I'm Getting Darker...and Blacker....And Hensem-er...

Dah, dah...toksah nak perasan...
Tajuk entry memang tak boleh blaa....

Aku memang gini...suke puji diri sendiri...
Sebab aku pikir, kalau bukan aku yang puji diri sendiri, sape lagi nk puji diri sendiri....
Pedulikkan dengan bidalan masuk bakul itu....

La ni, aku sibuk sikit laa...satu dengan kje2 sekolah aku, dengan keje2 SU Peperiksaan aku dan segala bagai...
La ni, dah tambah satu lagi.....

TV3 Kids' Parade
12 April 2009, Sri Pentas, Bandar Utama.

Ahad ni, sekolah aku dijemput untuk menyertai TV3 Kids' Parade yang akan berlangsung Ahad ni...

Perarakan kanak2 sempena Ulangtahun TV3 ke-25....
Dan sekolah aku berbesar hati nak hantar satu platun budak2 sekolah nih untuk ke perarakan tu...
Sekolah decide nak amik budak2 Pengakap nih...

Dah gitu, kenela train budak2 ni kawad...Sape yang kene incharge tu kalau bukan aku...kan??? Bukan aku sorang je, best fren aku Cikgu Nasuha pun turun padang gak bantu2 aku....

Aku kan poyo sket bab2 gini...Tapi takpe laa...aku memang suke la buat bende2 gini...SO, aku takleh la nk banyak komplen itu dan ini...


Sri Pentas, Bandar Utama. Korang pernah pi??
Audition Sempurnakan Harimu.

Dan korang tau je la camne nak ajar budak2 kecik ni kan?? Kepala dorg tu kadang2 tak focus, kaki jalan mengongkang dsb....Tapi selama 4 hari dah aku train budak2 ni, aku sikit sebanyak dapat bentuk dorg laa....

Kalau dah kawad, haruslah kene berjemur tengah padang bertar tu kan??
Kalau kawad bawah bumbung ape kejadahnye kan??? Dah hampir tiap2 hari dok berjemur memekik bagi koman untuk kawad, maunye tak semakin "tanned" kulit aku...

Aku ni dah le memang semulajadi "tak jernih" kulit aku nih...nak kate sawo matang pun macam terlebih matang pun ye gak...
Dah hari2 berjemur, makin la gelap kulit aku nih....Buatnye tengah2 padang tar lak tu....Tapi aku masih me-menten-kan kemachoan dan kelantangan sore aku ni dok memekik memberikan koman kawad....

Kalau mai sekolah aku petang2, kalau dengar sore orang memekik dok bagi komen kawad : kanan-kiri-kanan-kiri-kanan-kiri.....
itulah aku...
hehe....

Budak2 ni time aku bagi announcement nak carik budak kawad untuk perarakan TV3 tu, punyelah ramai yang excited....Dah gitu, aku kene buat selection jugak laa...

GB pun support kitorg gak....so, time nak kuarkan ongkos sket untuk bayar transportation kitorg tu, GB takde kompromi sangat...
So, kuranglah masalah kat situ...

Sekarang ni masalah budak2 ni jea....Kawad masih bersepah, kaki tak same, kaki angkat tak paras dll...Malas la nak explain...Erm, actually perarakan competition...Kitenye ade hadiahla untuk pasukan terbaik....

Bagi aku, aku cube buat yang terbaik, dalam mase beberapa hari ni...aku gagah2kan jugak laa....yang mane ade....

Okela, harapnye semuanya oke2 laa....
On the day, kami dah kene ade kat sane 6.30 pagi....
Gile! Maknenye kami kene bertolak dari Shah Alam ni dalam kol 5.30-6.00 pagi laa...
Jenuh laa....

Takpe, kite tunggu dan lihat je laa...


33 Superb Comments!:

  1. Waah!! Saya orang first lagi kat sini!! hah ni dah kali ke2 sy jadi org yang pertama bagi komen utk entry cekgu ;) *clap2*

    Syukur skola sy tak perlu susah2 mcm cekgu.
    Klu ttg kawad,cecikgu just dtg je tgk bebudak tu berlatih. Command, cara ajar kawad sume student senior yg train diorg.Berdikari sungguh!

    Tapi sy faham skola rendah ni lain sket, dan cekgunye kena lebih prihatin.. Erm amik gmbr byk2 tau masa kat Sri Pentas nnt ;) dan
    Selamat Berjaya utk team skola cekgu..

    ReplyDelete
  2. Kakak
    tu yg best ajar budak2 nih kak..
    dari zero jadi hero, kite nmpk progressnye...
    kalau budak dah besar tu lain laa...
    kalau budak kecik ni, dari tatau ape, pastu pandai dan dpt hadiah lak tu, mmg besh...

    ReplyDelete
  3. all the best!!

    mcm nk nyanyi pulak.
    "hitam manis, hitam manis, yg hitam manis pandang tak jemu pandang tak jemu.."hehe..

    ReplyDelete
  4. nak pantun..tak nak nyanyi..hitam2 si tampuk manggis..sungguh pun hitam tampak manis...hehe. manis jer di mate semua org...

    ReplyDelete
  5. takpe cikgu. biar gelap tapi hati cerah.

    ReplyDelete
  6. hitam-hitam lah sekejap jer tu, lepas ni bertukar kulit semula...
    janji budak-budak tu pandai kawad.
    Kalau menang lagi best...

    ReplyDelete
  7. wah! masuk tv3 la cikgu panhi. menambahkan lagik ke'superb'an cikgu BH lah pahni. Jgn lupa pakai baju yg ade tulis nama blog cikgu BH besor². promote! hehe..

    ReplyDelete
  8. fiezabaiduri
    kalu manis, kalau masin, nk buat camne??
    huhu

    Muslimahsolehah
    kalau hitam si tampuk manggis oke laa..
    kalau hitam si anak kel*ng...naya...

    NuR
    hehe...dan janji poket tebal, ye tak??

    cikgu_math
    saya mmg jenis tak bape nk cerah...
    so, takdenye nk cerah pun....
    mendung jua akhirnye...

    Mr PenyuBiru
    takleh pakai baju promote diri...
    aku pakai uniform aku laa...huhu

    ReplyDelete
  9. lepas ni ambik suntikan vitamin c sure gebu punya lah :))

    ReplyDelete
  10. mcm tak harap je bebudak tu bgn pagi2 buta???

    ReplyDelete
  11. cikgi
    haha...
    bukan gebu, gemuk plak jadinye...
    dahle mmg dah kurang kurus skg nih...haha

    hayad
    tu ar pasal...
    risao gak aku...

    ReplyDelete
  12. Halamak...sampai limit la plak chatbox BH..
    hehe...kena bukak chatroom plak ni BH..,..
    Ramai benar cikgu2 nk sembang ni..
    Pape pun..aku nak g 2-2 hari utk kids parade nnt!
    hehe..
    Esok last observe..Doakan yer!Nk jadi cemerlang cam Ustaz Ayap gak..

    ReplyDelete
  13. ala cikgu cream fasya sandha kan ada, ala tang putihkan muka dalam 7 hari tu, kalau nak putih satu badan, sapulah satu badan.

    ReplyDelete
  14. mademoiselle azieshakespeare
    as u wish azie...
    as if u can...
    huhu

    ReplyDelete
  15. Faris Ibrahim
    okelaa...semoga ko cemerlang cam ayap...
    tapi cemerlang pun agak2 laa..
    bukan dapat gaji lebih pun, same je kalau ko kje nnti...
    yg cemerlang ngn tak same je gajinye...hehe

    AZANI
    berlengas2la satu bdan dok lumur krim tu...
    huhu

    ReplyDelete
  16. Ok ler tu bak kata jiran aku dulu TALL, DARK N HENSEM!!! TAPI KO ADA SATU JE DARK JE... YG LAIN JAUH PANGGANG DARI API..
    Wah2 ko nak msk TB ke? Ish mcm tak muat je!!!!
    Ko g ngan sapa? Mekna ke?

    ReplyDelete
  17. kalau kita tak puji diri sendiri sapa lagi nak puji kan huhu

    ReplyDelete
  18. Masuk tvlah pulak lepas ni?
    Kulit mcm Chekgu tu anak saya kata warna cokelat manis sbb belum hitam manis lagi. hehehe

    ReplyDelete
  19. Ramai sungguh orang belajar berkawad sekarang ini.

    ReplyDelete
  20. eerrr akak kul 6.30 sambung tido balik...
    hehehe...

    nak kulit putih mlm nanti basuh dgn klorox...

    ReplyDelete
  21. yg putih tak semestinyer indah2 belaka.. hahaha..

    ReplyDelete
  22. CIK FARAH
    er...mekna tu sape ngn aku??
    err...
    aku belom ade sape2 lagi...
    sile isi borang...haha

    ~Cinta Cukulet~
    tau xpe...betol3...

    Yunus Badawi
    coklet kalau lagi gelap lagi sedap kan??
    hehe

    Abang Long
    ye ke??

    kuIna Jentayutiara
    klau minum klorox lagi berkesan tak??
    huhu

    Jard The Great
    ye laa...betol gak...

    ReplyDelete
  23. weeewittt...nanti bole tgk muka chekgu masuk tv la ek...bilanya competition tu????

    ReplyDelete
  24. ~attahrel~
    ahad ni bro...
    kalu masuk tv...kalau tak, diam2 je laa....

    ReplyDelete
  25. haha! cikgu nih... it depends on people ok..
    tapi zaman skrg zaman material. nak ke tandas pun kena hulur duit.. tambah lak hal2 lain..

    huhu...

    cikgu, nak ikut pi sana leh?
    mcm besh je tuu..

    ReplyDelete
  26. erm...jemput la datang tv3 kids parade tu...
    kalau ade umur, mane tau leh jumpe kan??
    dtg sri pentas...

    ReplyDelete
  27. akak tak pernah pergi Sri Pentas..

    pssttt.. cikgu takde jumpa artis ke?? hahaha!!!

    ReplyDelete
  28. Neeza Shahril
    saye pernah sekali dulu...
    tu pon pi audition sempurnakan harimu...
    huhu

    err...baru nk pi kak..

    ReplyDelete
  29. aku pun sama ngan kak neeza... tak pernah lagi gi sri pentas...

    anyway... good luck ngan kawad kaki tu...



    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  30. pukul bape kena tengok tv ni? aku pun nak tengok juga..

    ReplyDelete
  31. Kak Long pun nak nengok gak Chekgu BH & 'anak-anakny' kat TV. Ada siaran langsung ke? Semoga berjaya nanti.

    ReplyDelete
  32. apa klas ngan mek na .. cari la org lain plak.. asyik mek na ja... high test ma....:D

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png