Last Preparation dan Rehearsal Hari Sukan 09...

Ini entry ke 555...
Boleh tahan banyak entry aku, macam tu lah jugak banyak kisah hidup aku dah aku sok-sekkan kat sini.
Terima kasih sebab ade yang sanggup dan sudi bace.
Sebab ade jugak yg tak suke kalau orang tu asyik nak puji diri je kan?
Takpe la, bukan hidup kite nak puaskan hati semua pihak kan?

Oke, entry hari ni pasal hari ni.


Takmo la tangguh2, nanti makin banyak lak.

Entry kali ni mungkin simple je.
Layan je gambar2 nih...

Hari ni ade raptai perbarisan untuk hari sukan sekolah aku, yang diconduct secara simple je...
Sebab budak2 ni tak pernah sempat pun nak training perbarisan. Semuanya sebab cuaca memang tak supporting langsung...

Aku sempat bagi tutorial basic kawad la atas pentas tu, memang quickie je...sebab dah takde mase lain...
Lepas ni pandai2 la rumah dan persatuan masing2 nak buat camne...
Aku pon bukan pandai sangat kawad, ikutkan Cikgu R lagi terer, Cikgu Nasuha pun lagi terer...
Tapi dah nature aku memang suke men"capap" kan?? nak buat camne...hehe

khusyuk mendengar taklimat...


Budak2 pengakap aku, dok gigih berlatih. Hari2, pagi dan petang...sebab GB memang menaruh harapan tinggi nih...erm...yang penting kitorg buat yang terbaik je laa...

Esok kene pi raptai parade nih, aku akan pi ngn Cikgu Faris...bersemangat jugak cikgu praktikum nih...Macam aku praktikum dulu laa...sentiasa live and membara...haha...
macam orang perlis...Orang perlis kan membara...


Dan thanks untuk cikgu M dan Cikgu PD yang banyak tolong untuk siapkan props untuk parade nih...Korang memang besh...
Tak lupe untuk cikgu R dan cikgu Nasuha yang banyak membantu...
Jasamu Ku Kenang...ade mase jom aku belanja makan?? Nak?? Hehe...


37 Superb Comments!:

  1. wah meriahnyer.....

    teringat lak zaman skolah dulu. bila sampai je time sukan sekolah muka mesti berjelaga.huhu!

    ReplyDelete
  2. NuR
    huhu...normalla tu...
    pastu jenuhla tenyeh fair and lovely...
    huhu

    ReplyDelete
  3. Zaman dolu2, kalau time sukan, hadiahnya bukan macam sekarang, pingat emas, perak dan gangsa tapi pinggan mangkuk, cawan ngan gelas. Kalau tak pun tupperware. punyalah besar dan berat. anak-anak berlari-larian, mak-mak lah bersorakan!

    ReplyDelete
  4. Masa sekolah rendah dulu, time sukanlah time paling best. Selain dpt hadiah bila menang, dapat pulak minum milo free!

    ReplyDelete
  5. Anonymous
    ye ar...dulu dapat hadiah barang2 kan??
    mak ayah pun cukup supportive anak2 dorg yg tgh bersukan...
    seronok gak...

    Kak Long
    skg ni milo jarang buat bende2 nih...
    dah makin mahal kut...

    ReplyDelete
  6. wah...kemain bersemangat bebudak tu sumer...

    ReplyDelete
  7. aaikkk! Tak habis sukan lagi. awat yg lambat sgt. org nak masuk peringkat kebangsaan dah ni.

    ReplyDelete
  8. Ada maskot dak??
    Ada poco-poco lagi dak?


    Selamat bersukan...he..he...

    ReplyDelete
  9. Hehe..usahla sebut nama ku di post mu..Ku malu..Haha!Meroyan dah ni..
    Ehem,mmg masih membara semangat ku..

    Tapi,sy tabik hormat la kt BH..
    Sbb bdk2 kawad dia mmg superb..
    Latih dgn tegas gitu, muka ketat jer aku tgk td masa conduct..hehe..
    Papepun,tuk bg diaorg disiplin jgk..kan?kan?
    :o

    ReplyDelete
  10. amboi..laju tul org komen kat page cikgu ni. baru je sy tinggalkan.. then dtg balik fuh dah ada byk komen.. cayala...

    aa..ckp pasal milo tu.. sungguh! dulu nur dgn kekawan siap amik byk2.. kata kat org tu nak bagi kawan, padahal kami yg minum.. huhu!

    indah bila dikenang

    ReplyDelete
  11. Ku juga masih menanti Kelibat Lori Milo itu..
    Kan ku tunggu...
    Sbb masa dtg skolah dl aku kena observe..xleh nk p minum milo..Xkan nak ajak lecturer minum milo kot?heheh :x

    ReplyDelete
  12. best jugak layan budak-budak bersukan.And then, cikgu yang bersorak lebih!

    ReplyDelete
  13. dcrysz
    cikgunye pon semangat gak...

    ONE ZABA
    erm, skolah aku lampi sket...huhu

    xiiinam
    erm...poco2 time ladap sabtu minggu depan kak...
    huhu...
    tunggu...

    Faris Ibrahim
    aku buat muke ketat sbb tgh penat ngn bengan sket sbb budak2 ni benak sket...hehe
    besela tuh, kang kalu aku lemah lembut susah la pulak...

    NuR
    owww...nipu ek?? hehe

    AZANI
    selamat!

    cikgu_math
    cikgu pon nak rumahnye menang gak kan?? hiks...

    ReplyDelete
  14. cikgu dan kisah cikgu2nya...hehehe

    ReplyDelete
  15. ape pasai laa...si PD ngan M nih..tak bagitau nk wat sepanduk tuh..korang nih memang laaa...takpe..tak nak aku join la tu

    ReplyDelete
  16. oh! gambor² itu mengingatkan aku zaman persekolahan dulu. rindunya saat itu!!

    ReplyDelete
  17. Wah2 makasih yer BH ko tunaikan permintaan aku publishkan gambar cikgu2 kat 24 tu terutamanya gadis bertudung biru tu... kelibatnya ada dimana2(Aku salahkan kamera ko yg mcm tahu isi hati tuannya)... Aku tahu ko mmg nak publish gambar dia tapi malu so sbb tu aku saja je minta ko publishkan gambar cikgu (yg aku pasti ada gambar mekna)
    Faris sedapkan milo chaw tu kan tapi sedap lagi milo pak mahat yg akak minta khas... Milo Chaw tabur.. cuba ler rasa... Kat sek tu akak je order mcm tu!!!!

    ReplyDelete
  18. teringat masa dulu2 kalau assembly duduk kat luar dulu sbb rambut aku rock hehe :f

    ps:memory indah 1988

    ReplyDelete
  19. Kujie
    dah cikgu kak, kenelah cite pasal anak murid dan sekolahnye...

    Muslimahsolehah
    saje takmo susahkan akak...
    xperla, len kali kite kerjasama utk rumah pepel gak...oke?

    ~Cinta Cukulet~
    huhu...best ape kawad...

    Mr PenyuBiru
    budak2 mmg suke kawad2 nih...
    aku pun suke...
    jadi cikgu kawad tu yg pening kepala...

    CIK FARAH
    erm...aku tak taste laa ngn org tu...
    tolong paham ye...huhu
    baik aku taste ngn bini orang...lagi besh...hehe

    haritz
    lame tu...beah kan kalau igt2 balik....?

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum...

    mana gambar abg yg hensem tak... tinggi pun tak.. bo... tak :D
    dah lama tak tayang sini... rindu plak nak tgk
    hikhikhik...


    waaaaa... dah entry 555 tu...
    aku akan smpi ke angka tu, mungkin 3 thn lagi...
    hikhikhik..


    muka2 budak kawad haruslah HITAM ..
    cikgunya plak haruslah LEGAM..


    psssttt... aku suka lelaki gelap ... :D
    muehehehehehe

    ReplyDelete
  21. ku tak sempurna
    erm...
    cikgunye boleh tahan la legamnye...hehe..
    tu yg segan nk tayang gambarnye....

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. hohoho..
    aku pun dulu agak aktif gak kawad2 ni..plg x bole lupa bila kawad bawak bendera kejohanan waktu form 4 kot..gila macho aku rasa...yang lg syok dari tu bila bole skip klas r..gila heaven..haha.. :))

    ReplyDelete
  24. Salam cikgu, pe kabor hujung minggu nih?

    nampak sangat meriahkan. semoga semuanya berjaya

    ReplyDelete
  25. syoknya zaman sekolah.. macam2 aktiviti boleh join..
    bab sukan lah paling best.. :)

    ReplyDelete
  26. ~attahrel~
    samelaa...
    skip klass paling besh, penat ke, itam ke, tak kisah...

    Yunus Badawi
    ye laa...
    bru saya perasan YB...

    ™سريسوفي
    terima kasih...

    Neeza Shahril
    tu arr..kalau boleh undur balik..
    jadila cekgu kak...

    ReplyDelete
  27. Minggu dpn lg sibuk kat skolah...
    byk xtvt..
    sblm hari kemuncak..
    sukan sekolah..
    pening2..
    hehehe..

    ReplyDelete
  28. Salam Cekgu!
    Setuju dgn 'ONE ZABA' tu, sukan skola cekgu lambat sgt eh..Kat sini dh habis MSSD dan tgh prepare utk MSSM dah..
    Apa2pun selamat bersukan utk skola cekgu, dan
    selamat berjaya utk TV3 Kids Parade!
    (ada iklan program ni kat tv..)
    ~kalah atau menang kite patut syukur juga ok! Yang penting beri yg terbaik utk setiap pertandingan yg disertai..

    ReplyDelete
  29. heheheh.. tak pasal pic aku ada kt sini.. tp aku ikhlas beb.. tak niat apa2 pun..

    ms..
    kitaorg bkn tak mo ajak ko, tp ko pun sibuk ngan deko makmal sains ko tu kan.. ko pun sibuk kan..?
    jgn ler amik ati ek..

    bh..
    td ada sebut nk belanja mkn kan..? hehehe.. tiba2 teringin nk mkn kat dave deli.. leh belanja tak..? huhuhu.. acah mak enon.. aku gurau je la.. all the best for the parade!!

    ReplyDelete
  30. haiyaa.... rindu zaman sekolah dulu.. uwaaa :((

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  31. kebizian melampu u...

    zman sekolah syiokkkk .. rasa nak kembali kesekolah.. eerrrr leh muda balik..

    ReplyDelete
  32. mOhD^.^rAz
    relak izi, baru praktikum nih...
    huhu

    Kakak
    tu arr...
    buat yg terbaik je kak...

    princess damia
    dave's deli??
    kopak pakcik...huhu

    Adry
    jadi cekgu ad...
    senang...musti besh nnti...huhu

    kuIna Jentayutiara
    leh je kak...
    jadi cikgu laa...huhu

    ReplyDelete
  33. apesal aku ternampak muka mekna ? ahahahha!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png