buat analisa pengecaman kesamaan muka antara dua individu ni...memang ade persamaan laa...tambah2 hari ni orang ni berimej rambut yang baru...
Nak tiru aku ke?? Nak curik lime-light aku ke??
Huhu

Okelaa...saje jea...Kite senggol2an, cubit2an, usik2an...
Boleh kan bang??
Omputih cakap just pulling the leg...can ar??

Actually semalam, sekolah aku dok sibuk buat rehearsal perbarisan untuk Hari Sukan 2009.
Hampir semua guru turun padang. Tengah panas mancongkam, terik matahari atas kepala...tengah padang berharga RM200 ribu itu.

Macam2 aksi yang boleh disaksikan dek guru2 mahupun budak2 ni semua...Aku sempat la merakam sedetik dua foto kenangan..
Aku buat dalam entri lepas nih...oke??

Entry kali ni aku kasi buat entry tribute dan menyohor sket laa...bole kut?

TRIBUTE UNTUK MEREKA INI...

ini encik sahrunizam munjir. orang jawe. genit dan petite.
expert dalam line-meline padang yg belum berline...

ini cikgu helmi. bakal menghilangkan terunanya kurang 2 bulan lagi. seorang cikgu yang sangat dedikasi dan komited.
ketua penyelaras peserta selaku pembuat padang sukarela.
calon bakal abang ipar aku...huhu...adik dier boleh tahan gak..haha,
berangan je laa ko, BH!


POTLUCK KALI KE-entah!

Untuk tatapan "Kak" Farah yang jauh di mata.
Kami sekarang dah tak cam zaman ko dulu. Zaman ko dulu zaman jahiliah. Zaman sorok2 especially kalau korang nak organize PotLuck cemni.

Tapi tak lagi. Cikgu MS dan berani buat potluck ni kat Lab Sains ni jea. Cukup terbuka. GB kalau intai dari atas, boleh nampak kami buat potluck nih. Potluck ni cume stimbot mini jea...Oke laa...
Simple yet nice...

Jadi laa..daripada takde kan??

Untuk potluck ni, buat kecik2 jea, sebab penyumbangnye cume kecik2 jea. 3 orang jea. Yang lain cume tukang makan je...hehe...
Sebelum ni individu penyumbang yang same dah pun buat potluck, kat bilik seni di bawah seliaan Cikgu PD itu. Itu mewah sket makannya..tapi takde bukti bergambar pulak...


Harapnye lepas ni, bulih la giat2 buat potluck yea??
Boleh membuncitkan perut masing2 pasni..hehe

Minggu ni memang meruntun tenaga fizikal dan batin kami, memang akan diuji sebab kami sekolah 7 hari seminggu.

Isnin - Jumaat: sekolah macam biase + saringan hari sukan + rehearsal perbarisan dsb.
Sabtu: sekolah ganti.
Jumaat: adalah Hari Sukaneka tahap 1.
Ahad: adalah Hari Sukan 2009.
Isnin barulah menjelma cuti itu.


Minggu yang panjang.

Semoga kami tabah.
InsyaAllah.

ps: doakan kami sempat mencipta costume dan merias perbarisan rumah ungu kami. kurniakan kami 30 jam sehari, boleh??



29 Superb Comments!:

  1. hehehe acik ingatkan betoi2 la NH datang sekolah cekgu kehkehkeh tertipu sudayyyyyy.....

    btw, potluck nampak sedappp

    ReplyDelete
  2. kirim salam ye..kt NH kamu tu

    dgn ucapan... " mcm mana cara nak cover kes kantoi tu?

    ReplyDelete
  3. lor...igtkan betul2 tadi. kotla dia buat lawatan ke kat skool cikgu BH.

    ReplyDelete
  4. juelee
    nampak la sedap...
    oke jea...

    Kujie
    erk...nnti saya kem salam kan yea, kak!

    NuR
    huhu...takde niat nk tipu pon...
    sorii

    ReplyDelete
  5. dok tenung, dok tilik lagi nie..
    kat mana keserupaan itu...

    sy nampk kopok jari jari tu... suka suka.. nyam nyam depan tv

    ReplyDelete
  6. Menghilangkan teruna?
    hahaha..
    lawak2..

    ReplyDelete
  7. gb marah ke kalau buat potluck nih?hehehe

    ReplyDelete
  8. kuIna Jentayutiara
    erm..ni dorg ckp...bukan saya yg cakap...
    tanye dorg tu kak...

    mOhD^.^rAz
    hehe

    ~Cinta Cukulet~
    erm....potluck ni kurang digemari je...
    silap haribulan kene sound..bese la tu...

    ReplyDelete
  9. Selamat berskola seminggu!

    Hah buat potluck kat Lab eii?
    Ni mesti geng2 pembantu makmal pun join.
    Skola sy jarang buat kat lab. Takut bahan kimia byk bebenor kat lab tu: bahaya nak mkn kat area lab..huhu. Tapi kat staffroom ada gakla kelab keluarga buat skali dua.

    Update k cekgu ttg sukan tuh ;)

    ReplyDelete
  10. heheeee.. NH celup :)

    best kan potluck. kita bawak sikit tapi dapat makan banyakkkkk..
    tapi yang paling best orang yang tak bawak apa apa tu laa.. huhuuu..

    ReplyDelete
  11. ha aa laa...xpenah la terperasan yg sedi ade iras NH..hehe..cam pelanduk dua tak serupa

    ReplyDelete
  12. wow... pot luck!! best best...

    tang mana la NH tu yang sama... hahaha... aku pun dah tertipu... ingatkan betul betul td...

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  13. ayat yg memula tu macam iya iaya je.. hehe semuga sukan tu meriah nanti..

    ReplyDelete
  14. Kakak
    okeh, nnti saya update..sy kan penglipurlara skola saya..

    mademoiselle azieshakespeare

    Neeza Shahril
    yg tak bawak ape2 yg paling besh...hehe

    Muslimahsolehah
    tak baik la kak...
    org la yg ckp..

    Adry
    mmg besh potluck...
    NH tu org yg cakap laa...
    aku tatau ad...

    zino
    ayat musti mau power...
    meriah dan heppening...dan pening..huhu

    ReplyDelete
  15. potluck haram memang sedap wei...sebab buat underground..

    ReplyDelete
  16. bjorx
    btol3...
    potluck ni haram gak, tapi kat tempat terbuke, boleh??
    huhu

    ReplyDelete
  17. Sudah ler ko BH... kami dulu buat sorok2 sebab tak de backup mcm ko... kalau kena smash dgn mama.. madam pasti tolong ko... ye ler bukan anak kesayangan madam tak mcm ko!!!!

    Kami buat tempat tertutup tapi baunya semua org dapat hidu.. selalunya benda2 misteri ni lagi org nak tau kan cik lin...

    Namun sbg bendahari N cik lin SUnya kami betul2 berbangga sbb persatuan Hang Jebat tidak berkubur... masih berjalan sesperti biasa N ahlinya makin bertambah!!!!!

    ReplyDelete
  18. he he he, ingatkan betul betul Norman datang.

    ReplyDelete
  19. ade lah persamaan skit2.. hehe.. tp mesti badan abg mu tak semantap bdn norman.. =p =p

    waaa.. rindunya zaman sekolah aku.. huhu..

    ReplyDelete
  20. salam cikgu

    besh ar wat 'potluck'...
    dpt mkn mcm2 kan...

    ReplyDelete
  21. CIK FARAH
    erm..
    madam pun tak kisah kitorg buat potluck..
    lagi kitorg ajak join ade laa...
    kak ha skali laa...

    kate2 ko berbau jeles dan cemburu laa..
    i can smell it...huhu
    tu ar, sape suh pindah...

    AZANI
    erm...gimik murahan je...

    Jard The Great
    org tua tu tinggi, tapi tak sesasa NH laa...
    ko rindu ngn skolah je ke? tak rindu ngn aku??
    huhu

    manje
    salam manje, boleh laa..kalau nk makan byk dgn kos yg rendah dan sorg byk skit, lame2 jadi byk...

    ReplyDelete
  22. norman hakim lg 7 thn cam tu la gamaknya muka dia...

    hikhikhik...

    selamat menyiapkan kostume eh.. :D

    ReplyDelete
  23. Abg besar dah tinggal jejak kat blog aku.. so leh komen.. aku bukan apa kot2 org tu tak nak kwn ngan aku dah...

    Ish2 mana ada mcm norman? ko tgk betul2 sorang badan dia penuh ketul2 sorang lagi kat perut je berketul..

    Memey or abby Abadi tak sebaik N secantik kak Mahanum kan abg besar!!!

    ReplyDelete
  24. ku tak sempurna
    okeh, tenkiu KTS...
    skg dah start buat costume la nih...

    CIK FARAH
    haha...sblm ni majuk la yea??
    takut2 kalau org tu dah lupe kat ko??
    huhu...

    besela, yg patah tumbuh, yg hilang berganti...huhu

    ko tak baik arr ckp org tu cmtu, cube iktiraf dier sket...haha
    contoh: misai same ke, taik lalat hampir same ke...adela jugak kurang2nye...haha

    ReplyDelete
  25. farah memang macam tu...komen je lebih...sedaq dak badan tu dah naik...maksud aku membelon!!!Lain kali cakap ati2...jangan main belasah je..kalau kata kat orang x pa...orang kata kat dia merajuk...ala bucuk2...

    ReplyDelete
  26. sedi73
    hang mood dah oke ke?
    erm...elok la hang ckp terang2...kalau dak, org tu tak sedaq diri...

    padan muke ko farah...haha...
    nyenyenye...dah kene marah ngn abg besar...

    ReplyDelete
  27. sengal kO!
    aku ingatkan betoi2 NH hahaha
    kot la ko tangkap sekeping 2 gambar beliau yang sememeh tu kan :p

    ReplyDelete
  28. yOnnA
    huhu...ko suke ke tak ngn NH nie??
    konfius aku...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png