Patik Mohon Derhaka Memboikot Sempena Ulangtahun ke-55.

Huhu...
Dah tak boleh elak, sebab nak meraikan hari istimewa Mama...
Hari ni je, lain hari aku boikot...Janji!

Nak masak, malas + leceh...
Sebab mase Bday Abah, 16 Jan lepas, dah jenuh goreng ayam, fries, sotong goreng tepung...
Tu pon sampai well done ayam goreng itu...huhu...

Ni kalau beli, dah siap, bayar je...kan mudah...? :p


Sebenarnye, hari ni Bday Mama ke 55...

Patik Mohon Derhaka Memboikot Sempena Ulangtahun ke-55.

Tu pasallah buat makan2 ni, kunun2 nak celebrate laa...
Dah sampai pun umur pencen Mama...Mama memang dah pencen pun...
Dah duk kat rumah since 2003 lepas amik VSS dulu...

Dah banyak yang Mama lalui, kami sekeluarga yang tahu..
Dan Abah adalah orang paling setia di sisi Mama tiap kali musibah dan gelora yang menimpa Mama...
Kami sebagai anak2 cume sebagai pemberi sokongan moral...

Kalau dulu, korang yang pernah terbaca musibah yang menimpa Mama dan berlarutan dekat 3 bulan, Mama seperti patah kaki, kerja rumah tak dapat dibuat, dan Mama tabah menjalani sesi rawatan dressing luka di tapak kaki hampir setiap hari.

Akhirnya, lepas 3 bulan...Mama sembuh seperti biasa. Syukur Alhamdulillah...
OKla... malas nak membebel banyak2, layan je la gambar2 kat bawah ni...


Cincin tanda sayang tulus-abadi-sejati...

Ewah-ewah...Manje2 pulak yea...haha



Terima kasih staf kepsi sebab tolong masakkan main course kami untuk hari tu..
Dan kami bayar sebab tolong masakkan...


Family Pakcik Wahab pun ade skali...Kebetulan...
Selamat Ulang Tahun ke-55 Mama dan Abah.
Semoga Panjang Umur, Sihat tubuh badan, dimurahkan rezeki dan sentiasa dirahmatiNya...
Amin...

33 Superb Comments!:

  1. aii?? ituhari semangat berkobar² nak boikot.hehe..

    ReplyDelete
  2. touching lah pulak.. hampir menitis air mata akak tengok ayah chekgu kiss mama chekgu..
    tua-tua pun boleh aje romantis kan.. kan chekgu kan... :)

    Happy Birthday to mama chekgu.. semoga Allah kurniakan kesihatan yang berlipat ganda untuk mama.. nak jaga anak bujang sorang tu bukan senang kan hehehe...

    ReplyDelete
  3. Tahniah kepada mama dan abah cikgu...semoga kebahagiaan mereka akan diwarisi anak-anak....



    err...ckLah pun, kekadang rasa macam nak menderhaka....dh tak tahan nih...he..he..

    ReplyDelete
  4. Laaa...banyak entry ckLah terlepas...tah ngapa cikgu punya 'update' lambat/tak muncul dalam blog list ckLah

    ReplyDelete
  5. Selamat ulangtahun kelahiran mama cekgu BH..moga ditetapkan iman, sihat tubuh badan dan kesenangan harta benda...bahagia berkekalan

    ReplyDelete
  6. happy besday to your mama!
    Semoga pjg umur dlm keadaan sihat selalu hendaknya.

    ReplyDelete
  7. allo chekgu...is it KFC also include in the boycotts item???..patik hanya tau itu McDog ja..
    selamat la utk mak chekgu tu ek

    ReplyDelete
  8. salam buat chekgu BH...Hepi belated birthday 4 your mother...Semoga sentiasa sihat hendaknya..dan dpanjangkan umur..murah rezeki dan sentiasa di bwh rahmat Allah...

    ReplyDelete
  9. Mr PenyuBiru
    kali ni je PB...len kali aku boikot...
    letih la nk masak sendiri...
    haha

    Neeza Shahril
    thanks for the wishes...

    xiiinam
    err...ye ke kak??
    takle, mmg saye kurang update skg nih...
    ade bende nk cite, tp perap dulu kot...
    huhu...
    tenkiu 4 the wishes...

    benludin
    erm...romantik yg bermusim je...
    hehe...

    Kujie
    tu yg kite nak tu...
    bahagia dan sherasi bershame...
    huhu

    hayad
    tenkiu...

    ~attahrel~
    masuk list rasenye..tp kfc msia nih yg takmo ngaku...
    mmg aku pi kepsi aritu, lengang je kedainye...

    muslimahsolehah
    tenkiu... :)

    ReplyDelete
  10. Tolong sampaikan ucapan selamat harijadi kpd emak chekgu. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dirahmati Allah.
    Oh Chekgu pandai masak ya? Lain kali bolehlah datang rumah saya kita sama2 masak hehehe

    ReplyDelete
  11. Yunus Badawi
    takde la pandai...masak yg simple2 bulih laa...
    malulaa...

    penyapubaru
    senang hati nmpk??

    ReplyDelete
  12. tajuk macam menteri besar yg baghu beta pecat ghittewwww.. uhuhu

    ReplyDelete
  13. aku pon masa gaji ituhari, secara senyap2 bedal prosperity burger kat McD, tak tahan godaan lalu setiap hari (alasan)

    terliur plak tgk KFC, nak rasa chicken wing baru tu lah hehe

    ReplyDelete
  14. en_me
    ittew gimik jer...hehe

    mademoiselle azieshakespeare
    sekali sekale, dua kale due kale...byk kali byk kale...huhu

    Rjuna
    owh....patutla berat ko tak byk berubah pun, walaupun ko ckp ko boikot...
    haha...

    ReplyDelete
  15. Cikgu anak yang bagus, semoga mendapat keberkatan dari Allah swt

    ReplyDelete
  16. bagus anak mak ni eh. hehe cool cikgu !

    ReplyDelete
  17. haritz
    takde laaa...aku cume biase2 je...

    KNizam
    bagus ke??? :P

    ReplyDelete
  18. Derhaka ler ni yek....... tapi tak pe.Cuma jangan sesekali derhaka kepada kedua orang tua.

    ReplyDelete
  19. TokNabe
    derhaka pada mekdi atau kepsi takpe, kalau derhaka pada Allah atau ibubapa tu yg bahaye...huhu

    ReplyDelete
  20. slmt ulangtahun yer bonda...semoga lebih tabah hadapi hari mendatang & bahagia disamping suami tersayang...

    setakat menderhaka nak membahagiakan bonda ape salahnyer...sedapnyer kepsi tuh...hik3!

    ReplyDelete
  21. su
    tau xpe bhw kepsi tu mmg menawan kalbu....huuhu

    ReplyDelete
  22. gembira melihat ibu bapa kita bahagia.. : )
    *salam ulangtahun yg ke-55 buat Mama Chekgu BH..moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki olehNya..

    ReplyDelete
  23. wah ulang tahun ke 55~
    selamat ulang tahun untuk keluarga chekgu.
    semoga keluarga chekgu berada dalam
    peliharaan illahi hendaknya. Amin.

    AzmanIshak.Com

    ReplyDelete
  24. salam chekguBH,
    slamt ulang thn buat mama chekguBH.
    Klu dah namanya makanan takan smpai nak boikot. Selera tekak mana boleh ditahan2 lagi. Kan kempunan pulak.

    ReplyDelete
  25. Nadine Zuharra
    salam ulangtahun buat mama aku..
    tenkiu for wishing...

    Mr. Azman @ Kreuger
    tenkiu for the wishes...
    amin...

    zue
    thanks for the wishes...
    dah membesar dgn kepsi, gitula gamaknye...huhu

    ReplyDelete
  26. nak kek 1 slice + ayam seketul
    HIHIHI~

    slmt ulang tahun uncle n untie

    ReplyDelete
  27. e n c h e k || C A M E R A™
    takleh! sbb tak takde dah...
    hahah...
    len kali mintak awal2 sket...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png