Tatkala Aku Berkasut Merah...

Korang ni kejam laa...Kejam sungguh. Kalau aku tak update, langsung takmo datang umah aku kan? Kalau takde orang mai teratak aku yg baru renovate dinding itam ke dinding kayu ni, mulelah traffic blog aku ni merudum kan??

Tapi, itu semua aku tak kisah sangat. Kalau ade orang yang mai blog aku ni, terima kasih. Kalau tak ade yang sudi menjenguk aku dok diam2 je laa...Aku update bile ade kelapangan dan kesenggangan. Kalau nanti bile dah super-duper sibuk memang betol2 tak ade mase, tengok je la ape yang ade.

Ok laa...
Back to main story yg aku nak citekan la ni jugak. Takde ape yang penting, tapi inilah kali pertamanya kitorang lepak bersama. Dan kali pertama mencuba memakai kasut merah di tempat yang masih bau kedai lagik...

Sesama colleagues aku. Cikgi2 sekolah aku la khususnye. Memang dah plan nak buat dalam skala yang lebih besar, tapi tak tersempat pun. Ini je la yang ade, sebab bende ni memang la buat ramai2, tapi bayar nafsi2 (sorang2)...Macam tak biase kann??

Tak de ape sangat pun, cume menyantaikan diri ke pusat Boling kat Ole-Ole Shah Alam ni. Tak ramai, cume kami berenam je...
Aku, Cikgu MS, Cikgu PD, Kak Maria, Kak Suria dan Kak Nawahida. Lagi sorang tu dah terlambat, datang di hujung talian sebagai pelawat je...
Bukan pandai sangat pun nak main...Semua memang pemain tahap di bawah amatur lagi. Nak ngangkat bola setengah nyawa dah...

Bayangkan laa...Sebijik bola boling paling ringan menyamai sekampit beras 10 kilo; 9 kilo paling ringan. Jadi hok cikgi2 wanita yang sememangnye solehah tu, terkial2 la jugak nak angkat bola, nak lempar ke dalam lane, sekaligus menghentam pin yang gagah menanti di frame di hujung lane.

Memang muslimah solehah sungguh cikgi2 sekolah aku ni, aku sian jugak la tengok dorg ni nak angkat sebijik bola pun jenuh. Sampai ade yang tercicir bola sebelum sempat dilemparkan ke dalam lane. Siapa cikgi tersebut?? Biarlah rahsia...

Biar kalah game, janji menang dalam gaya seorang bowler...haha

Tapi itulah wanita. Dalam kelembutan dan ke-muslimah-annye tu, ade jugak la sekali dua sempat strike...Aku pun yang memang menang gaya ni dapat sekali je strike dalam 2 game...Gaya aku memang tip-top, tapi hasilnye hampas. Haha...

Ade la cikgu ni yang ala-ala tak berapa nak larat angkat bola, nak lempar bola tu pun ala ke-longkang-an, tapi dalam gaya cemtu pun dapat lebih strike dari aku...

Hebat sungguh...!
Posing, jangan tak posing....
Kumbang seekor di balik kuntuman bunga orang...huhu


The result...
Legend:
C = ChekguBH, M = Maria, N = Nawahida, S = Suria
PD = Princess Damia, EE = Muslimah Solehah (Em Ess)


Pemenang dah diketahui, yang pasti bukan aku laa...Malu dowh...Takpe laa...
Aku insan yang lemah, hanya mampu berserah, lalalalala...Haha...Kitorang sempat main 2 game laa...Sengal tak sengal la tangan la nih. Aku lepas abis main tu, time petang tu dah tak berapa nak rase jari-jemari nih.

Nak bukak selak bilik air tu pun kene pakai tangan yang satu lagi. Aku pakai bola 11 kilo. Tak syiok pakai bola yang ringan, tak nikmat....kalau cikgi yang muslimah lagi solehah lagi lemah lembut tu pakai bola 9 kilo tu...Tu pon dah nampak dorg cam seksa je nak ngangkat...Huhu...

Lepas habis 2 game, masing2 dah kebulur. Ye laa...actually dorg ni ade yang direct dari sekolah, lepas je amik exam PTK, dan terus singgah Ole-Ole untuk melampiaskan nafsu serakah nak men-terai boling nih...Aku puji semangat diorang nih...

Jemput minum bapak2, ibu2, semua yang ada di sini...

Dah agak kebulur, kami pun singgah la Pak Li Kopitiam di aras 1 Ole-Ole untuk menjamu selera. Order la ape yang patut sambil chitchatting...Erm...Isi kandungan chitchat kitorg terpakse dirahsiakan sebab tak sesuai untuk tatapan umum...

Aku yang tak berapa dah kawen ni, tumpang sekaki jugak sok-sek dorg tu. Dah kami semeja...takkan aku takmo join kan?? Dari satu topik ke satu topik...Aku layan je...walaupun aku kurang praktikalitinya...haha...

Sambil jamu selera, sambil sok-sek...kepalanya mustilah abang aku ni. Kalau dier dah bukak cerita, dan ade yang melayan...makin la berjela topik yang se-ela dibukaknya....Tapi aku tabik laa, sebab diorang bersifat terbuka, tapi ade batasannya. Dan perbualan bertambah rempahnya bile budak mentah cam aku nih nyampuk.

Ish, tak baik nyampuk bile orang2 tua berborak...Syuuhh..pi main jauh2...haha...Aku cube mencelah dalam sok-sek dorg tu supaya aku tak nampak cam rusa dalam kampung. Takdela aku kekok sangat...kan?? Bijak tak aku...


Menu yang dipesan...tolong jangan terliur kat sini...
Kalau dah terliur gak, tolong kesat ye...haha

Ok laa...dalam 3 lebih tu masing2 dah kenyang dan tiba masa untuk pulang ke pangkuan keluarga masing2, lain kali kita main lagi...Main ape??
tolong jangan pikir lain...
Main boling ok??Haha...

ps: hari ini hari terakhir aku bergelar lelaki berambut lebih seinci....


27 Superb Comments!:

  1. wahh...jelesnyer tgk dia berkasut merahhh! hik3!

    ReplyDelete
  2. su
    terpakse la pakai...kalau takmo tergolek dog...
    erm, kat sg besar or sabak takde kan su??

    ReplyDelete
  3. lama tak main bowling.. kat sini tak nampak la pulak bowling alley... padang pasir banyak la heheh...

    1 je ke strike chekgu??

    ReplyDelete
  4. Neeza Shahril
    kurang latihan dan tgn agak pengkor la kak...haha

    ReplyDelete
  5. wah wah...maknanya bolehla nko organize satu event makan2 bulan april ni...aku dengan cik farah nak turun shah alam ...

    boleh bah, kalau kau!

    ReplyDelete
  6. owwwhhh....'jambu' benar chekgu kali ni..dahla kasut merah,masuk tournament pompuan lagi.. :)) hahaha..
    btw PD tu cun apa,awat x 'rembat' ja..ka dah kawin..tu x bole r,dosa...haha
    **majulah chekguBH utk negara

    ReplyDelete
  7. gaya tuh penting, strike ke tak belakang kira.. tok gaya dah dapat 10 markah hehehehe...
    best kan men boling sekali sekala cam release je mind neh

    ReplyDelete
  8. wah, syoknyer men boling..
    lama tangan ni tak melempar bola berat tu.
    last main 3 game skali.
    giler lenguh tangan. tapi puas!hehe..

    lepas ni rambut kurang seinci ke??
    ala² mawi gitu. eh?

    ReplyDelete
  9. bh..
    i seronok sgt smlm..
    tq krn sama2 merialisasikan impian i utk gi main bowling beramai2 walau tak cukup ramai lagi..
    heheheh.. tak pe.. lainkali gi main bowling lg ok..

    ReplyDelete
  10. enjoy time cuti skolah ek.... ? rindu nak jd bowler gak.... lama tk posing cenggitu....

    ReplyDelete
  11. bjorx
    ni pon si PD tu yng tlg...aku ni ad-lib sket2 je bah..
    aku dah jadi ahli kelab korg ke?? haha

    ~attahrel~
    skg dah tak jambu lagik dah bro...
    aku dah gondol la skg...
    huhu
    and PD tu mak budak okeh..
    aku selalu je terbelanggu dek mak2 budak nih...haha

    juelee
    mmg best jue...rase nak cube kali ke-2,3 kali pulak...
    len kali kut..

    fiezabaiduri
    mawi ke?? rupe budak degil ade laa...

    princess damia
    ok la ek???
    len kali bulih main lagik...

    Sufi Idany
    nnti time cuti pjg, ajak2 la kawan2 lame...sesekali, musti best punye..

    ReplyDelete
  12. kihkihkih.... klakor la... dah ko tak update, takkan nak mari... tercongok sorang2 kat sini...
    kihkihkih...

    renovate umah lagi...
    lawa... umah papan gitu...


    syabas utk perempuan yg telah mengalahkan ko tu... pompuan mmg hebat...
    main boling pun kalah... ek ele...

    :P

    ReplyDelete
  13. ler...kalau kau dah terjebak dengan abang besaq, shadi, k nawa, k maria, automatik masuk kelab la tu....

    buat2 tanya la pulak!

    ReplyDelete
  14. boling? penah main sekali je...
    tapi kami main baling2 suke ati
    :))

    ReplyDelete
  15. x suka main boling sebab x kuat angkat bolanya.
    manjang jatuh ke parit je.

    klu bola lain kuat kot...

    ReplyDelete
  16. ku tak sempurna
    saje bagi chance...
    janji menang gaye dah le...hehe

    iEn
    aku terpakse pakai, bukan aku yg nak...

    ~Cinta Cukulet~
    tergode ke?? haha

    bjorx
    o ye ke??
    takmo laa...aku nk jadi indie...
    takde kaitan dgn mane2 organisasi...

    mademoiselle azieshakespeare
    rugi laaa...
    terlepas peluang nk jadi shalin zulkifli no 2 negara...haha

    zue
    bola lain??
    huhu

    ReplyDelete
  17. best la..memory bowling tuh..hehe..rase slalu duk gelak sorang2..psst..rahsia tau..jgan gitau sape2.hahaha

    ReplyDelete
  18. hihihi......best gak main bowling ni tp ari ni satu badan sakit...fikir2 gak asal jd camni....akhirnye tau gak bowling punya pasal....2 lerrr amatur yg main...ni yg tegang urat2.....

    ReplyDelete
  19. muslimahsolehah
    HEHE...rahsia sgt ke??
    kalau terbagitau xpe kut, haha

    Anonymous
    hehe...sengal2 satu badan...

    ReplyDelete
  20. Bola masuk laongkang tak apa cikgu.Jangan tuan masuk longkang dahlah.Anyway itu satu aktiviti yang baik .kecur air liur tenguk menu.

    ReplyDelete
  21. melihatkan skor tu bolehlah saya join bila ChekguBH organise lain kali. Kira2 boleh makanlah tu hehehe

    ReplyDelete
  22. the life of cikgu sue
    huhu...mmg tu la niatnye, nk bagi org kecur liur...

    Yunus Badawi
    tak aci la lawan dgn yg lemah...ini penindasan namenye,hehe

    ReplyDelete
  23. lama x main.. kalo kat SP Pepsi Bowl sebelah opis aje... company ada acct, g baling, g golek aje semua masuk acct kelab. tp kasut merah tu yg buat akak jealous nie...

    ReplyDelete
  24. kuIna Jentayutiara
    kat sane takde kasut merah ek??
    haha...
    kene mai sini la nmpknye...huhu
    seronoknye masuk acct company..
    just baling bola, dan bla...
    heavennye....

    ReplyDelete
  25. Pompuan yang menang, aduh tutup muka camni

    main bowling kadang2 takleh dijangka, kadang2 yg terer pon leh selalu ke longkang (lane punya hal)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png