Setibanya di rumah pengantin...

Perjalanan menelusuri bendang2 yang cukup mendamaikan dan jalan bertar yang cukup sempit membuatkan kami cukup cuak dan berhati2, debaran makin bertambah kalau terserempak/bertembung dengan kereta lain...

Dalam perjalanan nak ke rumah Ina, ternampak Muzium Padi ni kat tepi jalan. Kalau ikut hati, ni boleh jadi bahan ni nak masuk dalam blog. Tapi hajat je laa...

Tak singgah pun, sempat snap je gambar nih...
Orang kedah cam KakJie, attahrel, haritz, Kak Kuina, Cikgu Lilies atau Cikgu Nur pernah kut sampai muzium Padi nih???

Ape la yang ade dalam muzium padi tu.... Tak kisah laa, janji dah lalu pun oke laa...
Bak kate orang,

tak dapat tengok orangnya,
tengok bumbung rumah pun jadi laa...Haha


Memang cukup kecik jalannya, silap hari bulan memang la terjun bendang....Sebelum kami ke Kg. Alor Janggus, kami ke rumah Mira dulu. Sebab Mira je la harapan nak jadi road guider kami kalau kat Kedah tu. Kebetulan kat sane semua member2 lame dah ade...dah berkumpul..
Dah tu, dah jumpe, kenalah borak2, usik2 dan bergosip liar...Tambah2 kalau perempuan dgn perempuan dah lame tak jumpe...kan???

Dalam kol 11 baru bertolak konvoi ke rumah Ina. Sampai rumah Ina dalam kol 11 lebih, mase tu tak ramai orang. Dan kalau belah2 kampung ni biaselah kalau khemah makan lelaki dan perempuan di-talakkan.


Pak cik DJ tu dah siap announce banyak kali dah suh laki dok khemah laki and vice versa. Tapi tu laa, punye la nak tunjuk keras kepala, kitorg buat derk je duduk campur laki perempuan. Saje je...Sampai makcik2 dan kaum perempuan yg datang kenduri tu pelik je tengok. Kitorg main redah je makan semeja laki perempuan. Buat muka tembok je...

Mai, mai, mai...mai rapat...selonggok 2 hingget, selonggok 2 hingget.. sape mau anak dale, sapa mau anak dale, saya kasi juai ini daler pingitan...

Haha...
Tuan rumah tu takleh buat ape pun. Kitorg makan pun lebih kurang je, tapi lauknye sedap. not bad. Cume dagingnye, mungkin daging kerbau yang dimasak palembang ke apentah, agak liat. Nak cubit2 pakai tangan memang haram takmonye. Last2 kene gigit jugak baru jalan...

Jemput makan...Ajak2 ayam je nih...haha

Selamat Pengantin Baru Ina dan Rodzi. Semoga Berbahagia hingga akhir usia kalian.
Cepat2 la dapat baby... :)

Erm...setakat tu ini je la yea. Ade lagi lepas nih. Entry balik dari kenduri dan entry paling menggiurkan dan mengkecurkan liur anda; entry makan!

ps: tak yah le korang dok probes aku sape idaman hati aku, ade ke tidak dalam gambar2 tu sume...semuanya ade dalam hati aku je, tertutup dan terkatup rapat...haha. Ceewah!


19 Superb Comments!:

  1. caya la cikgu..heheheh tertutup n terkatup..sapo la nak tau kalau bukan hang sendiri yg dedahkan..heheheheheh

    ReplyDelete
  2. Waahh. Inilah kelebihan cikgu ek ;)
    Ada byk masa nak buat entry2 yg menarik mcm baru2 ni especially time cuti skola.Mmg ceckgu free.Time cuti kelas tambahan tu mmg ada yg bg terlibat (mcm saya) tp relax la juga.
    Jarang jumpa blog ckg yg meriah-meriah cenggini.Hehe.Teruskan2.

    ReplyDelete
  3. uhhm....ke hang yang jual mahal? aku tengok banyak jer aweks macam syok kat hang.

    huhuhu...

    ReplyDelete
  4. weh.. kenduri ni kat mana???
    heee
    simple je wedding dia kan?
    lawa seh biru tu.

    len kali hang mai utara mai umah aku naaa

    ReplyDelete
  5. tiha
    tau xpe tiha..
    kau kunci hatiku dalam hatimu...haha

    Kakak
    ni meriah sekali sekala je kak..
    dah dok rumah ni, sorg2 jugak...
    mase mude2 je bulih buat gini, kalau dah kawen dah lain dah...
    bawak anak2 pulak...ahahah

    bjorx
    aku kan MACAM high taste...huhu

    yOnnA
    takmo la nyusah kan ang yonn...
    len kali mungkin la aku nyusahkan ko..
    ko kan dah jadi gadis KL skg...huhu

    ReplyDelete
  6. lapaq nasi minyak laaa....hehehehe! cpt2 ler tawen! kih3!

    ReplyDelete
  7. amboi meriah sungguh rombongan. awat tak pi muzium padi? hehe.. kite dah sampai oke.. siap naik kerbau lagi.. dan sadisnya kerbau mengeluarkan sesuatu sepanjang perjalanan..haha! tapi tak tau skrg ada ke tak lagi kerbau tu..
    emm..next time dtg, bagitau la cikgu.. aik..cikgu tak jwb tag sy lagi..haha!

    ReplyDelete
  8. muzium padi?
    masuk dalam list ar, ehehe

    da la melepas nasi minyak ritu, dpt tgok gamba kt cni pun ok la (sdey, ahaha )

    ReplyDelete
  9. NuR
    kitorg hajat hati mmg nk gi, tapi tak sempat..
    tak tersempat la...

    mademoiselle azieshakespeare
    masuk list??
    nk sedey awatnye??
    huhu

    ReplyDelete
  10. apasal tak terus ke kangar.. dekat dah tu...
    sebelah tu ada gunung keriang.. tgh sawah tgh bendang.

    ReplyDelete
  11. aku penah p skali muzium tu..pendek cerita,mmg muzium la..ada barang2 yg berkaitan dengan padi ja..n kat tgkt atas tu,ada satu lukisan besarrrrrrrr,pemandangan kampung yg permai...ok la kalau takat nak wat kenangan masuk situ..hohoho
    **kg aloq jangguih ka...ooooo

    ReplyDelete
  12. list coti2 malaysia :D
    xde baru ni ada sepupu kawen, tapi kena tinggal
    mak kate.. kalau banyak keje takyah ikut, uhuh

    ReplyDelete
  13. kuIna Jentayutiara
    alaa....segan la dgn akak...
    satu lagik, semua plan nk pi dekat2 je..
    lain kali kut...
    huhu

    ~attahrel~
    waa...
    bunyi cam besh je, rugi tak pi...klau tak, lagi bykla posing yg boleh dibuat...
    huhu

    mademoiselle azieshakespeare
    aloloh...siannye kene tinggal..
    len kali siapkan keje, kalau tak mmg kene tinggal lagik..hehe

    ReplyDelete
  14. sedapnya makan kenduri.. lauk kenduri kawin lain rasa dia..
    ada aura kot..
    ina tu kawin dengan kawan korang gak ke?

    ReplyDelete
  15. Neeza Shahril
    tak kak...org lain..
    kitorg xkenal pun..ni pun baru je kenal...

    ReplyDelete
  16. bumbung rumah terbakar nampak asap..
    hati terbakar saper yg tahuu.. ahaks

    ReplyDelete
  17. en_me
    dalam maksudnye en_me ni..
    makan dalam nih...
    huhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png