Dari Meja Pengarang Belog Hijau Itu...

Workstation of chekguBH

Itu meja aku. Meja yang banyak membantu aku. Kalau tak ade meja tu, lagi susah hidup aku.

Syukur sebab aku dah ade meja sendiri tahun ni. Tahun lepas tak ade, tahun lepas kena berkongsi kasih dengan cikgu Nizam yang petite itu. Tahun ni tak lagi. Meja yang aku dok sekarang ni bekas meja jiran aku sekarang ni.

Banyak jiran aku ni ajar aku selok belok pasal sekolah ni, pasal budak2, pasal cikgu-cekgi dsb. Aku pun dah anggap dia macam mentor aka abang aku sendiri. Terima kasih banyak2 ye Cikgu R. Nama sebenar terpaksa dirahsiakan atas sebab2 keselamatan rahsia kerajaan. Haha.

Gambaran sebenar Chamber of Wisdom kami.

Huhu... Masih kelihatan kemas lagi ke? Kalau kemas sangat kang ade orang yang tak percaya pulak...Ni pun sebelum aku snap gmbar nih, saje buat2 sepah sikit2...Barula orang percaya yang bilik guru sekolah aku memang kemas. Tengokla sape kepala Kelab Guru ni... :P
Haha

Canon MP145...Kawan baik kami.

Kami berkongsi kasih duit hasil titik peluh kami untuk beli printer cum scanner cum copier cum perangkap habuk. Aku, Cikgu R, Ustaz T dan Cikgu N. Cikgu N seangkatan, se-batch ngan aku..Tapi aku lebih tinggi dan lebih muda dari Cikgu N...huhu...

Kak Cikgu Maths bertemu Cikgu R membincangkan sesuatu.

Kak Cikgu Maths dan Cikgu R pun seorang teacher blogger, same like chekguBH itu. Kak Cikgu Maths seorang guru senior, dah hampir JUBLI PERAK usianye dihabiskan untuk mendidik. Cikgu R pun dah lame. Dah banyak pengalaman dalam dunia rumahtangga pendidikan ni.

Seorang Cikgu R aka Jiran chekguBH.

Semoga pendaftaran UPSR tu berjalan dengan lancar, tak ade salah silap hendaknya. Dah malas nk pikir pasal bende tu. Lepas tu concentrate untuk persaraan seorang guru kecik sekolah aku pulak. Kiter organize sesuatu yang sederhana, tapi grand! Boleh ke?
Pastu baru pikir pasal nak berumah tangga...Haha...

ps: eh, apsal entry ni banyak enterframe pulok Cikgu R ni. Ok la, aku dah masukkan gambar ko dalam ni. Jangan nak komplen lagi cakap aku tak masukkan gambar hang dalam blog aku haa...??
Fair and lovely square ye?

Selamat datang ke dunia blogging Cikgu Princess Damia.


36 Superb Comments!:

  1. ku mau printer ittewwww!

    eh, ok x printer tuh...ade yg kata OK, ade yg kata X OK...camno tuh?

    ReplyDelete
  2. KNizam
    so far so good...

    su
    ok je printer tu...tak ade masalah pun...
    kalau nk lagi besh, beli skali external ink supply tank tu...
    baru syok...

    ReplyDelete
  3. Kem salam kat cikgu R....ensem...


    Errr...aku pun cikgu R jugak...adeh...deh...deh.. (gelak gedik!)

    ReplyDelete
  4. heheh wah meja cekgu penuh noo bahan ilmiah....
    teringat meja zaman belajar dulu...
    nak2 lagi masa final sem, tikus memang sesat la atas meje tuh hahha

    ReplyDelete
  5. Saya perhatikan cikgu2 ramai yg blogging. Mereka ni banyak masa lapang ke?
    Student pun ramai jugak. Itu expected.
    Yg tak ramai kontraktor - kecuali saya kot.

    ReplyDelete
  6. besarnya bilik guru..saujana mata memandang hehe

    cikgu r tu macam norman hakim lah hehe

    ReplyDelete
  7. xiiinam
    cikgi r jatuh hati dg cikgu r??
    haha...
    kan cikgi romelah dah ade encik sazahan...kan??

    juelee
    haha...saje buat koleksi peribadi...huhu

    Yunus Badawi
    YB mmg kontraktor lain drpd yg lain...kan??
    cikgu2 ni kdg2 curik2 mase je...sebab nk meluahkan ape yg dirase...tu je

    ReplyDelete
  8. Zamz
    haha...mcm2...macam norman hakim la pulak...
    memey mane???

    ReplyDelete
  9. bagusnya share printer reramai.. guna duit sendiri lagi. memang bagus dan mulia sungguh hati mereka yang sudi share ni.. dan yang tahu guna aje tu.. errrr... heheehhh...

    cikgu R tu dah kawin ke?

    ReplyDelete
  10. mm,time sekolah dulu,kdg2 saje buat2 rajin tolong bwkkan buku bdk2 sekelas n anta ke bilik guru..time tula nak usha2 bilik guru nih(+ dgr gosip cikgu2)..hehe

    *byk buku atas meja chekgu..muat ke ruang nak menulis tu..? : )

    ReplyDelete
  11. ada ruangan menulis yang selesa tak kat atas meja tu???

    ReplyDelete
  12. tapi kelihatan bilik guru antara guru open kan??

    tak bolehlah main sembunyi-sembunyi..hehe

    ReplyDelete
  13. Neeza Shahril
    ramai yang berminat rupenye dgn cikgu R ni...

    Nadine Zuharra
    eh, muat je...ni gambar tak penuh meja...amik stail senget sket...
    nntila aku tunjuk...

    al-hussaini
    mmg open, kitorg tak bese main nyuruk2 nih...haha

    ReplyDelete
  14. dah xdak privasi dah blk guru chekguBH neh..buat ja papa trus masuk tenet..huhu..btw,mana nya gambar chekguBH???x nmpk pun..maybe bole suro cikgu-cikgi len ltak dlm blog depa lak kot..kasik pulang itu paku to ChekguBH..hahaha

    **aku nmpk fail PPSMI kat gmbq 1st tu...arng panas tu skang...hahaha

    ReplyDelete
  15. i tangkap cintan la sama itu cikgu R

    infoskseksyen24.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. dan satu lagi cikgu R tu mmg baguih... tak kedekut ilmu...

    ReplyDelete
  17. berkenan dgn buku kuning tu..
    erkkk akak nk ambek exam tu leh tak..

    ReplyDelete
  18. meja yg mcm bersepah2 skit tu la br nmpk cam org bz skit. haha...

    ReplyDelete
  19. rajin cikgu sekarang berblog ya...teringin juga nak intai2 kot2 ada cikgu yang pernah mengajar dulu dah jadik blogger hehe

    ReplyDelete
  20. tahniah...kerna dpt juga meja sendiri. keadaan bilik guru yg terbuka mcm ni memang ada baiknya, dimana dpt brgaul mesra dgn semua guru2 tapi yg x syoknya...nak gorek hidung..he.he.he

    ReplyDelete
  21. scan pastu print buat duit palsu pun boleh tu

    ReplyDelete
  22. kem salam ngan cikgu R tu ya...
    dgn pertanyaan... isteri dah berapa?? :D

    ReplyDelete
  23. ~attahrel~
    saje je nk glemerkan kawan2...dorg byk bantu aku...

    sedi73
    mane de aku promote hang...hang terase ke??
    hehe

    Halim Azr
    huhu...ko biar btol lim...

    SK Seksyen 24 Shah Alam
    ni pun sidekick cikgu R nih...hehe

    kuIna Jentayutiara
    erm...umur akak dah 12 tahun ke baru je lepas??? huhu

    sultan
    tau xpe...

    ~Cinta Cukulet~
    try la carik cikgu CC tu, mane tau ade...

    zue
    boleh je korek idung...mase tgh line clear, bulih laa...haha

    ONE ZABA
    lor, kesitu pulak...

    ku tak sempurna
    pun berkenan jugak la nih??? huhu...
    ade chance...jgn riso...isi borang...

    ReplyDelete
  24. amboi.. syok ler cikgu r ni... glamer u...
    heheheh.. i pun tumpag syok n hepi..
    cikgu bh, tq ler sbb bg galakkan kt i.. apalah yg akan jd kalu u letak pic i kt dlm post u..
    konfem ramai yg gelak n kutuk i..
    malu... huahuahuah!!!

    ReplyDelete
  25. princess damia
    nk mintak aku tlg promotekan hang ke??
    kang ade pulak yg berkenan kang...
    cikgu r dan kene bende yg same...haha

    ReplyDelete
  26. ish... tak usah lah..tq byk2.. segan..
    takut jap g ada yang mati kena langgar ngan keta vios plak..
    hahahaha!! sape nak jawab?
    lu pikir la sendiri.. heheheheh!! gurau aje..

    ReplyDelete
  27. princess damia
    malu la kunun....sudah laa...
    owh, kawen tu tak malu pulak...haha

    ReplyDelete
  28. sedi73
    mmg ape?
    mmg la aku hensem kan??
    ko nk ckp tu kan???? kan???
    haha

    ReplyDelete
  29. tapi, kadang-kadang kena juga main nyuruk2...mata ni boleh terlelap gak kalau dah 4 masa berturut2 bersuara mengajar di kelas. tenaga pun dah hilang

    ReplyDelete
  30. hmmmm..meja terbuka..kita online..org belakang sekodeng

    ReplyDelete
  31. al-hussaini
    cikgu pernah dgr uangkapan: pandai makan pandai simpan kan???
    pandai2 ler...huhu

    nik awin
    kene pandai cover line laa...

    ReplyDelete
  32. hari2 promot jiran semeja....alahai...
    glemernya rakan semeja tu


    muahahahaha...kalo kemas sgt sat gi depa kata tak buat kegheja pula cikgu

    ReplyDelete
  33. Kujie
    tu yg saje sepah2kan sket2 kak...haha
    saje gak promote kwn..asyik promote diri sendiri je...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png