R.A.P by Digi & Pilih Nama Awek...

Salam abe2, kakok2, adek2, mokcik2 sume...
Erm...rase macam nak tulis sesuatu tapi takut ade yang jemu pulak. Ade blogger yang dok meroyan dah skang ni sebab asyik dikate dok menyohor itu dan ini. Pedulik dan persetankan semua tu.

Sifat blogger ni bukan sekadar nak menyohor, tapi lebih kepada perkongsian.
Perkongsian pengalaman yang mungkin akan sama dan pernah sama ataupun baru.
Kalau itupun dah disalahertikan oleh mereka yang mengkritik tapi masih nak membaca, apekan daya mereka yang menulis.
Kalau dah tak suke, tinggalkan, angkat kaki...Kan?

Dah la, sebab aku tak de ape yang nak dikisahkan. Aku seronok berkongsi secubit kisah hidup aku, yang aku jamin 99% benarnya, cume sedikit info perlu diselindung demi menjaga nama baik mereka dan aku....Tak salah kan?

Masuk cerita 1:
Minggu lepas cerita ni, tapi baru teringat nak buat bahan masuk dalam blog.

Comel banner kan??

Maskot pun same, comel...cam aku baby cikgu Nordee...

RAP (Read, Action, Play) adalah program yang dilancarkan oleh Digi ke sekolah2 kat area Shah Alam. Tujuan dorg adalah untuk galakkan student lebih celik dan well-versed dengan bahasa Antarabangsa itu disamping mencungkil bakat mereka yang terpendam dalam bidang lakonan dan teater English.

Dorg datang sekolah dan buat sket event, budak2 memang teruja dan terkinje2 semuanya...
Layan je laa pics kat bawah nih...


Masuk cerita 2:
Cakap pasal info ni, aku dapat beberapa cadangan yang boleh tahan jugak untuk lab skolah aku tu. Terima kasih kawan2...I really appreciate it...Antaranya ialah: (edited!)
Hah? banyak kan?? Idea semuanye brilliant belaka...yang mane satu idaman kalbu??


26 Superb Comments!:

  1. 1. adoi.. ramainye peserta...
    2. Kemas giler lab - lab kat skolah aku dulu penuh dengan conteng liquid paper... aku menyonteng gambar katun dragonball... muahaha~

    best layan lukis atas meja kayu kat makmal tuh!

    ReplyDelete
  2. kelas aku dulu kelas sains, satu2nya yg bernama khwarizmi, yg lain balik2 abu sina, albiruni... hehehhehe.. so, aku sokong khwarizmiiiii.. muahahaaha

    ReplyDelete
  3. tgk banner tuh teringat 'bo' kat muvie monster inc. dulu

    cute
    muhehehe

    ReplyDelete
  4. Mr. Azman @ Kreuger
    lab yg still dara, mmg la suci bersih je man...

    theconfused
    erm, aku kalau bulih nk name yg techie sket...

    penyapubaru
    mmg kiut pon...

    ReplyDelete
  5. best arr... kekalaulaa maser sekolah cenggitu....
    ish.... musti jadik best student sepanjang tahun nih!!!

    ReplyDelete
  6. untung kanak2 ribena zaman skrg.. huhu! mcm2 ada. tu kalo ada yg tak rajin belajar lagi tak tau la ape nk buat..

    jom afundi khwarizmi..!! :D

    ReplyDelete
  7. dcrysz
    Dulu lain skg lain...
    dulu bujang skg dah kawen, hiks...

    NuR
    waaaa...main afundi lak nih...

    ReplyDelete
  8. eh boleh ape afundi.. cikgu BH buat polls.. then kitaorg undi la..

    ReplyDelete
  9. Salam cekgu!
    Skrg tgh bz smula dgn Headcount di sini.
    Khwarizmi tu saya nak cdgkan kat lab computer skola. (Menumpang sepayung ;P)

    Erm agaknye cekgu mesti kena jadi jurugambar utk sepanjang tahun bg mana2 acara skola kan?
    Rajin bebenor men'dokumentasi peristiwa'.. hehe.

    ReplyDelete
  10. NuR
    ok gak idea tu...

    Kakak
    erm, dulu ye la kut kak...
    skg tak lagi, sbb camera saye cikai je...
    ade cikgu baru yg pakai dslr, lebih cantik, lebih canggih lebih lawa...
    saya cume suke2 je...
    saye mmg suke pun buat bende2 nih...

    akak pun nk pakai name tu gak???
    erm, not bad...
    erm, akak takde blog ke??

    ReplyDelete
  11. Chop!! Kite nak calonkan nama gak la dalam ni..

    -Infinity Lab-

    ReplyDelete
  12. La ye ke..?
    Rasanye cekgu mmg sesuai sgtla jadi perakam peristiwa.Serius! Klu buat dokumentasi program mmg standard punye la. Yup I can see you passion on photos. Berseni jugak org sains ek.

    Kat Melaka ada satu tempat nama Planeterium Al-Khwarizmi. Mmg suke sebut nama Khwarizmi tu.
    Kite dh biasa dgn Ibnu Sina (Avicenna) kan. Khwarizmi, dia lebih kpd bidang Math dan Angkasaraya termasuk Pelayaran. (klu salah fakta sorry).So internet = angkasa tak..? hehe ok ke idea ini.

    Blog.. ada. Tp tidakla komersial mcm cekgu punye ni (",)

    ReplyDelete
  13. Faris Ibrahim
    oke, noted...
    nk menyumbang jugak ek??
    infinity means not limit ek??
    simbolik gak...
    ko isi borg keje kat SKS24 la faris...haha

    Kakak
    ade blog jugak...boleh la masukkan dlm link tu nick akak tu...
    bleh kenal2 kan??
    saye mmg ade minat sgt2 dlm fotografi nih, cume kekangan gadget je...

    kalau dapatlah DSLR satu hari nnti....

    ReplyDelete
  14. Digi msk sekolah bknnya apa... nk kasi hapening
    pastu blk umah merenget.... mak nak henpon...

    ReplyDelete
  15. Aku cadangkan cikgu namakan makmal komputer dengan nama The Bloggers, sebab lepas ni mungkin ramailak murid buat blog sendiri.Biarkan depa memblog, kita pantau isi kandungan blog mereka.Kalau terlampau sangat kita block.

    ReplyDelete
  16. huahuhahua..
    seronok aku..
    byk betui idea cadangan nama lab kita nih..
    aku pun da tak reti nak pilih..
    semua pun best..

    ReplyDelete
  17. cyberia!!
    perfect and sgt perfect!
    budak nk sebut pon senang :D

    ReplyDelete
  18. Heehehe.

    Saya mahu menanti nama lab itu kelak.

    ReplyDelete
  19. bjorx
    simple je kan??
    hehe..

    Jard The Great
    pun boleh, pun boleh...

    kuIna Jentayutiara
    hehe, baik punye strategi...

    AZANI
    the bloggers?? erm...buat lab sendiri ke??
    huhu

    princess damia
    mcm nk pilih name awek la pulak ek??

    yOnnA
    erm...perfek ke???

    ™سريسوفي
    dah pakai name jawi ke cik serisufi?? huhu

    ReplyDelete
  20. sibuk-sibuk ni akak singgah juga sbb nak 'bagi nafkah' kat blog kau...

    Errrr...akak cedok idea ko dalam n3 akak...buleh haaaihhh

    ReplyDelete
  21. xiiinam
    nak ceduk ke, nak kaut ke...
    ape2la kak...
    saya pun tak tunaikan nafkah saya lagi nih...hehe

    ReplyDelete
  22. lab baru?? cantek gak lab skool cekgu neh
    lab aku dulu buruk gilooooo radas2 pun dah kuning2 je aku tengok, penunu bunsen pun dah berkarat

    ReplyDelete
  23. juelee
    erm...salah topik la pulekk
    ni lab komp la jue...uhuh

    ReplyDelete
  24. Hai Cikgu, layarilah www.digirap.blogspot.com!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png