Jika DIA Kata Jadi, Maka Jadilah...

Salam semua.
Ini entry quickie.
Saje nak update. Kalau tak, tak tenteram hidup aku. Sebenarnya kerja dan tanggungjawab pada kerja dah makin banyak. Tapi nak jugak luangkan mase, even curik2 untuk bersama yang TERSAYANG ni...
Aku sayang belog ni, aku sayang kawan2 kepada belog ni. Oke?
Aku ni jenis tak pilih bulu, tak pilih kasih...semua aku sayang...
Tak yah la bagi hug and kiss lagi...Cukup2 laa...

Kiter cerita pasal sekolah aku.
Entry pendek je, janji. Gambar akan ceritakan segalanya.

Penat dan lelahnya seorang coach...

Sekalung tahniah utk orang tua ni, aka abang aku selaku main coach atas kejayaan pertama team bola sepak Dream Team-nya. Sebab hari ni perlawanan pertama untuk liga ape, aku kurang periksa. Nanti aku recheck balik. Result, 3-2....Lawan dengan SRAI (Sekolah Rendah Agama Integrasi Seksyen 19) (kut...erk!)...
Yang penting, berbaloi la hasil kerja keras orang tua ni dan beberapa sidekicknye cam Cikgu H, Cikgu J dan beberapa lagi mereka yang dedikasi dan komited.

Yang dok terduduk tengah padang tu la coachnye. Sian...mungkin dah penat, dah habis kudrat lelakinye dok menghamun budak2 dek kerana main tak betul ikut hemahnya...
Yang penting, 1st game dah menang dan akan terus menang lagi. InsyaAllah...Aku doakan...
Chaiyyo...

Gambar kecik di atas adalah cikgu H yang tekun melatih anak2 ayamnya Tunas Bola Sepaknye....

Kompang Selawat SKS 24

Yang ni pulak pasukan Kompang Selawat sekolah...Bawah pimpinan Ustaz T. Persediaan menanti peringkat Negeri. Semoga mereka berjaya juga. Budak2 ni boleh tahan jugak ketegaq nye....Sian kat Ustaz memekik supaya dorg ni dengar cakap...Budak2 Ustaz...

Aku kesian jugak tengok Ustaz sangat2 berkorban masa dan kudratnya demi melihat mereka berjaya. Aku doakan jugak mereka berjaya. InsyaAllah...

Semuanya kuasa Yang Maha Esa, Lagi Maha Berkuasa atas semua mahluknya...
Kun Fa Yakuun...

Notis buat mereka yang tiada...

Semalam, habis difoggingnye dari satu rumah ke satu rumah. Sampai ke kol 9 malam baru setel semua rumah kat area rumah aku ni difogging. Sebab dah ade kes 2 jenis demam nyamuk jahanam nih. Mudah2an semuanya akan selamat.

Ubat fogging yang diguna kali ni kurang asapnya, tapi baunye lebih menyengat...
Kalau orang tu takde di rumah mase pemeriksaan, rumah tu akan DIPANGKAH, hahah...

sebijik cam cerita Ali Baba Bujang Lapuk...

Ha! Tu dier rumah yang berpangkah...!
Mari Kita Kasi Pecah!!


32 Superb Comments!:

  1. haha..
    lawak2..
    kompem malam tue geng2 40 perompak datang serbu :)

    ReplyDelete
  2. wah aktif tul kanak2 ribena skolah cikgu BH.. ni kalo abis skolah, kat ruang aktiviti ko-ko sure dpt markah penuh. huhu! beshnyer kalo skolah lagi.. :o

    ReplyDelete
  3. mOhD^.^rAz
    haha..abis laa...

    NuR
    dah jadik cikgu tu dah la ye..
    lagi besh jadik cikgu dari jadi murid...huhu

    ReplyDelete
  4. Alahai ... kisah kita sama. Yang menariknya waktu Abang long dahulu, tidak ada kamera dan hp untuk merakamkan detik - detik 'mengerikan'. Tapi saat itu ... 30 tahun yang lalu tetap akan dikenang.

    ReplyDelete
  5. haha.. sbb cikgu ada kuasa di kelas berbanding kanak2 ribena... hikhik! tak gitu cikgu?

    ReplyDelete
  6. haah..macam cerita Ali Baba Bujang Lapok lak main pangkah2 rumah. Nasib baik sekarang ni, dah tak ada rumah kecik kat belakang rumah ye..kalau tak confirm gak kena pangkah tu.

    ReplyDelete
  7. Abang Long
    itula bezanya org dulu dan org skang...
    sekarang ni org nk tgk sesuatu yg visual je...

    NuR
    btol btol..

    Kak Long
    hehe...sib baik...
    kalau tak, habis gak kene serbu...

    ReplyDelete
  8. srai tu integrasi sek.19 la..chekgu BH...

    ReplyDelete
  9. muslimahsolehah
    ye laa...jap gi betolkan...huhu

    ReplyDelete
  10. muachhh....muaaacchhhh.....!!

    nak hug & kisses gak.

    puas dok teropong sapa yg terduduk tu

    ReplyDelete
  11. Kujie
    uuhhhh...abis basah la pipi saye kak...
    iyekk...

    nak org mude2 yg hugs and kiss...huhu
    yg terduduk tu la cikgu norman hakim..haha

    ReplyDelete
  12. camana boleh terjepeluk eh! terjelepuk cam tu pulak? sape yang tendang kaki dia?? hahah!!
    budak kecik pun pandai main bola ke? bagusnya coach dia kan.. ;)

    ReplyDelete
  13. Paling suka sewaktu dikejar ... tapi letih ...

    ReplyDelete
  14. He..he akhirnya berjaya gak aku tgk padang sek yg mahal tu... wah2 dah tak botak mcm dulu mesti padang sek ni ikut SU sukan diakan.. Dulu SU sukan kapla botak so padang pun botak, skarang SU sukan katek kan so katek tak botak padang pun dah tak botak.. masalahnya ada dongga skit kat tmpt kompang tu.. itu aku rasa ikut juruletih bola tu!!!!!!

    ReplyDelete
  15. waa.. comel2 je budak2 tu bila kecik.. bile bsr.. LAIN terus.. hehe

    ReplyDelete
  16. pasukn kompang tu penyokong pasukn bola ker..
    sambil praktis sambil menjerit.. tengelam suara ustaz tu...

    ReplyDelete
  17. hik hik hik...

    sumer rumah dipangkah, takkan nak masuk sumer rumah Chip... :P

    ReplyDelete
  18. heh,aku mcm nk g pangkah umah ko je hahaha :p

    ReplyDelete
  19. mademoiselle azieshakespeare
    ni taktik baru jab kesihatan kut...huhu
    ikut filem p ramlee...

    Neeza Shahril
    coachnye dah abis kederat kut...
    tu yg terduduk tu...

    Abu Razi
    kejar dek anjing ke musuh??huhu

    CIK FARAH
    ko ni tak baik arr...
    donga pun, tu yg pernah sayang dulu kan???
    erk! larik...huhu

    Jard The Great
    kalau dah bsr same jugak pelik pulak...huhu

    kuIna Jentayutiara
    2 dalam 1 la kak dorg nih...

    ku tak sempurna
    hehe...chip punye umah bukan markas penyamun ke??
    hehe

    yOnnA
    sile la pangkah...
    nnti kitorg serbu..huhu

    Adry
    Harapnye la ad...busuk gile..

    ReplyDelete
  20. cet! kata n3 pendek jer.tertipu aku.cett!

    ReplyDelete
  21. Mr PenyuBiru
    tertipu ke penyu??
    maafkan daku...sbb
    aku mmg nak tipu ko...haha
    takde laa, aku tertulis panjang pulak nih...

    ReplyDelete
  22. Cikgu,

    umah jiran sebelah kami ni pembiak nyamuk tau. Banyak air bertakung sana-sini. Bela bunga air tapi tak dijaga. Nyamuk tu berhijrah lak ke umah kami ni. Sunnguh rimas

    ReplyDelete
  23. MrPenyuBiru!
    samala kite.Saya dek tertipu gaks dgn entry 'pendek' cekguBH ni.Hajat nak tgk gmbr yg kat padang je asalnye tp terbaca gakla sume entry ;P Aa yg tanda X tu pun tak penah lak jumpe masa fogging.Serius tak pernah setakat ni.Hmm.

    ReplyDelete
  24. SRISUFI
    erm..ape kate ko repot kat jabatan kesihatan ke...
    suh dorg buat spotcheck...
    dier kalau dah kene baru terngadah..

    ataupun, try la nasihat...
    mane la tau...
    kang kalau dah kene bende tu, lagila payah..kan??

    Kakak
    alaaa...akak kalau saye buat pjg2 pun akak suke bace jugak kan??
    takde niat nk tipu..
    tpi dah itu je paling pendek bulih buat..
    sori yea..hehe

    ReplyDelete
  25. Ibn Hajar
    itu je yang saya mampu ustaz... :)

    ReplyDelete
  26. Salam... hak hak hak .. aku bos penyamun.. dh lama aku carik..jumpa gak salah sorang anak buah aku kat sini... hi hi hi dah jd cikgu rupanya.. Uik ajar diorang sampai boleh kalahkan MU {huk huk MU kalah lagi...}

    ReplyDelete
  27. nazz
    kalahkan MU??
    huhu...jgn nak berangan tinggi2 la...
    nnti jatuh saket...

    ReplyDelete
  28. budak2 atas padang tu nampak relax jer..tapi coach dia pulak yang nampak bersemangat waja..sampai terduduk atas padang

    ReplyDelete
  29. izzah
    dah jenuh marah budak...bese la tuh...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png