Alangkah indahnya hidup ini...

Hayati dan dalami bait-bait lagu ini...



Ya Rasulullah
Artist: Raihan

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim ( 2X )

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kudakap dirimu
Tiada kata yang dapat aku ucapkan
Hanya tuhan saja yang tahu

Kutahu cintamu kepada umat
Ummati, Ummati...
Kutahu bimbangnya kau tentang kami
Syafaatkan kami

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kurniakanlah syafaatmu



Salam Maulidur Rasul 1430H. Untuk artikel berkenaan dengan Detik-detik terakhir Rasulullah SAW menghadapi sakratulmaut... dan sejarah ringkas Rasulullah SAW semasa hayatnya, bolehlah klik link tersebut.


Salasilah Nabi Muhammad S.A.W
Sila klik imej untuk paparan lebih besar.

Tema sempena sambutan Maulidur Rasul 1430H :
Wahdah Pemangkin Khaira Ummah
Penyatuan Pemangkin Ummah Terbaik

Semoga dengan sambutan tahunan yang diadakan setiap tahun ini akan menyuburkan lagi rasa cinta, rasa sayang dan rasa rindu kepada Junjungan Besar kita. Semoga rasa-rasa ini akan terus mewangi dan semerbak harumnya sepanjang zaman.

Ya Nabi Allah, syafaatkan kami.

ps: ChekguBH akan mengadakan mini contest tak lame lagi. Nak join tak?
Nanti aku umumkan, nantikan transfromasinyaaa...
huhu


20 Superb Comments!:

  1. cikgu..apa maksud wahdah tu erk??

    salam maulidur rasul

    ReplyDelete
  2. al-hussaini
    wahdah berasal dari perkataan wahid; ertinya satu.
    jadi wahdah adalah penyatuan, bersatu padu...

    itu yang aku paham laaa..
    :)

    ReplyDelete
  3. Mini contest ? Apa hadiah Utama ? Melancong ke Morib ? hehehehehe

    ReplyDelete
  4. salam maulidur rasul chekgu...

    cuti 3 ari ni, tak pi mana2 ke?

    ReplyDelete
  5. Abang Long
    hahah...melancong ke morib??
    ade la hadiahnye...simple je...

    TokNabe
    tak pi mane2 pun...
    dok marking paper je...

    ReplyDelete
  6. su
    same2 la kite...
    semoga rasa cinta kepada junjungan kite semakin harum mewangi...

    ReplyDelete
  7. salam cikgu

    salam maulidur rasul
    dan slmt menanda krtas ye
    ujian bulanan :)

    ReplyDelete
  8. Salam Maulidur Rasul.
    Wah hebat Chekgu nak buat mini konsert. Jgn lupa bagi tahu awal. Kalau ada kelapangan saya nak pergi menyaksikannya.
    psst - kena bayaran tak?

    ReplyDelete
  9. salam maulidur Rasul

    Allahumma shalli 'ala Muhammad wa'ala alihi Muhammad..

    ----------------------------

    contest?
    wah, nak join nak join..hehe

    ReplyDelete
  10. Salam Maulidur Rasul ChekguBH..
    Slamat habiskan marking paper...: )

    ReplyDelete
  11. manja
    haha...
    ni tgh perintah berkurung la nih...

    Yunus Badawi
    konsert ngn contest same kan lain YB??
    huhu

    fiezabaiduri
    bulih, nnti saya umumkan..

    Faris Ibrahim
    jenuh laa...mandi aku, mandi...

    ReplyDelete
  12. Salam Maulidur Rasul ...
    (rase macam lama tak dengar lagu kat atas)

    ps: contest tu adiah best ke x? eheh :?

    ReplyDelete
  13. mademoiselle azieshakespeare
    mmg lagu lame...
    aku dulu2, mase mude, selalu berangan beracapella lagu ni..
    syahdu syahdan..

    hadiah bese2 je...itu je yg termampu...nnti aku umumkan...
    tunggu tau

    ReplyDelete
  14. time skola dlu, bdk laki slalu ar nyanyi lagu nasyid time kat surau, tapi lagu ni mcm jarang je dorang nyanyi, ntah... lupe

    bole pilih adiah x?
    a vacation to karambunai... (ahah mimpi la aku :$)

    ReplyDelete
  15. Nasib baik terbaca kat sini pasal maksud Wahdah tu. Mula-mula tu Kak Long ingat, silap eja, nak tulis Wadah jadi Wahdah. Cari2 kat Kamus Dewan edisi ketiga,(Belum tgk kat Edisi Keempat lagi)tak jumpa pulak maksud Wahdah. Khaira tu asal dari kata Khair ya?

    ReplyDelete
  16. mademoiselle azieshakespeare
    huhu...
    aku cume cikgu bese je, bukan syarikat multinasional azie oitt...

    Kak Long
    btol la tu kak long, khaira tu asal perktaan khair yg bererti kebaikan, baik...
    inila namenye memelayukan bahasa asing..
    BM mmg bese buat bende2 gini..

    ReplyDelete
  17. Salam Maulidur Rasul chekgu..
    kat sini diorang takde sambutan..

    contest apa tu?
    teka biji betik ke? hehee..

    ReplyDelete
  18. ✖cikin✖
    salam kembali...

    Neeza Shahril
    huhu...takde bende lain ke nak diteka kak...
    lain mcm je bunyinye..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png